да ми речат дека парите за ваучер ке ги уредат студенските домови ја прва ке се откажам од мојот дека моите колеги живает во дупки за академски грагани, али и тогаш ке ви пречи ке речете ало пари за студенски домови рецесија е топ ви се ,свакаме луге дека се нема пари, ало некој мора да почне да на некој горе му текне дека парите и бучетот се трошат рационално тоа прва лекција во секој учебник по економија, економската криза владее една година цел свет ја превлада со паметно работење ние сега влегуваме, кога цел свет штетеше ние носевме планови за музеи, театри скулптури.
Од владата да кажеа дека традицијата на давање ваучери на апсолвентите е укината, и понатаму тие средства ќе се даваат на уредување на студентските домови, подобрување на условите и слично, никој немаше да се буни!
Кога сме кај проектот компијутер за секој ученик, мислам дека е грешка. Можеби подобро ќе беше тие пари да се дадеа за по еден ПЦ со прожектор во училница, за полесно одвивање на наставата, поактивно учење на странски јазици, и неколку солидни училници за информатика. Вака никој никаква корист не виде, купената опрема не се користи, се краде и сл.
За бесплатни учебници потполно се согласувам, меѓутоа ни тоа не се реализира. Тука треба родителите заедно со децата да протестираат, но се соочуваме со проблемот на пасивноста на која сме научени, но никој друг не ни е крив!
Не, тогаш нема да ми пречи. Дали рационално трошење на пари и буџет се ваучерите? :raz: (ова за леона)
Иначе, пробав еднаш на факултет да го направам тоа за еден професор. Бевме сите на 3 спрат (собрани повеќе луѓе). До втори беа пола. До први четвртина. До деканат кога стигнавме беа... Двајца? Не сум Дон Кихот! И не сме ние 90 годишни луѓе да не може да се смениме! Зошто не може ние да се смениме?
Може да се смениме, ама не во голема мера, веќе сме изградени како личности! Ај смени ги тие што се врттиле кога си тргнал накај деканот!