А каков господ е можно да постои ?
Нели рече дека сите приказни за господ се измисљотина.
Odgovarav konkretno zosto e absurdno Bogot od Biblijata da postoi...
Gospod koj e semoken, seznaen, perfektno moralen (kakov sto e pretstaven) NE E MOZNO da pravi greski na sekoj cekor, da im nareduva na evrejskite pleminja da vrsat genocid, da siluvaat devici otkako im gi ubivaat site rodnini, da bara luge da gi zrtvuvaat svoite deca samo zatoa sto saka da gi testira, da dava zakoni od tipot "kamenuvajte gi decata ako se neposlusni", ili "iseci ja rakata na zenata koja posegnuva po genitaliite na mazot za vreme na karanica" i na kraj (i najvazno) da izmacuva luge ZASEKOGAS vo pekolot zaradi toa sto ne veruvale vo nego...absurdno e, i ako ja procitas celata biblija, bi znael...
--- надополнето ---
1. Не се интересирам да убедам никого. Иначе сум прочитала нешто од Библијата (што сакаш да кажеш) ??
2. А од каде се сигурни атеистите дека Бог не постои ?
За сите прашањето ! Како да ви се докаже дека Бог постои ?
Poentava ja napraviv 1000 pati, ne mi se veruva deka ne me sfakas...Ateistite NE SE SIGURNI deka Bog ne postoi...samo nikakov dokaz ne e prezentiran za da veruvame deka postoi...se dodeka nema dokaz vo nesto, opravdana pozicija e da ne se veruva...ako veruvas vo se sto ke ti kazat, se dodeka ne se dokaze sprotivnoto, se stavas vo pozicija da veruvas vo mal milion gluposti, od tipoot na hmmm, ALAH, BUDA, VISHNU, KRISHNA, ZEVS, APOLO i taka nataka
eve uste ednas primerot...ako ti kazam deka "Jeti postoi, i oh, by the way, zivee kaj mene doma, samo sto koga ke mi dojdat gosti stanuva nevidliv" bi bilo opravdano DA NE MI VERUVAS, se dodeka ne ti dokazam...a koga ti ke mi pobaras dokaz, ako jas recam "NE MOZE, AJ TI DOKAZI MI DEKA NE POSTOI I NE ZIVEE KAJ MENE DOMA", siguren sum deka bi me smetala za neiskren i aroganten glupak
ako nesto postoi, MOZE DA SE DOKAZE, ako nesto NE postoi, NE MOZE DA SE DOKAZE DEKA NE POSTOI
--- надополнето ---
Јok .
Не е така .
Ај докажи дека сакаш некого пример.
Квалитет не се докажува , интелигенција не се докажува.
The tao that can be told is not the eternal Tao.
Си чул за трансцендентално ?
Dokaz deka sakam nekogo? Moite postapki prema taa osoba...
Kvalitet? Mojot performans vo dadenata situacija.
Intelegencija? Si cul za test za intelegencija?