- Член од
- 26 септември 2012
- Мислења
- 8.321
- Поени од реакции
- 7.066
pak mislis...........Потреба - ако неможам да заспијам ! ТАчка ! упм више почнувам да мислам дека немам анксиозност туку дека озбилно сум ојдена
pak mislis...........Потреба - ако неможам да заспијам ! ТАчка ! упм више почнувам да мислам дека немам анксиозност туку дека озбилно сум ојдена
јбг ... не заспав до 4 сабајле, и земав пола од 0,25 .... уф леле уффффpak mislis...........
Можно е лекот да не ти одговара. Јас на почетокот пиев депрозел со хелекс, и од хелексот (ваљда зш кога го сменив престаа тие појави) ме маваше агресија, нервоза итн. Мислев дека бандера ќе свиткав ко сламка да е... џоа хулк . На најмала провокација спремен за кавга и тепање... Зборев со психијатарката и ги кажав овие работи и ми смени хелексот со дијазепам, и одме ги снема тие работи. А анксиозноста, тоа си ја чувам и негувам... никаде без неа ПоздравЗдраво на сите. Нова сум на форумот и оваа тема беше причината за мојата регистрација на форумот. Веке подолго време имам анксиозност,бев на психијатар ми одредија терапија но јас сеуште не се осекам подобро,пијам цитрам 10мг.и дијазепам од 5мг.Имам вртоглавици, нервоза немозам да се концентрирам, ме тера на плачење на лудило, дури не сум способна ни детето да си го гледам. Мислам дека се ме нервира немозам никако да се стабилизирам да бидам како порано. Се чуствувам празно бескорисно незнам што да правам мозе ли некој да ми помогне да излезам од ова бунило?
Сега пијам и јас дијазепам само проблем е што јас сеуште неможам да ја поднесам аксиозноста, ме излудуваМожно е лекот да не ти одговара. Јас на почетокот пиев депрозел со хелекс, и од хелексот (ваљда зш кога го сменив престаа тие појави) ме маваше агресија, нервоза итн. Мислев дека бандера ќе свиткав ко сламка да е... џоа хулк . На најмала провокација спремен за кавга и тепање... Зборев со психијатарката и ги кажав овие работи и ми смени хелексот со дијазепам, и одме ги снема тие работи. А анксиозноста, тоа си ја чувам и негувам... никаде без неа Поздрав
Јас немам силно изразен гнев. Сепак мислам дека анксиозноста најмногу ни доаѓа од поттиснатите емоции. Од оние кои сметаме дека не се убави и затоа ги потиснуваме да не ги искажеме. Така да, убаво е што го изразуваш својот гнев кога веќе е роден во тебе. Меѓутоа, не можам да ти помогнам како да успееш да не се креира во тебе толку гнев. Се најубаво!Здраво. Сакам да те прашам како успеваш да го контролираш гневот во секојдневието или кај тебе само во паника ти се манифестира анксиозноста? Јас сум мирна со денови,може и со недели,исто се консултирав со доктор и тој ми покажа тактика за контрола врз паниката и нервозата како дишење,медитирање,читање и слушање на музика за релаксација,ја сменив и рутината во секојдневието плус сето тоа пијам умерена доза на деметрин препишана од него но никако врз гневот не можам да воспоставам контрола избива наеднаш и без причина исто како и претераната нервоза и загриженост.Ми се смачи веќе,ми штети таквото однесување во односите со луѓето особено во работните односи.Ко темпирана бомба сум.
а имаш паѓано ?? како стоиш со притисокот, внесувањето на течности и храна во организмот ?Кај мене не, постојано се присутни и мислам дека во секој момент ќе паднам.
Не немам паднато, ама постојано го имам тоа чуство.Притисокот ми е во ред а и со јадењето немам проблем.а имаш паѓано ?? како стоиш со притисокот, внесувањето на течности и храна во организмот ?
ете гледаш - немаш зошто да се плашиш,пошто си физички ЗДРАВА,очигледно малку повеќе самодоверба ти е потребна.........види реално апчињата средуваат на некој период,но треба да се средиш и самата,имаш здраво тело,не треба за ништо да се плашиш - едноставно треба да го живееш животот - и да мислиш помалку..........би рекол мноооооооооогу помалку.Не немам паднато, ама постојано го имам тоа чуство.Притисокот ми е во ред а и со јадењето немам проблем.
Не мисли, мисли помалце, ама само доаѓа маме му га!ете гледаш - немаш зошто да се плашиш,пошто си физички ЗДРАВА,очигледно малку повеќе самодоверба ти е потребна.........види реално апчињата средуваат на некој период,но треба да се средиш и самата,имаш здраво тело,не треба за ништо да се плашиш - едноставно треба да го живееш животот - и да мислиш помалку..........би рекол мноооооооооогу помалку.
Mислам дека бедоксинот ти се само витамини и нема врска со другите лекарства. Земи пробај и магнезиум ( јас шумечи теблети пијам) така ми препорача и психијатарот.Дечки, дали можам да пијам Бедоксин насабајле, ако веке пијам хелех 0.25 и елицеа 5 навечер ? позз
шо викаш,влијаат сиве овие лекарства - хелекси,асентри,дијазепами итн да ствараат “сушење“ на мозокот и функциите ??ОК...Кога е по потреба се знае што е потреба т.е. си знеаш. Поентата ми беше да не се замате многу со дејството на лекот зошто може некој лош ефект сами на себе да си направите автосугестија е можна. Генерално мислам дека нетреба да им се кажува на пациенти како делува и што или барем многу да се замараат со тоа...ако е подобро е подобро што е битно како што и зошто.
Исус рекол незнаењето е благослови...нешто паметно кажал.
Којзнае дали има, ама делува убаво на нервите , или па може е и плацебо ефект, ама се додека има ефект каков и да е лупај...Магнезиум има некое влијание на мозокот ?