ти реално немаш поима шо збориш ...
нафрли се на куп ..
етикетираш безврска ...
јас незнам у која група спаѓам .. ни пак имам намера да се пронаоѓам во некоја (атеист, нихилист или шо ти знам таму), и не верувам во религииве барем не на начинот на кој ни се преставуваат и пропагираат ...
Твојата аналогија НеВерник (човек кој не верува во постоењето на Еден Бог, и не ја подржува религијава пропагаторска земна) ја поистоветуваш со Немање радост, деструктивност, апатија бла бла бла ....
најлесно е кога немаш ист став со некој да го нападнеш со етикета да му прилепиш негативни епитети и притоа да речеш ете тоа нечини .... но тоа не значи дека си во право ...
Јас не верувам и не ја поштувам пропагандата од религиите ... па ни сум деструктивец, ги сакам луѓето околу мене (барем оние кои заслужуваат, другите ги игнорирам), сакам да ширам позитивна енергија, да делувам позитивно, сакам да помагам на некој на кој му е потребна помош итн итн ... шо праиме сега ...
а шо праиме пак со големите „верници“ кои прават деструктивни работи како педофилија, давање благослов за убивање на луѓе за почнување војна за геноциди .... сакаш да ми кажеш ти како „Голем Верник“ грев немаш направено?
ти го гледам и потписот се сметаш за патриот вероватно ... подржуваш слободна волја? демократија? развивање по сопствени убедувања .... тогаш шо ми пропагираш диктаторство?
:uvo:
Бог е некој диктатор или ....?
Наместо да го користиш мозокот, да се развиваш, сам да станеш свесен за околината и за тоа шо е добро а шо лошо ти ми се водиш по некој кодекс/прирачник :uvo: (според мене фалсификат и прв пропаганден/маркетинг материјал воопшто напишан за манипулација на простата маса на луѓе наметнувајќи и страв да се потчини под волјата на црквата, па ти другарче живееш во времето на инквизицијата) за демек правилно однесување кој ни самите највисоки преставници на религиите у светов не го поштуваат.
Ајде сега уплаши ме дека ќе одам во пеколот

тоа најдобро знаете да го правите ...
Почни да си го користиш мозокот пред да ти зарѓа ... почни да веруваш во самиот себе, патем кој си ти да судиш и да ги етикетираш луѓето со деструктивци итн итн ... ако се водиме по твојата аналогија и ако треба да веруваме само во религијата и Бог и во ништо друго без потреба да се надградуваме и размислуваме со свој мозок сеуште ќе бевме во добата на инквизицијата ...