Јас кога ги оставав нагло одеднаш се зголемуваше анксиозноста, вртоглавица, депресија ама не знаев тогаш дека треба дозата малку по малку да се намалува подолго време да се навикнува телото. Така што ако пробуваш одеднаш да ги оставиш може да е и од тоа, но ако правилно ги оставаш.. тогаш консултирај се со психијатар/психологДали на некој му се зголемил overthinking - от со оставање на антидепресивите ?
Од искуство ќе ти кажам,боље тргни ги тие антидепресивите и стрикно фокусирај се на себе со неприфаќање се на срце,повеќе контакт со луѓе,ако треба стави се и на позиција ароганција и физичка активност.Дали на некој му се зголемил overthinking - от со оставање на антидепресивите ?
Кога оставаш или пиеш антидепресиви паралелно треба да одиш и на психолог. Антидеприсивете нема ништо магично да направат и се да помине.Дали на некој му се зголемил overthinking - от со оставање на антидепресивите ?
Dali mozebi bi probal so fizicka aktivnost, ishrana i Neolexan da probas i da go batalis toa gubre od lek? Isto taka, kantarionot ima silno antidepresivno i anksioliticko dejstvo.Дали на некој му се зголемил overthinking - от со оставање на антидепресивите ?
Мое искуствоГолема поддршка од мене за сите што се соочувате со овој проблем.
И јас имам анксиозност од неодамна,и ниту мене не ми е лесно.
Секојдневно имам панични напади,се потам,тресам,пребледувам,и сл.
Не пијам никакви лекови затоа што мислам дека е привремено.Исто така немам посетено ни психијатар.
Јас кога имав анксиозност не беше до таа мера со напади но немаше да помине ниту да се реши само од себе доколку не отидов на психолог. Верувам дека се влече некој корен со себе и некоја позадина за која можеби не сме ни толку свесни. Посети си писхихолог имаш многу избор и онлајн не мора со физичко присуство но можеш и преку матичен.Голема поддршка од мене за сите што се соочувате со овој проблем.
И јас имам анксиозност од неодамна,и ниту мене не ми е лесно.
Секојдневно имам панични напади,се потам,тресам,пребледувам,и сл.
Не пијам никакви лекови затоа што мислам дека е привремено.Исто така немам посетено ни психијатар.
Имам емпатија спрема луѓето,ама истовремено сум критичар кон нив и не поднесувам слабост.Јас кога имав анксиозност не беше до таа мера со напади но немаше да помине ниту да се реши само од себе доколку не отидов на психолог. Верувам дека се влече некој корен со себе и некоја позадина за која можеби не сме ни толку свесни. Посети си писхихолог имаш многу избор и онлајн не мора со физичко присуство но можеш и преку матичен.
Не сум психолог но сум скептик дека тие работи може да ги поминеме сами, не знам зошто но ете такво мислење имам се надевам дека грешам во твојов случај.
Со лесно и доколку можам некогаш некако да помогнам тука сум.
Тука грешиш . Најголем проблем е што си сам пропаднат во дупката. 100 осто од депресиите и слично е шо се сами тие личности . Оставени се сами на себе и на цедило. Оставени се на нула и како се снаоѓаат . Ужасно е потребно плус човекова подршка.На повеќето не им е потребен никаков психијатар или психолог.
Човек многу лесно може и сам да се избори со ваквите психолошки состојби
брат, ти не знаеш што е анксиозност. Ти мислиш дека тоа е споредување со другите, нарцисоидност, очекувања. Тоа нема врска со анксиозноста.Имам емпатија спрема луѓето,ама истовремено сум критичар кон нив и не поднесувам слабост.
На повеќето не им е потребен никаков психијатар или психолог.
Човек многу лесно може и сам да се избори со ваквите психолошки состојби.
Луѓето се робови на наметнатите правила и овоа е една од најглавните причини за ваквата состојба.Никаква креативност,претерана фрагилна нарцисоидност,репетиција во секојдневието,вечни споредби со другите и нереални очекувања од себеси...Што очекуваат со ваков начин на живот?
Сето овоа што го набројав води до негативни емоции,а тие се главна причина за анксиозност.
Згора на се многу често се случува кога ќе дадеш најдобронамерен совет или помош да ти се инаетат и пак да се навратат на нивното во животот.
Разбирам јас човек да не може да испадне од некоја состојба на ептен тешко ментално нарушување,ама анксиозност...
Не си ме сфатил добро.Јас ги наведов причините до кои најчесто доведуваат до анксиозност.Секако дека и генетиката си игра своја улога,па има и луѓе со нормален живот,родени во нормални фамилии кои патат од анксиозност.брат, ти не знаеш што е анксиозност. Ти мислиш дека тоа е споредување со другите, нарцисоидност, очекувања. Тоа нема врска со анксиозноста.
А и најверојатно ова го имате сфатено пошто за секоја глупост се користи овој термин.
Анксиозност ти е друга работа. Анксиозност е кога мозокот те контролира. Тоа е необјаснив страв кој јавува физички симптоми како срце биење, забрзано дишење итн кога си соочен со некоја ситуација на дневна база. А не зошто се споредуваш со некого на инстаграм и слично.
Кој ќе ти помогне тебе ако не самиот себе?Тука грешиш . Најголем проблем е што си сам пропаднат во дупката. 100 осто од депресиите и слично е шо се сами тие личности . Оставени се сами на себе и на цедило. Оставени се на нула и како се снаоѓаат . Ужасно е потребно плус човекова подршка.