Атеистите и бракот

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе ко ќе истресеш зелена, па не ти се извинува или повлекува, чуда ќе измислиш само за да не си признаеш глупост. Тргна од „атеистите не би требало да стапуваат во брак“, па премина да дефинира (веќе дефинираниот) брак, па виде не му паше дефиницијата, па бара начин семејствата кои не му се вклапаат во неговата дефиниција да им бара термин... go figure...

Наместо да се одјави - он се глави...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас на сите би ви кажал џабе губите време да дознаете што врска има бракот со атеистите, што е семејство, а што е фамилија.

Немате бре ДУХОВНА ЛОГИКА, а сакате да разберете.

Доста гуглате по интернет, википедија и слични демонски работи. Отворете домашна Библија, појдете до најблиската црква или џамија, прашајте таму, и дојдете тука да дискутирате продуховени.

1.Црквата е место каде се отвараат очите на оние кои се задоени од Мамон,
2.Црквата е местото каде дознавате што е тоа семејство,
3.Црквата е местото каде дознавате што е тоа фамилија,
4.Црквата е местото каде дознавате што е тоа СЕКС и за што тој служи.

Јас по сите овие точки останав неук, посебно за четвртата. Немојте да се заебете и вие.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Мене пак не ми е јасно шо праиме со темава.. оти не гледам одговор на прашањето од темата - Атеистите и бракот.

И каква врска имаат едно со друго?
кој го знае, самтинг комплитли диферент :)

Ова подолу накратко е според меѓународни стандарди...вградено во пописите и истражувањата за семејство, како и мерење стандарди на домаќинства...и у друго
потесно семејство=1 или 2 родители и деца (неженети/немажени) или
потесно семејство=само маж и жена (во брак или вонбрачна заедница)
домаќинство=1 или повеќе семејства кои живеат заедно и заедно ги трошат приходите или
домаќинство=ниедно семејство (самечко домаќинство -од 1 член, браќа и сестри без родител, баба и внука..., како и лица кои воопшто не се во сродство), но лица кои живеат заедно и заедно ги трошат приходите
постои и колективно домаќинство (болници за сместување неизлечиви болни, домови за трајно згрижување на деца и возрасни, манастири, самостани) ама тоа ептен е вон муабетов :)
Мислам дека тоа беше отприлика

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Абе ко ќе истресеш зелена, па не ти се извинува или повлекува, чуда ќе измислиш само за да не си признаеш глупост. Тргна од „атеистите не би требало да стапуваат во брак“, па премина да дефинира (веќе дефинираниот) брак, па виде не му паше дефиницијата, па бара начин семејствата кои не му се вклапаат во неговата дефиниција да им бара термин... go figure...

Наместо да се одјави - он се глави...
Дибек, лажеш и исмислуваш.
Цитирај ме каде сум го постирал тоа дека атеистите немаат право на брак.

Дефиницијата за семејство што ТИ ја постави задолжително вклучува мајка татко И деца. (родени или посвоени). И не е исто со ИЛИ. Разбери веќе еднаш.
Јас со сопгругата и децата формирам семејство. Член сум и на семејството на моите родители.
Сопругата нема врска со семејството на мојата фамилија, како и јас со нејзината. Моите деца им се фамилија и на моите родители. Нашето домаќинство се состои од две семејства. Множества, нивни подмножества и пресеци на множестава. Чиста математика и логика. Барем македонскоит јазик е богат со родниски термини и нема потреба од забуни и мешање на поими.
Ако двајца не планираат да оформат семејство НЕМААТ ПОТРЕБА од брак.
Ова е моето тврдење.
Се друго се ваши селективни, злонамерни и со долни намери извртувања на моите пишувања.

С

сашенко

Гостин

Дефиницијата за семејство што ТИ ја постави задолжително вклучува мајка татко И деца. (родени или посвоени). И не е исто со ИЛИ. Разбери веќе еднаш.
Јас со сопгругата и децата формирам семејство. Член сум и на семејството на моите родители.
Сопругата нема врска со семејството на мојата фамилија, како и јас со нејзината. Моите деца им се фамилија и на моите родители. Нашето домаќинство се состои од две семејства. Множества, нивни подмножества и пресеци на множестава. Чиста математика и логика. Барем македонскоит јазик е богат со родниски термини и нема потреба од забуни и мешање на поими.
Ова е моето тврдење.
Се друго се ваши селективни, злонамерни и со долни намери извртувања на моите пишувања.
Немој да сереш сега, сосема друго пишуваше прееска.Дибек не рече задолжително, тој беше тој што даде пример каде без татко, жената само со своите две деца прави семејство по што ти се избламира и го пиша тој кикс на векот у коментарот со споредбата семејство-фамилија.Немој да се вадиш сега, пратиме што пишуваш.А не требало и несмеат се сосема различни работи.И пази ја ситуацијава.Дибек вика, дечково прво почна со "атеистите не би требало да стапуваат во брак" па..... и ти го цитираш и викаш кога сум рекол дека несмеат :confused:.Ало, што е работата со тебе бе? Улави ли не ке праиш овде.Не играме расипан телефон, читаме сите што муабет се праи

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ова е моето тврдење.
Твое и ничие друго тврдење. По основ на што дојде до такво тврдење? потполно нелогично и без основ само инаетење. Ништо друго.
Значи ли тоа дека е еднакво? Семејство = Брак??? WTF??

