глуп си или си елементарно неписмен во оваа област ?[DOUBLEPOST=1438872661][/DOUBLEPOST]E sega me zbuni,dali tie se profesionalni vojnici ,ili obicni cuvari ??
епа дај,ако не треба да ги затвараме границите(мада нема граница која е 100% затворена во свет) и ако не треба да ги враќаме мигрантите,направи позитивен чекор и земи 10-20 души у твоја куќа или стан ?Сега ќе имаат алиби да ги затворат границите за мигрантите, да бидат далеку поостри со нив и да ги вратат во нивните држави.
Добро, добро размислува Протуѓер, морам да признаам.
Причината е тоа што нивните татковци колат низ целиот свет и не разбираат друг јазик освен јазикот на деструкција и убиства.Колат и тоа без причина .
Како и секогаш во западна Македонија недостаток на ушни доктори. ))Прегледај го приврзокот 125842
Не слушнале дека од тука се регрутираат луѓе кои заминуваат во војните во Ирак или Сирија.
Прегледај го приврзокот 125843
Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Ти ја гледаш само оваа страна а никогаш не си ја погледнал другата страна .Причината е тоа што нивните татковци колат низ целиот свет и не разбираат друг јазик освен јазикот на деструкција и убиства.
Зошто станале или не мене не ми е гајле, тоа нека си утврдуваат тие што истражуваат на таа тема.Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Т
Секоја багра , креирана или природно психопатска треба да биде елиминирана. Нормално дека се западен производ , али за да испереш мозок на тој начин треба на тој мозок да му функционираат само 2 мозочни ќелии.Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Ти ја гледаш само оваа страна а никогаш не си ја погледнал другата страна .
Не, нема да ги земам во мој стан. Постои нешто што се нарекува држава. Државата има милион инструменти кои би им помогнале да се справат со овој проблем.глуп си или си елементарно неписмен во оваа област ?[DOUBLEPOST=1438872661][/DOUBLEPOST]
епа дај,ако не треба да ги затвараме границите(мада нема граница која е 100% затворена во свет) и ако не треба да ги враќаме мигрантите,направи позитивен чекор и земи 10-20 души у твоја куќа или стан ?
И ние сме константно ебени од западот веќе подолго време, а претходно певме ебени од Турците, па пак не обезглавуваме луѓе како ќе ни текне. Оправдувањето ти е глупост.Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Ти ја гледаш само оваа страна а никогаш не си ја погледнал другата страна .
Фала многу, ова требаше некој да го каже...Кај и да е ќе се појават оние вести каде што ќе информираат како албанците биле под притисок на полицијата...
Сега ќе имаат алиби да ги затворат границите за мигрантите, да бидат далеку поостри со нив и да ги вратат во нивните држави.
Добро, добро размислува Протуѓер, морам да признаам.
Не, нема да ги земам во мој стан. Постои нешто што се нарекува држава. Државата има милион инструменти кои би им помогнале да се справат со овој проблем.
Како за почеток, наместо да градат глупави панорамски тркала и да засадуваат палми кои се тушираат секое сабајле, можат да изградат прифатни центри за мигранти. Како и секоја нормална држава во Европа.
Poradi isprani mozoci,so drugo.Sega demek treba da se vrakame niz istorijata i da im barame opravduvanje za zloto so go pravat niz cel svet!?Треба да прочиташ малку историја зошто тие станале такви и кој помогнал во тоа и треба помалку да се гледаат вести кој ги дава западот .Ти ја гледаш само оваа страна а никогаш не си ја погледнал другата страна .