- Член од
- 27 ноември 2005
- Мислења
- 648
- Поени од реакции
- 7
Денес ке има Анти-Нато протест во центарот...кој е организаторот дали знае некој?
Така слушнав...во полиција е пријавен таков протест...Од кај ова сеа?
More, da ne imate nekoja vrska so Jugoslovenstvoto, stom Titovite sile se najdoa na protestot ?:wink::wink::wink::wink::wink:Угриновски се убаци а никој не го викна. Имаше идиоти од леви сили и сл. кои ја искористија приликата да добијат медиумско внимание на протест кој ниту го организираа, ниту беа дел од него.
Ова е протест организиран против НАТО како воен сојуз. Не е поврзан со ниту една политичка партија, НВО, политичар, моќник, блабити бла. Граѓанска иницијатива е.
Патем, малку бевме, бидејќи ова беше само инфо-протест, наменет за да ја образложи антивоената платформа на оваа иницијатива.
Главниот протест е закажан за среда, 2 април, каде ќе се оди од Владата, па до Парламентот.
За повеќе, овде:
http://vuna.info/vuna/wp-content/uploads/letoknato_konecen.pdf
Толку од мене. Ова е одамна националистички форум и не знам зошто пишувам, но осетив потреба да расчистам некои нејаснотии кои ебаните медиуми може да ги рашират.
Sith
Никој не негува илузии (океј, барем јас не) дека овој протест било што ќе смени.Анастас е супер човек и сите кои биле таму се добри луѓе.(без титовите сили тоа е смешка)
Но на погрешна страна целат.
Мене ми е жал да гледам како интелегентни луѓе како нив, прават вакви дон-кихотовски грешки.
Али најверојатно тоа е и поентата на младоста.![]()