decki,
ova netov e tolku dobra ama i tolku losa rabota.
se reklamiraat sekakvi raboti.
mojot brat od raganje ima problemi so aftite i znam i gi razbiraram site koi imaat maki so niv.
aftite mu se pojavuvaat sekoj mesec i se dosta golemi.
znaci za razlika od site drugi afti negovite se vrodeno zaboluvanje.
sme citale mnogu i neznam kolku stomatolozi sme prosle.
bevme i vo Bugarija za niv.
gi znaeme skoro site sredstva za afti vo svetot.
deckoto koj go spomnuva oralmedic e vo pravo - lekot deluva mnogu brzo.
go stavas - vo prvite 10 sekundi imas pojaka bolka i posle bolkata ja nema.
no, kade lezi problemot ?
kako i se vo zivotot ne mozes da veruvas vo cuda.
posle mnogu citanja i konsulatacii so poveke doktori - a najuverliv bese eden profesor od drzavna bolnica toj lek pravi isusuvanje vo ustata- ja vlece vodata.
i koga ke ja izvlece togas ne ni mozes da imas bolka.
e, sega zamislete- brat mi da stava od oralmedic na sekoja afta - toa bi bilo ziva katastrofa.
toj deluva samo na simptomite, a ne leci.
ima eden lek vo amerika - nov e - koj deluva taka sto go zajaknuva imunitetot - toj e prav lek za aftite.pomaga vo 60 posto od slucaite.
no, isto taka toj ima i mnogu stetni efekti.
zatoa koga nekoj ke kaze - lekot e predobar-se zemete so rezerva.ne veruvajte tolku brgu.
najiskreno ke kazam - za prvpat nesto sto mu pomogna na brat mi - bese nbf gelot.
ni go preporaca eden stomatolog-student - drugar na brat mi - koj slucajno slusnal za nego.
ni trebase deset dena da ja najdeme firmata.
gelot ne e skap - 350 denari za razlika na primer od oralmedic koj e 400 denari za 2 stavanja-gelot ima 30 grama i trae dolgo.
ona sto tamu ni go objasnija - mi se ciniea kako fini luge - deka ne vetuvaat deka gelot ke napravi cudo, no deka ke sigurno ke pomogne.
i - POMOGNA.
Za tri dena brat mi se osekase za prvat po dolgo vreme dobro i mozese lesno da zboruva, da jade kisela hrana, jabolka na primer.
Pa, ke vidime ponataka kako ke bide.Go koristi skoro mesec dena.
Gelot nema niedna stetna sostojka-samo Vitamin C i vitamin E. Ama tehnologijata so koja e napraven e nova.Nano tehnologija - poznata mi e - od kompjuterite.
Pisuvav poveke od voobcaeno, no mislam deka barem malku ke pomognam na lugeto koi imaat vakov problem-bidejki aftite se gadno zaboluvanje.
sega primetiv deka pisuvam na latinica-se nadevam deka nema da mi zamerite-ama se od ponovo na kirilica da pisuvam ne mozam/