Александар Вучиќ - најголемиот диктатор на Балканот по падот на комунизмот?

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Има ли резултати?
Ја гледам 2 сата. Ова е буквално шоу. Вучиќ со две третини од важечките гласови, во парламентот освен неговата партија влегуваат единствено Дачиќ и горилата Шапиќ. За прв пат после 30 години Србија останува без опозиција во парламентот и се единствени во Европа заедно со Белорусија. Опозицијата повеќе имаше среќа, не се ни вклучија нешто претерано во кампањата за бојкот, освен во поголемите градови.

А излезноста, сеуште мистерија. Опозицијата тврди 42 посто и со дуплите гласања, од СНС цврсто стојат дека има 50 посто излезност.
Автоматски споено мислење:

Каде се следат резултатите?
Ме интересира колку гласови имаат ДЈБ.
Ни со спуштен ценсуз не освоија ни 3 посто, буквално лажните опозициони партии поткупени од Вучиќ останаа избришани од политичката сцена.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
17.998
Пазете ова излезност во 18 часот околу 40, за да во 20 часот, кога ги заклучуваат бирачките места снс прогласи дека излезеноста е 50,2%. За сега само три партии го поаѓаат цензусот (со бројки 3). снс има око 63%, спс околу 10%, а третата е ада со 7,5%/ За влез во Собранието минимум се потребни 3% излезност. Првата партија блиску до влез е "покрет за краљевину Србију", која има околу 2,5%. Овие избори имаат помала излезност од претходните, а интересно е што бројот на неважечки ливчиња е исто така голем и изнесува 4%!!!

Повеќе информации подоцна.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.650
Поени од реакции
11.728
Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Вучиќ само што ги спомна земјите од регионот како се исмевале со нивните спотови и почна да ги напаѓа во стилот ниедна земја не може да оствари ваков изборен резултат и кажа дека ако сметале дека немало да привлечат внимание, не би ги ни пуштиле.:tapp: Спомна дека земјите од регионот ги нарекувале сендвичари и за тоа ги нападна, па кажа од страна на тие од партија "ајде направете ми еден сендвич, не се замарајте со нападите". :ROFLMAO::popce:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
17.998
Едит, ме зубнија ова од каде гледам, трета партија со околу 4% е партијата на градоначалникот на Нови Београд (најголема општина во Београд) - спас, на александар шапиќ.

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Ај што е диктатор, туку што е искомплексиран до максимум. Нешто спомна во стилот "сите викаат Тадиќ победувал затоа што е најубав политичар во земјата и жените масовно го гласале, еве денеска по излезната анкета 64 посто од жените гласале за нас, тоа значи дека веќе не се цени убавината туку работата".:popce: Не бе никогаш нема да преболи тоа што не е лепотан како Тадиќ.

Еве го сега Дачиќ, цел црвен, не е во најдобро расположение, вели дождот придонел за малата излезност, не бојкот и дека барем се вицешампиони, дека као не се обрукале како некои други партии. :tapp: А пак во овој момент кажа "еве и јас го повторувам тој бојкот и јас сум под тоа влијание". :pos:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
17.998
Што е најтрагично цело време ја збореше снс, наместо својата спс. Му се клати многу столчето, а и шупакот пак би го дал да влезе во владата.

Член од
31 мај 2020
Мислења
92
Поени од реакции
128
Србиве не испаднаа герили со муда како што се претставуваат.
Ни протести ни бутур на очигледно диктаторство, ланци со педофилија, тежок организиран криминал. Овде барем консензуално успеа да се провлече агендата дека лошиот "чичко Сорос меша прсти" и ги хушка луѓето на протести 2017-та. Барем искочија и се бореа за да бутнат режим без разлика од кои разлози и побуди, додека у Србија беше и остана вечно сивило.

Без излезеност пази, со ни 60% да прогласиш победа треба да си мочаш на гроб со толкаво его. Дверите сега слушам ќе барале од ново избори, демек нелегитимни. Реакцијата ми беше no shit, Sherlock...

Уствари шо ме чуди, така се играше оваа партија карти и тука.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
17.998
Србиве не испаднаа герили со муда како што се претставуваат.
Ни протести ни бутур на очигледно диктаторство, ланци со педофилија, тежок организиран криминал. Овде барем консензуално успеа да се провлече агендата дека лошиот "чичко Сорос меша прсти" и ги хушка луѓето на протести 2017-та. Барем искочија и се бореа за да бутнат режим без разлика со кои разлози, додека у Србија беше и остана вечно сивило.

Без излезеност пази, со ни 60% да прогласиш победа треба да си мочаш на гроб со толкаво его. Дверите сега слушам ќе барале од ново избори, демек нелегитимни. Реакцијата ми беше no shit, Sherlock...

Уствари шо ме чуди, така се играше оваа партија карти и тука.
Заборави една работа, овде браќата пресекоа (знаеме кој ги влечеше да ја донесат одлуката) да ја изберат сегашната коалиција, инаку грујо ке си владееше и понатаму. Друга работа короната ги подзапра млаку протестите, а и се виде дека западните партии му даваат на вучиќ легитимитет за овие избори. А на Косово српска листа (читај српска напредна странка) освои 97% на последните избори. Така да не те чудат ни овие преку 60%.

Инаку нефоицијално паднаа последните бастиони на слободата, Шабац и Параќин. Нека ни е со среќа нов сосед - Северна Кореја!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Хахахах леее кој ѕвер е Вучиќ. Како ги работи алал да му е.
Знаете ли дека на претседателски избори во САД, со само 2ца кандидати најмногу што некој добил е 61% Рузвел 1936та. Вучиќ на парламентарни добива 63% и што е уште појако, втората партија што добива 10-11% е исто во влада.

Јест да за разлика од Грујо, Вучиќ има многу покомотна ситуација. Етнички релативно хомогена држава, во најголемиот спор со соседите настапува од позиција на сила, побитни се за западњаците и сл. ама ова е секој чест резултат. Треба да те бива така да прелажуваш народ да ти даде 75% гласови во демократија за владините опции.

Член од
31 мај 2020
Мислења
92
Поени од реакции
128
Заборави една работа, овде браќата пресекоа (знаеме кој ги влечеше да ја донесат одлуката) да ја изберат сегашната коалиција, инаку грујо ке си владееше и понатаму. Друга работа короната ги подзапра млаку протестите, а и се виде дека западните партии му даваат на вучиќ легитимитет за овие избори. А на Косово српска листа (читај српска напредна странка) освои 97% на последните избори. Така да не те чудат ни овие преку 60%.

Инаку нефоицијално паднаа последните бастиони на слободата, Шабац и Параќин. Нека ни е со среќа нов сосед - Северна Кореја!
Шабац и Параќин никогаш и не беа бастиони на слобода.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
17.998
Во вакви услови беа. Имаа слобода за разлика од целиот дел на Србија плус на овие извори единствени имаа фер и коректни избори, бидејќи им беа градските одбори, т. е. самите партии си ги бираа.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Во вакви услови беа. Имаа слобода за разлика од целиот дел на Србија плус на овие извори единствени имаа фер и коректни избори, бидејќи им беа градските одбори, т. е. самите партии си ги бираа.
Од која партија се градоначалниците?
Чудно како шабац не е град на СНС, таму има мбогу Роми а познато е дека Ромите го гласаат Вучиќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom