А1 Македонија (VIP)

Член од
17 јули 2024
Мислења
129
Поени од реакции
172
А1 се ѕверови, ми се јавија за продолжување на договор и со ~3000ден. претплата ми нудат 10000ден. буџет. Другар кој се префрли од Телеком во А1 со помала претплата му дадоа 34000ден. буџет. Некој имал ли искуство со префрлање од А1 во Телеком или обратно?
Јас се префрлив само ради мобилната мрежа на Телеком, презадоволен сум!

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.226
Поени од реакции
591
А1 се ѕверови, ми се јавија за продолжување на договор и со ~3000ден. претплата ми нудат 10000ден. буџет. Другар кој се префрли од Телеком во А1 со помала претплата му дадоа 34000ден. буџет. Некој имал ли искуство со префрлање од А1 во Телеком или обратно?
Toa e taka poradi MNP, so prefrlanje dobivas 20% popust i dopolnitelna subvencija istoto go davaat i A1 istoto i Telekom

Член од
12 април 2010
Мислења
10.069
Поени од реакции
15.038
Дали постпејд број може да се префрли во припејд број?

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.173
Поени од реакции
818
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.645
Поени од реакции
1.009
Дали постпејд број може да се префрли во припејд број?
Прашај во салон ама мислам ќе може. Некогаш дури припејд на припејд одбиваат што н би требало. И биди си упорен за префрлањето

Член од
22 јули 2015
Мислења
496
Поени од реакции
253
Дали некој знае колку дена трае пренос на број од припејд на постпејд од друг оператор.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.645
Поени од реакции
1.009
Дали некој знае колку дена трае пренос на број од припејд на постпејд од друг оператор.
Обично е 1-3 дена ...јас за 1 ден бев префрлен од телеком на а1. Како ти се погоди, најдобро во понеделник да почне процедурата да не петок...

Член од
12 април 2010
Мислења
10.069
Поени од реакции
15.038
ako ti e istecen dogovorot, da
Автоматски споено мислење:

podnesi baranje
Истекува во јуни.
Прашај во салон ама мислам ќе може. Некогаш дури припејд на припејд одбиваат што н би требало. И биди си упорен за префрлањето
Знам дека може од припејд на постпејд, освен сеа ако не се нешто пореметени.

Не сакам да го загубам бројот кој го користам 14 години, и сакам да се префрлам во Телеком.
Па затоа чекам да ми заврши договорот и да пробам истиот број да го префрлам на припејд на А1, за потоа да го префрлам на Телеком.

Пред нова година ми се случи од мојот број да си праќа некој кредит, бев оштетен за 500 денари, некој на три пати си префрлил кредит. Бројот на кој си префрлиле кредит не ми е во именик, и истиот не ми креваше, нормално.
Добив три смс пораки една по една. Појдов за 40 минути откако ги добив пораките во салонот на А1. Немаа абер, ми рекоа да појдам за една недела.
Ми рекоа дека ми стасала порака со код (преку апликацијата Мојот А1) и преку која некој се најавил и си префрлал кредит. Јас таква апликација не користам, и немам акаунт на неа. Ми извадоа извештај за собраќај од/кон мојот број и на 17 декември немаше ништо. Истото ми го рекоа и во контакт центарот. Ми рекоа да почекам да излези декемвриската сметка. Пишаа мејл до сигурност во А1, и од таму одговор дека некој се најавил со код кој ми бил пратен за логирање на Мојот А1.
Пишаа жалба на тоа, и им реков дека ќе го прекинам договорот со нив затоа што не се чувствувам доволно заштитен , а исто и на сите домашни. Нормално си го платив кредитот кој некој си го пратил, зашто ќе ме исклучеа. Кога ја добив сметката пишав жалба до АЕК, ама 2 и пол месеци нема ништо.

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.173
Поени од реакции
818
Истекува во јуни.

Знам дека може од припејд на постпејд, освен сеа ако не се нешто пореметени.

Не сакам да го загубам бројот кој го користам 14 години, и сакам да се префрлам во Телеком.
Па затоа чекам да ми заврши договорот и да пробам истиот број да го префрлам на припејд на А1, за потоа да го префрлам на Телеком.

Пред нова година ми се случи од мојот број да си праќа некој кредит, бев оштетен за 500 денари, некој на три пати си префрлил кредит. Бројот на кој си префрлиле кредит не ми е во именик, и истиот не ми креваше, нормално.
Добив три смс пораки една по една. Појдов за 40 минути откако ги добив пораките во салонот на А1. Немаа абер, ми рекоа да појдам за една недела.
Ми рекоа дека ми стасала порака со код (преку апликацијата Мојот А1) и преку која некој се најавил и си префрлал кредит. Јас таква апликација не користам, и немам акаунт на неа. Ми извадоа извештај за собраќај од/кон мојот број и на 17 декември немаше ништо. Истото ми го рекоа и во контакт центарот. Ми рекоа да почекам да излези декемвриската сметка. Пишаа мејл до сигурност во А1, и од таму одговор дека некој се најавил со код кој ми бил пратен за логирање на Мојот А1.
Пишаа жалба на тоа, и им реков дека ќе го прекинам договорот со нив затоа што не се чувствувам доволно заштитен , а исто и на сите домашни. Нормално си го платив кредитот кој некој си го пратил, зашто ќе ме исклучеа. Кога ја добив сметката пишав жалба до АЕК, ама 2 и пол месеци нема ништо.
javi im se vo aek i prasaj do kade e, brojot e 190

Член од
21 декември 2014
Мислења
113
Поени од реакции
23
Zdravo, sakam da zemam nov telefon so dogovor od A1.
Stanuva zbor za Xiaomi redmi note 13 ili 14.Bev vo salon i mi kazaa deka so telefonot ne sleduva 120watt polnac, a veke imam drugari koi zemale redmi note 13 so takov polnac.
Dali znaete dali sleduva takov polnac so tie telefoni?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
664
Поени од реакции
555
Stanuva zbor za Xiaomi redmi note 13 ili 14.Bev vo salon i mi kazaa deka so telefonot ne sleduva 120watt polnac, a veke imam drugari koi zemale redmi note 13 so takov polnac.
The Xiaomi Redmi Note 13 series includes different models, each with its own charging capabilities and included chargers:

Redmi Note 13: This model comes with a 33W fast charger included in the box.

Redmi Note 13 Pro: It includes a 67W turbo charger, allowing for faster charging compared to the base model.

Redmi Note 13 Pro+ 5G: This top-tier model comes with a 120W HyperCharge adapter, enabling extremely fast charging times.

As for the Redmi Note 14 series, specific details about the included chargers are not available in the provided sources.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.596
Поени од реакции
3.931
На 14 нема, само кабел имав во кутијата.

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
88
Поени од реакции
81
Дали некој знае како може да се пристапи до superadmin профил на рутер? Сакам DNS серверот да го сменам, ваљда до македонскиот сервер e што ми прави прекини на интернет пак. Рутерот ми е Huawei HG8145V5

Се најавив со стандарниот профил ама опцијата ми е со сиво обоена, не можам да сменам.

Kajgana Shop

На врв Bottom