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Немој да сереш сега, сосема друго пишуваше прееска.Дибек не рече задолжително, тој беше тој што даде пример каде без татко жената само со своите две деца прави семејство по што ти се избламира и го пиша тој кикс на векот у коментарот со споредбата семејство-фамилија.Немој да се вадиш сега, пратиме што пишуваш.
Кикс на векот велиш а?
Фамилија = крвно поврзани роднини.
Брак во фамилија = ИНЦЕСТ.
Јас со сопругата не сум во крвна врска и ЗАЕДНО со децата формирам семејство.

ИСТО ли е сега семејство и фамилија?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Ова е моето тврдење.
Бракот и семејството се различни институции и ЕДНАТА НЕ ЈА УСЛОВУВА ДРУГАТА.

За семејство НЕ СЕ НЕОПХОДНИ И МАЖ И ЖЕНА.

„Ако двајца не планираат да оформат семејство НЕМААТ ПОТРЕБА од брак.“

Ова е идиотска субјективна позиција која нема никаква врска со реалноста на бракот. Ако двајца имаат потреба да стапат во брак и не планираат да формираат семејство, тие имаат право да го направат тоа. ...и нема да те прашуваат тебе за мислење или дозвола.

Фамилија, иначе, пошто го туркаш под тепих тоа, нема врска со самохрана мајка која никогаш не била во брак, а има две деца. Тоа, не е фамилија, туку е СЕМЕЈСТВО!

С

сашенко

Гостин
Кикс на векот велиш а?

Ти се сеќаваш ли што пиша во тој пост?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Бракот и семејството се различни институции и ЕДНАТА НЕ ЈА УСЛОВУВА ДРУГАТА.

За семејство НЕ СЕ НЕОПХОДНИ И МАЖ И ЖЕНА.

„Ако двајца не планираат да оформат семејство НЕМААТ ПОТРЕБА од брак.“

Ова е идиотска субјективна позиција која нема никаква врска со реалноста на бракот. Ако двајца имаат потреба да стапат во брак и не планираат да формираат семејство, тие имаат право да го направат тоа. ...и нема да те прашуваат тебе за мислење или дозвола.

Фамилија, иначе, пошто го туркаш под тепих тоа, нема врска со самохрана мајка која никогаш не била во брак, а има две деца. Тоа, не е фамилија, туку е СЕМЕЈСТВО!
Абе дбацк оди дотерај се, уште малку те чека бандата на едно место :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Кикс на векот велиш а?

Срамота е више, стварно, еј.. дај престани, пошто ја доусра веќе усранава тема...

Дај едноставно престани да пишуваш - нит очекувам да се корегираш, нит се залажувам дека нешто ќе прифатиш. Очигледно е дека ти се сере само, па дај иди сери на некоја друга тема.
--- надополнето: Oct 27, 2011 2:28 PM ---
Абе дбацк оди дотерај се, уште малку те чека бандата на едно место :D
тоа што викаш... еве тргам.

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Ти се сеќаваш ли што пиша во тој пост?
Пишав
Мајка со две деца е трочлена фамилија.
Што е тука погрешно?
Дефиницијата на Дибек од законот за семејство.
Член 2
Семејство е животна заедница на родители и деца и други роднини, ако живеат во заедничко домаќинство.
Семејството настанува со раѓање на деца и со посвојување.
Приметуваш разлика?

Немаат потреба не е исто со несмеат.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Дибек многу си глуп. Извини вака ама морав.
Самохрана мајка со две деца има има трочлена ФАМИЛИЈА. Фамилија различно од семејство.
Истото важи и за самохран татко.

Верниците стапуваат во граѓански брак за да основаат СЕМЕЈСТВО. Кратко и јасно.

Атеистите не се секогаш со тој мотив пред матичар.
Сакале да признаете или не.
Од каде ти е дефинијата за фамилија? Дај линк каде фамилијата е вака дефинирана?
Сам си измислуваш некаква твоја дефиниција за фамилија, па уште и пробуваш да ја користиш како аргумент.

Поимот фамилија воопшто не е спомнат во законот за брак и семејство, и во секојдневниот говор се користи како синоним за пошироко семејство.

И од каде ти знаеш какви се мотивите за стапување во брак на атеистите и верниците? Пази, сите верници, секогаш стапувале во брак за да основаат семејство ?!
Да не го виде ова во кристална кугла?

И на крај, со кое право, се осудуваш ти да одредуваш кој треба да стапи во брак?
Секој човек, без разлика дали е атеист или верник, и без разлика дали планира да има деца или не , ИМА ПРАВО ДА СТАПИ ВО БРАК !

VoniVaraS

Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Твое и ничие друго тврдење. По основ на што дојде до такво тврдење? потполно нелогично и без основ само инаетење. Ништо друго.
Значи ли тоа дека е еднакво? Семејство = Брак??? WTF??
Атеистите (ти како како единка која ги претставува сите според никот) немаат логика.
Семејството има ПОТРЕБА од брак. Функционираат и семејства без брак, наведов пример, но бракот во многу ја олеснува положбата на децата.
Двајца кои си живеат заедно, немаат потреба од брак. Можат да си бидат ЦИМЕРИ во зедничко домаќинство.

Член од
9 август 2009
Мислења
104
Поени од реакции
115
Пишав
Мајка со две деца е трочлена фамилија.
А ако таа мајка на двете деца имала маж кој починал...или после неговата смрт децата веќе не и се семејство туку фамилија??? Добро бе друже, се читаш ли што пишуваш??

Kajgana Shop

На врв Bottom