- Член од
- 24 јуни 2011
- Мислења
- 522
- Поени од реакции
- 462
Генерализираш, ако една будала напишала дека посакува смрт на деца не значи дека тоа е став на здружението, плус оваа личност можеби и воопшто не е член на истото. Генерализацијата е лоша работа, исто како еден македонец да е осуден за педофилија и некој да рече сите македонци се педофили. Нема смисла зарем не? И пак ќе речам, кучињата и бесните кучиња се одраз на нашата свест и култура како народ.[DOUBLEPOST=1438388045][/DOUBLEPOST]Ги осудувам затоа што и тие џукели ги бранат, и посакуваат смрт на ДЕЦА, за да може тие џукели шо напаѓаат по улици да живеат и да продолжат да напаѓаат!
Бесните џукели многу ми е гајле чии се, и јас имав бесна џукела па ја испратив на оној свет со една инекција (болна беше и почна да станува агресивна). Ама не, тие би го осудиле тоа што јас сум го "убил" кучето и по нивно наместо еутаназија (или како и да се пишуваше) би требало да го пуштам да изеде некого (дете недај боже) за оно да може слободно да шета по градов...
Да посакуваш смрт на ДЕТЕ човече, за да можат агресивните џукели да напаѓаат!!! Колку треба да си болен во умот да го напишеш тоа? Всушност, колку треба да ти е болен умот за да го помислиш тоа???
Едит: И муабетот исто ми е, шо ги бранат и агресивните кучиња, оти не си ги приберат дома те така да им трчаат по дома и да ги лаат и гризат по нозе/раце? Со беснила со глисти со све да може да зафатат некоја зараза чим се толку чакнати во умот? Не се будали тие толку, лаат на фб ама баш се ДУНДИ, во буквална смисла на зборот во реалниот свет...
Како прво ѓубре не се чува пред врата, второ ако имаш мисленици треба да го затвориш добро тоа ѓубре, трето ако не можеш да им ги задоволиш потребите на тие миленици не ги чувај воопшто. И не се секирај ќе си заминеме, пошто има системи каде животот функционира и сите си ги знаат правата и ОБВРСКИТЕ. Ми се блуе кога гледам како е тука каде што сум моментално па како е во Македонија, и не е се до власта, најмногу е до колективната свест, па после се друго.Земи и ти чувај 10 џукели дома, што чекаш, има тука кај мене едни комшики сестри се и двете се немажени, имаат 20 мачки и 6 кучиња, само незнам што си прават дома, особено со кучињата, па да дојдеш да видиш кога ќе им го растргаат ѓубрето од пред врата, улошки колку сакаш по улица, море еј....децава нема кај да ги пуштам вие за правата на животните ми зборувате и дека за тоа сме заостанат народ, како нема сите напредни како вас, да си заминете. Ај во понеделник фрламе ѓубре, ќе ти сликам искористени улошки да ги видиш низ цела улица. на што личи, а да не ти кажам како мириса сега со жештините.