Zdravo na site , nova sum na forumov ... imam ankzioznost vekje 4 godini. Prvo dobivav napadi pa po nekoe vreme posetuvanje na razni lekari zavrsiv na psihijatar, kade doznav deka sum ankciozna i se sto mi se slucuva e od toa ( znaete so se moze da vi se slucuva neli ?
)...piev depresol i dermatrin, gi piev kako so treba, prvo cetvrtinki pa polovinki , od depresolot na pocetokot se osekjav uzasno i koga se napiv celo apce( posto taka dojde redot neli .) mislev deka kje umram uzas , se zgrciv cela , koskite me bolea itn ..uzas uhh.. zavrsiv so terapijata , stanav normalna povtorno barem taka si mislev
posle imav period odlicen vo koj se zamarav so drugi raboti vo zivotot i ziveev bez ankcioznost ....svadba , renoviranje , bebe
i stvarno mislev deka gotovo ozdravev ama sekogas imav skriena misla DA NE MI SE VRATI ? e sega od mart mesec, (koga posle dolgo vreme dobiv napad i toa napad mnogu jak) , sekoj den mi e pekol ,,,postojano mislam na toa strav od se ,bukvalno od se,a da ne zboruvam deka postojano mi trnat race, liceto od desna strana , nemozam da disam ,itn itn znaete se , od vreme na vreme kje se isplacam deka nemozam povekje ...mislam deka poluduvam , pijam bedoksin valerina b-kompleks ( posto nemam apetit i oslabev deset kila za tri meseci ) ama nisto ne pomaga ...nesakam pak da odam na psihijatar bidejki nesakam pak da gi pijam tie apcinja od koi imav uzasni nus pojavi( beter od ancioznost)..... zatoa ve molam za pomos da mi kazete nekoj dobar psihijatar vo skopje pa makar i skap da e ...da probam so drugi lekarstva i bi sakala da znam dali ima nekoj sto se izlecil od ovaa nenormalna ankcioznost ,a da ne mu se vratila .