Анксиозност

Член од
24 февруари 2015
Мислења
33
Поени од реакции
11
Zakazav termin vo ekvilibrium za bihevioristicka terapija :) Posle toa najverojatno i na terapii da odam posto so 1 kontrola nema fajde pa bas me interesira kakva ke bide metodata na lekuvanje .. Se nadevam ke ima podobruvanje a da vidam kako e pa ke gi kazam vpecatocite :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Zakazav termin vo ekvilibrium za bihevioristicka terapija :) Posle toa najverojatno i na terapii da odam posto so 1 kontrola nema fajde pa bas me interesira kakva ke bide metodata na lekuvanje .. Se nadevam ke ima podobruvanje a da vidam kako e pa ke gi kazam vpecatocite :)
Обавезно да пишиш да кажеш што ти препорачале и како одат терапиите

Член од
31 мај 2015
Мислења
67
Поени од реакции
46
Јас лично многу време се борам со ова "емотивно нарушување", цело богатство дадов за психотерапевти ,психијатри, бајачки кои не ми помогна, ама ич. Проблемот самиот почнувам да си го решавам и искрено многу ми иде но како ? Еве вака, почнете прво да си го најдете проблемот во себе ако вие самите не го решите нема никој да ви го реши, ама буквално, анксиозноста не е болест, туку е еден вид на емотивно нарушување. Понете да работите на вашата потсвест(јадрото на нашата психа односно душа), со апчиња не - тие никако неможат да допрат до вашата подсвест бидјќи тие имаат само привремено смирувачко дејство но не и решавање на вашата мака (душевна болка или емотивна), мене лично додека бев под терапија на апчиња ми беше добро и мислев дека сите пробелми ми ги решиле се додека не ги прекинав, повторно ми се врати болката.
Едниот начин е да почнете да верувате, без разлика која вера сте, почнете да ја користите моќта на молитвата,значи потсвеста можете да ја освоите само со молитвата односно верата. Вашите грижи препуштете и ги на молитвата таа нека се грижи за вас, не вие, на тој начин ќе понува да ви се ослободува умот од негативни мисли, едноставно се ќе дојде на свое место, препуштете се нека ве води.Второ секогаш настапувајте со љубов спрема луѓето никогаш со горчина, немојте да манипулирате со луѓето едноставно баталете. Трето најважното градете самодоверба, заедно со молитвата ќе бидат вашиот оклоп што ништо негативно нема да ве допре, дефинитивно најдобар антидепресив е самодовербата. Еве лично јас сум слаб со самодоверба но почнувам некако да ја градам, колку што можете спортувајте, целата енергија од вас ослободете ја, исцрпете се до даска, шетајте во природа, посетувајте храмови и се друго што ќе ве исполни. Се надевам дека на сите ова ќе ви дојде како добар совет и ќе воспоставите хармонија како добар пат за понатаму.

Член од
27 декември 2013
Мислења
6
Поени од реакции
1
Гледам Ирена од Еквилибриум е доста популарна,барем по форумиве.Ама многу ми се скапи :/.Разговаарав со нив,ми кажаа дека еден разговор е 1900 денари,а дека еднаш неделно се оди.Не можам да си ги дозволам :/ Има ли некој друг во Скопјево што работи со КБТ,или нема врска,некој поефтин психолог кој ви помогнал? Би ви била многу благодарна.

Член од
24 февруари 2015
Мислења
33
Поени од реакции
11
Гледам Ирена од Еквилибриум е доста популарна,барем по форумиве.Ама многу ми се скапи :/.Разговаарав со нив,ми кажаа дека еден разговор е 1900 денари,а дека еднаш неделно се оди.Не можам да си ги дозволам :/ Има ли некој друг во Скопјево што работи со КБТ,или нема врска,некој поефтин психолог кој ви помогнал? Би ви била многу благодарна.
Jas mislam deka toa i ne e mnogu skapo, poeftino ne veruvam deka ke najdes nesto.. Sum bil na psiholog mn odamna i na psihijatar lani i cenite se duri i poskapi mozebi...

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Jas mislam deka toa i ne e mnogu skapo, poeftino ne veruvam deka ke najdes nesto.. Sum bil na psiholog mn odamna i na psihijatar lani i cenite se duri i poskapi mozebi...
Ок, и што е финтата со тие разговори ? Од секогаш ме интересирало тоа. Ако може некој да каже некој практичен пример, за што всушност се работи?

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.936
Поени од реакции
25.384
Ок, и што е финтата со тие разговори ? Од секогаш ме интересирало тоа. Ако може некој да каже некој практичен пример, за што всушност се работи?
Менување на перцепција, начинот на кој што ги гледаш и доживуваш работите.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Менување на перцепција, начинот на кој што ги гледаш и доживуваш работите.
Јасно. Кај психајатарот кај што одев јас (во Кочани), сето тоа ме кошташе 150 ден. на фондот и тоа. Разговорите траеја по потреба, од пациентот, некогаш 2 часа, некогаш 1 час, некогаш 15 мин (при крајот).

Член од
27 декември 2013
Мислења
6
Поени од реакции
1
А кај Милка Ололоска бил некој од вас?Планирам да закажам,ме интересира како работи

Член од
27 декември 2013
Мислења
6
Поени од реакции
1
Извинете за мислење едно по друго
Или Милка или Александар Марцикич.Ако има некој што бил кај нив би сакалам да знам дали се добри :)

Член од
31 мај 2015
Мислења
67
Поени од реакции
46
Извинете за мислење едно по друго
Или Милка или Александар Марцикич.Ако има некој што бил кај нив би сакалам да знам дали се добри :)
Овој Марцикиќ работи повеќе со зависници, јас би те советувал психолог да најдеш.

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
А кај Милка Ололоска бил некој од вас?Планирам да закажам,ме интересира како работи
Ололоска мислам дека е 1000 или 1500 сат. Филозофира многу а малку работи психотерапија.

Член од
27 декември 2013
Мислења
6
Поени од реакции
1
Овој Марцикиќ работи повеќе со зависници, јас би те советувал психолог да најдеш.
Ололоска мислам дека е 1000 или 1500 сат. Филозофира многу а малку работи психотерапија.
Фала ви,а да не знаете еве некој друг да ми препорачате не знам каде да се распрашам освен по форумиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom