Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Мене уште не ми е јасно зошто рејтингот на СЈО е важен податок?

Рејтингот ли ќе гони криминал?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не знам што ти е чудно?
Може анкетата е правена на репрезентативен примерок од 30 лица. На паузата во штаП......
Мислам дека грешиш.
Кај смеат да мислат у жмро? Кој им дозволил да мислат (ако воопшто можат)? Пратеници и претседател им се ботови, не па некои штаПски копуци.[DOUBLEPOST=1465888198][/DOUBLEPOST]
Мене уште не ми е јасно зошто рејтингот на СЈО е важен податок?

Рејтингот ли ќе гони криминал?
Рејтингот ли ќе спаси грујо од правда? Тој си се надева на тоа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Смешни се јадниве што одврт - заврт фаќаат да плукаат по приватниот живот на обвинителкиве затоа што не можат за друго да се фатат. Имале бивши партнери, ноу шит Шерлок. Па фала богу дека ќе имаат дечко/бивши, нема да чекаат паторот да им најде некој како што им наоѓа на штаблиите негови од Албанија со акции. После три реченици мигрена да фати човек :icon_lol: У нормална земја за сексизам, дискриминација Курир 150 пати ќе беше затворен.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Мене воопшто не ме интересира што мисли некој човек што и како може да го спаси ако ја зафркнал работата. Тоа си е негово право.
Мене ме интересира зошто и како помага рејтингот на една институција што треба да гони криминал?
Небаре во судница ќе си ги мерат, мојот рејтинг е поголем од твојот рејтинг.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мене воопшто не ме интересира што мисли некој човек што и како може да го спаси ако ја зафркнал работата. Тоа си е негово право.
Мене ме интересира зошто и како помага рејтингот на една институција што треба да гони криминал?
Небаре во судница ќе си ги мерат, мојот рејтинг е поголем од твојот рејтинг.
И јас тоа викам. Што е битен рејтингот на иден затвореник. Груевски треба во 5 судски случаи да учествува (до сега, којзнае колку ќе излезат), а се мести на pole-position во трка во која не смее ни да учествува.
Тоа со СЈО не е рејтинг. Едноставно е побарано мислење, како за тоа на пример дали граѓаниве сакаат да идеме во НАТО, ЕУ или тие азиските сојузи у кои сакаше паторот да оди кога го фатија у криминал.

B

Bafra

Гостин
Фатиме, колку има вистина во ова?
По неуспешните драматуршки изведби на Катица Јанева и Фатиме Фетаи, со кои наместо позитивен одзив кај граѓаните добија рекордно ниско ниво на недоверба на сите спроведени истражувања на јавното мислење, двете обвинителки заминуваат во историјата, одат во „аут“, а на сцена ќе стапи девојката која обожува да се шета во машко друштво по недопрената Македонска дивина

Откако јавноста се запозна со Катица Јанева преку нејзините „значи, значи“ и „леташе авионот“ комични настапи, на кои наместо да рефлектира сигурност, самоувереност и независност, таа презентираше тотална неспремност, нестручност и апсолутна зависност од нарачателите, ексклузивно дознаваме дека странците веќе кренале раце од Јанева.

Имено, за Катица веќе е проширено мислењето меѓу странците дека е неупотреблива со исклучително низок рејтинг. Како товар и се ставала слабата правна поткованост (просек од 6.24, обвинител од обвинителство кое никогаш не се занимавало со сериозен криминал), непознавањето на законите и нескриената блискост со СДСМ која била прочитана од граѓаните. Освен тоа, на Катица и биле забележани и големиот број на афери кои излегоа во јавноста по нејзиното назначување, како што беа становите во Скопје за кои брутално лажеше дека ги нема и покрај доказите, за на крајот да признае дека тоа не биле нејзини туку на нејзините деца, а изградени со нејзините десет прсти. Аферата со нивата за смокви, како и останати забелешки кои и се придодаваа како докази за немањето на интегритет.

Освен Катица, странците решиле да расчистат и со Фатиме Фетаи. Имено, на странците им сметала нејзината нестручност и преизразен драматуршки ефект кој наместо да предизвика симпатии кај граѓаните, предизвикувало гнев и недоверба во институцијата. Освен ова, странците и забележале и на аферите во врска со нејзиниот приватен живот кои не доликувале на обвинителската функција.
Во јавноста сеуште се шпекулира дека Фатиме на функцијата специјален јавен обвинител има дојдено благодарејќи на нејзината интимност со Гаврил Бубевски, исто така обвинител во СЈО кој меѓу другото служи и како курир помеѓу Заев и Катица Јанева. Бубевски е кум на личниот адвокат на Зоран Заев, Филип Медарски чија мајка пак Елица Медарска е обвинител во Вишото Јавно обвинителство. Како поткрепа на оваа шпекулација, во јавноста излегоа информации дека токму Фатиме и Бубевски се задржувале до доцна во ноќта во канцелариите на СЈО, и дека двајцата биле заедно речиси постојано. Ова предизвикало и љубомора кај нејзиниот сопруг, за што имаше шпекулации дека дошло до посериозна семејна расправија.

Откако сето ова го увиделе странците, решиле да изнајдат „план Б“, а во таквата слика главен адут е Ленче Ристовска. Имено, Ристовска замина на двомесечна обука во САД, а неофицијално дознаваме дека трошоците за пат и престој го финансираат официјалните власти на САД. Со ова, слободно може да се затвори поглавјето и сомнежите за тоа кои се „странците“.

Иако за Ленче Ристовска исто така имаше афери во јавноста како на пример онаа кога таа беше учесник во сообраќајна незгода на патот кон Македонски Брод, заедно со уште едно момче кое го возело џипот. Шпекулациите беа дека всушност Ристовска и мистериозното момче биле на „романтично патување“ кое за жал завршило со сообраќајна незгода.

Сепак, нејзините ментори од САД очекуваат дека по нејзинито враќање во Македонија ќе повратат и дел од нејзиниот кредибилитет и интегритет меѓу јавноста, а со тоа ќе и отворат простор за таа да расчисти со Катица и Фатиме, кои дефинитивно одат во „аут“, на барање на „странците“Прегледај го приврзокот 150114
:pos::pos:
А Грујо, Мијалков,Протуѓер сите живеат во двособни станови со своите фамилии и нивните родители.
Немаат ниви со смокви, но имаат хектари и хектари низ македонија.
Немаат плати од 3.000 еур ама имаат заштедено милиони и милиони.
Немаат роднини обвинители ама ги имаа Маневски и Филимена па си направија сваровски судство.
На факултет завршиле со сите 10ки,без врски и сите на УКИМ Скопје

Е со Ленче и Фатиме се исти во една работа. И овие и тие преферираат машко друштво :D .
Не ја дирајте Ленче да не :sakasuste:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
„Дамка“ врз Ленче фрла нејзиниот татко кој како судија во Тетово има извршено незаконски деанија, заедно со други (незаконско легализирање на автомобили, со документација).

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
„Дамка“ врз Ленче фрла нејзиниот татко кој како судија во Тетово има извршено незаконски деанија, заедно со други (незаконско легализирање на автомобили, со документација).

Зошто децата треба да се одговорни за моралните квалитети на нивните родители?

Одсекогаш сум мислел дека всушност родителите треба да бидат одговорни за моралните квалитети на сопствените деца. Гледајќи ја ситуацијава, “монтираните“ снимки, и целокупниов хаос, родителите на сите овие не се покажале баш во најдобро светло, кога станува збор за всадување ум, разум и развивање на квалитетите.

:)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Курир пишуваше за татко и на Ленче, шта речи коју послуку порати.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.952
Поени од реакции
15.125
И што има врска тоа? Еве ти нели беше кралот на правниот позитивизам. Кажи ми каде пишува дека децата го носат товарот на родитилите?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н. Како тече времето, се поочајни стануваат муабетиве твои. Нешто "незгодно" да не се случува?
На пример, што е незгодно? Или колку да се напише нешто во ист стил? Она што го напишав е пренесено од медиумите уште пред и да ја познаваме Ленче.
ПС: Што претпоставувате, како Ленче „влегла“ на работа во судските власти, т.е. дали имало „врски“?[DOUBLEPOST=1465904970][/DOUBLEPOST]
И што има врска тоа? Еве ти нели беше кралот на правниот позитивизам. Кажи ми каде пишува дека децата го носат товарот на родитилите?
Таа не е виновна, ама како „дамка“.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.278
ПС: Што претпоставувате, како Ленче „влегла“ на работа во судските власти, т.е. дали имало „врски“?[.
стварно имаат право кога те нарекуваат копито, тенеќе, ламарина,... Темава не е ама баш ич за личниот живот или како се вработила т.н. Ленче, која патем за тебе е г-ѓа Обвинител. Темата е за криминалите на власта на дрпмне и согласно тоа акциите на СЈО. Се бламираш за сите пари

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
На пример, што е незгодно? Или колку да се напише нешто во ист стил? Она што го напишав е пренесено од медиумите уште пред и да ја познаваме Ленче.
ПС: Што претпоставувате, како Ленче „влегла“ на работа во судските власти, т.е. дали имало „врски“?[DOUBLEPOST=1465904970][/DOUBLEPOST]
Таа не е виновна, ама како „дамка“.
Pretpostavuvavme deka gruevski e megalomanski psihopat i kriminalec.sea ima i indicii za toa,a i obvine ija.
Ti pretpostavuvas deka lence vlegla so vrski vo sudskata fela. Indicii?obvinenie protiv lence? Njet,samo spekulacii.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom