Антитерористичка акција на МВР: Во Скопје, Струга и Куманово се апсат припадници на ИСИС

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Сега ќе имаат алиби да ги затворат границите за мигрантите, да бидат далеку поостри со нив и да ги вратат во нивните држави.

Добро, добро размислува Протуѓер, морам да признаам.

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
E sega me zbuni,dali tie se profesionalni vojnici ,ili obicni cuvari ??
глуп си или си елементарно неписмен во оваа област ?[DOUBLEPOST=1438872661][/DOUBLEPOST]
Сега ќе имаат алиби да ги затворат границите за мигрантите, да бидат далеку поостри со нив и да ги вратат во нивните држави.

епа дај,ако не треба да ги затвараме границите(мада нема граница која е 100% затворена во свет) и ако не треба да ги враќаме мигрантите,направи позитивен чекор и земи 10-20 души у твоја куќа или стан ?

?

..........

Гостин
zname.jpg
Akција насочена против припадници на џихадистичката организација Исламска држава во земјава, како и против лица кои учествувале во врбување македонски државјани за учество во паравоени формации. Очигледно беше дека луѓе престојувале тука но зошто никој од соседството не сака да коментира.

Според дел од жителите престојувале и луѓе од страна, а најверојатно од Косово. Сопствениците на дел од околните објекти нервозни не дозволуваа пристап до џамијата. Велат како и сите други била посетувана само од верници. Не слушнале дека од тука се регрутираат луѓе кои заминуваат во војните во Ирак или Сирија.
zname_vo_ucilna.jpg

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Колат и тоа без причина .
Причината е тоа што нивните татковци колат низ целиот свет и не разбираат друг јазик освен јазикот на деструкција и убиства.
Прегледај го приврзокот 125842
Не слушнале дека од тука се регрутираат луѓе кои заминуваат во војните во Ирак или Сирија.
Прегледај го приврзокот 125843
Како и секогаш во западна Македонија недостаток на ушни доктори. ))

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
ништа ни смо чули нит сум видели,у подрум смо били целу ноч

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Причината е тоа што нивните татковци колат низ целиот свет и не разбираат друг јазик освен јазикот на деструкција и убиства.
Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Ти ја гледаш само оваа страна а никогаш не си ја погледнал другата страна .

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Т
Зошто станале или не мене не ми е гајле, тоа нека си утврдуваат тие што истражуваат на таа тема.
Јас не живеам во историјата, туку во сегашноста и сакам моите деца да имаат безбедна иднина.
А инаку Западот немаше влијание таму во 7 век. Зошто станале такви е исто како да ме прашуваш "Зошто нацистите станале такви?". Се разбира поради ментални проблеми и примена на пропагандни техники.
p.s: Пропуштив да споменам уште еден фактор - толерантноста кон очевидното зло.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.364
Поени од реакции
38.675
Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Ти ја гледаш само оваа страна а никогаш не си ја погледнал другата страна .
Секоја багра , креирана или природно психопатска треба да биде елиминирана. Нормално дека се западен производ , али за да испереш мозок на тој начин треба на тој мозок да му функционираат само 2 мозочни ќелии.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
глуп си или си елементарно неписмен во оваа област ?[DOUBLEPOST=1438872661][/DOUBLEPOST]
епа дај,ако не треба да ги затвараме границите(мада нема граница која е 100% затворена во свет) и ако не треба да ги враќаме мигрантите,направи позитивен чекор и земи 10-20 души у твоја куќа или стан ?
Не, нема да ги земам во мој стан. Постои нешто што се нарекува држава. Државата има милион инструменти кои би им помогнале да се справат со овој проблем.

Како за почеток, наместо да градат глупави панорамски тркала и да засадуваат палми кои се тушираат секое сабајле, можат да изградат прифатни центри за мигранти. Како и секоја нормална држава во Европа.

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.412
И ние сме константно ебени од западот веќе подолго време, а претходно певме ебени од Турците, па пак не обезглавуваме луѓе како ќе ни текне. Оправдувањето ти е глупост.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.220
Кај и да е ќе се појават оние вести каде што ќе информираат како албанците биле под притисок на полицијата...
Фала многу, ова требаше некој да го каже...

Член од
3 август 2015
Мислења
9
Поени од реакции
44
Еве еден многу добар документарец, директно од терен, во случај на некој да не му е јасно дали ИСИС се реални или само обична измишљотина на американците.

Гледајте го цел, еден саат е, не е многу.

https://ia800305.us.archive.org/15/items/salil-04/salil-4.mp4

Член од
25 март 2012
Мислења
8.601
Поени од реакции
5.220
Ја подржувам акцијава целосно, мислам дека се принудени да делуваат не дека некој досега ги попречуваше.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
Ај топ, што прават акции вакви. Но што правиме со унаказенине што влегуваат од граница дневно по илјадници. Нека се организира акција и нека ги вратат во грција. Само да ги снема од тука.

B

Borg_Drone

Гостин

Не, нема да ги земам во мој стан. Постои нешто што се нарекува држава. Државата има милион инструменти кои би им помогнале да се справат со овој проблем.

Како за почеток, наместо да градат глупави панорамски тркала и да засадуваат палми кои се тушираат секое сабајле, можат да изградат прифатни центри за мигранти. Како и секоја нормална држава во Европа.

A dali mozhe nekoj da go garantira toa deka tie shto pominuvaat niz ovaa zemja deka se ama bash site normalni migranti koi begaat od vojna i deka nemaat namera da se pripojat so tuka vzeshteni glavi so cel da izvrshat napadi vrz nevino naselenie?!
Do pred eden mesec imavme vakvi sluchai na pukanja i apsenja a veke ISIS najavi napadi i na Balkanot.

Jas veke pishav, ima i mnogu lugje koi se nevini i koi baraat ednostavno spas od nivnata zemja, ama i mene tuka bezbednosta mi e vazhna. Veke dovolno e komplicirana sostojbata vo drzhavava.

Pishav, ako tolku e zagrizhen Zapadot za begalcite, neka organizira vozdushni mostovi i neka gi pribira lugjeto kaj niv so avion od Turcija. Taa rabota ne e novitet i se upotrebuvashe za vreme na Studenata Vojna vo Berlin. Plus i mnogu pomalku ke gi chini begalcite od tamu, zoshto samite tie lugje tamu plakaat shvereci po nekolku iljadnici evra za prevoz preku more i preku granica koe najchesto zavrshuva so smrt kaj mnogu begalci.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Poradi isprani mozoci,so drugo.Sega demek treba da se vrakame niz istorijata i da im barame opravduvanje za zloto so go pravat niz cel svet!?

Kajgana Shop

На врв Bottom