Александар Вучиќ - најголемиот диктатор на Балканот по падот на комунизмот?

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Koliko samo blage veze nemate o srpskim stvarima da je mučno čitati... Nemam ni ja ali tek vi. Ova tema vam nema većeg dodira sa realnošću ali kuckajte do mile volje, vaše je pravo. Ko god se bavi srpskom stvari iole ozbiljnije i podrobnije, trebalo bi da se zalaže za zatvaranje ove teme. Neproduktivno. Gubite vreme, presipate iz šupljeg u prazno, niste "ažurirani" i retko kad baratate činjenicama. Previše subjektivizma i generalizacije. Meni je to razumljivo. Tako većina piše i na srpskim forumima o dešavanjima u Mađarskoj ili Rumuniji, bez nekog većeg dodira sa realnošću. Nisam do sad učestvovao u ovoj temi, čitao jesam ali sam osetio potrebu da ovo podelim sa vama.
Автоматски споено мислење:

https://www.youtube.com/channel/UC_U9TPc4Gf5JVkutEyjAbhQ Preporuka za relativno dobar i objektivan srpski politički kanal.
Веројатно не е во склад со книгите на Шешељ. Што вика тој во Дубровник се пукало или цвеќиња фрлале србите?

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Веројатно не е во склад со книгите на Шешељ. Што вика тој во Дубровник се пукало или цвеќиња фрлале србите?
Autoprojekcija? Kako li ti je samo Šešelj pao na pamet? Dubrovnik?! Na srpsku vojsku jesu Hrvati bacali cveće na današnjoj teritoriji R. Hrvatske ali bilo je to davno 1918. u Zagrebu, Splitu i ostalim većim gradovima. Ali nije nam to neki kompliment jer su isti oni, samo nepune 33 godine kasnije, isto to cveće bacali na vojnike, kasnije poraženog, Trećeg rajha.

Usput, ako bi hteo da mi odgovoriš jer me živo zanima. Zašto ti je na slici Tramp koji drži Bibliju ispred one crkvice u Vašingtonu? Da li si jedan od Kjuanon Kabalaša koji onanišu na Trampa ili je slika samo sprdnja?

Последно уредено:
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Autoprojekcija? Kako li ti je samo Šešelj pao na pamet? Dubrovnik?! Na srpsku vojsku jesu Hrvati bacali cveće na današnjoj teritoriji R. Hrvatske ali bilo je to davno 1918. u Zagrebu, Splitu i ostalim većim gradovima. Ali nije nam to neki kompliment jer su isti oni, samo 31 godinu kasnije, isto to cveće bacali na vojnike poraženog Trećeg rajha.
Па да ти кажам се согласувам дека хрватите превагнуваат по злостори вкупно гледано откако се создаде СХС па навака. Тоа од Јесеновац е епски срам, но поентата е што во 90-тите србите си беа криви и си добија по капа.

Член од
28 април 2020
Мислења
237
Поени од реакции
321
Па да ти кажам се согласувам дека хрватите превагнуваат по злостори вкупно гледано откако се создаде СХС па навака. Тоа од Јесеновац е епски срам, но поентата е што во 90-тите србите си беа криви и си добија по капа.
Kakav sad Jasenovac i 90-e? Uopšte ne razumem o čemu pričaš. Upravo to me i nervira na ovoj temi. S brda s dola, nigde veze, svako fura svoj fazon i na kraju se prepirete međusobno. Malo toga ima kvalitetno napisanog.

Ne znam. Možda ja grešim, a ti si u pravu. Ja jednostavno ne vidim svrhu takvog polemisanja i iz dobre namere sam napisao objavu, ne da bi se tema zatvorila već da biste se uozbiljili i ušli dublje u tematiku.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Kakav sad Jasenovac i 90-e? Uopšte ne razumem o čemu pričaš. Upravo to me i nervira na ovoj temi. S brda s dola, nigde veze, svako fura svoj fazon i na kraju se prepirete međusobno. Malo toga ima kvalitetno napisanog.

Ne znam. Možda ja grešim, a ti si u pravu. Ja jednostavno ne vidim svrhu takvog polemisanja i iz dobre namere sam napisao objavu, ne da bi se tema zatvorila već da biste se uozbiljili i ušli dublje u tematiku.
Чувајте го Вучич ко зеница свога ока. Да не доживите Македонски сценарио. Па демократи да вам спроведу "демократију".

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Чувајте го Вучич ко зеница свога ока. Да не доживите Македонски сценарио. Па демократи да вам спроведу "демократију".
Ги владееш падеживе Борат. Секоја чест.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
666
Ги владееш падеживе Борат. Секоја чест.
Иам сателицка дома и секој ден гледам српски вести.
Најнова вест е дека Србија некни купила ракети со висок дострел од Кина.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
И дронови, не само ракети.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.947
апасиев и боратов го подржуваат вучиќ. Ај за вториов не ме чуди да го подржи и путин и ердоган и такви слични диктатори, ама апасиев бар делува здраво у мозкот.

Инаку ја пратам политичката сцена одамна, на сиве овие простори, ама не се сеќавам да постоел вака болесен политичар. Уште јавно ги кажува навредите како "пичкоусти", "педер"...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Не гледај РТС, не е добра за здравје.

Nikoj ne moze so Milo Dzukanivich na balkanov.
Duri ni Vucic.
Тука се некаде и двајцата, тешка битка се води кој е поголемо гомно.

А замисли овој владее колку оној од Белорусија а не е диктатор, како то?
Аа да, он ги подржува малцинствата и дозволува геј бракови, протерува руски службеници.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.931
Поени од реакции
17.947
Не гледај РТС, не е добра за здравје.

Тука се некаде и двајцата, тешка битка се води кој е поголемо гомно.

А замисли овој владее колку оној од Белорусија а не е диктатор, како то?
Аа да, он ги подржува малцинствата и дозволува геј бракови, протерува руски службеници.
За гомно се сложувам, ама како политичар мило е поголема лисица од диктаторов српски. ДА оспстојуваш 30+ години на власт е умешност. Плус има една работа што кај мило е важна. Увек ја прифаќа првата понуда на западот.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
За гомно се сложувам, ама како политичар мило е поголема лисица од диктаторов српски. ДА оспстојуваш 30+ години на власт е умешност. Плус има една работа што кај мило е важна. Увек ја прифаќа првата понуда на западот.
Да ама и незаменлив е со тоа што ако ете запад сака да го тргне, ќе ризикува да се добие шанса кај Србите од Црна Гора да ја добијат власта. Вака преку него одлично си менаџираат со неговите ботови и со малцинствата.

Kajgana Shop

На врв Bottom