Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
тоа што не сте се одјавиле и пријавувале на фактичко живеалиште е ваша вина и подлежи на казна. Тоа за фиктивните мб, има. Бесполезно се враќаш на веќе утврденото од пред 2-3 месеци. Ене, Брвеница имаш 130 гласачи на една адреса. Утврдија нешто, ги избришаа?
Сериозен си или се мајтапиш со некого(стварно незнам)?

Во секое село сите селани се на иста адреса....таму нема улици. Провери и во селото на твоите блиски роднини е истото

Еве јас лично стојам на располагање за 24 часа дека ќе ти одговорам за кое сакаш лице кои се неговите податоци и тоа со принт скрин

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Сериозен си или се мајтапиш со некого(стварно незнам)?

Во секое село сите селани се на иста адреса....таму нема улици. Провери и во селото на твоите блиски роднини е истото
грешка си. Ова го велеше и Јанакиески, немало уличен систем...ами ако не ние граѓаните да им воведеме? Постојат села без уличен систем и села со улици. Брвеница гледам на мапа дека е од тие вторите. Маршал Тито, Браќа Стефановиќ, Долно Седларце, Пролетерска, Дубрава...Општината адреса му е Дервиш Цара бб, на ТТК Банка М тито 94...
Впрочем, пред неколку години ветија сите села согласно законот ќе добијат уличен систем токму заради вакви местенки. Патем, и тие без уличен систем (под 100 куќи), законски имаат броеви. Ако не го почитуваат законот или ако не го спроведуваат...

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480
Добро...јас пак велам,извади едно име за кое мислиш дека е фантом и ќе ти извадам комплет податоци за него.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Добро...јас пак велам,извади едно име за кое мислиш дека е фантом и ќе ти извадам комплет податоци за него.
Исто е пишувано пред 2-3 месеци. Башка вадење податоци за лице, макар и фантомско, ако не се лажам е казниво.
Доколку постои пишан извештај од ДИК со податоци колку се избришани, колку најдени на друга адреса, колку вакви или такви и тоа врз кој основ и кој метод е употребен, тоа е друго. Јас не видов конкретен завршен извештај потпишан од сите засегнати страни. Плус тоа, уште полошо е исклучената опција да се пребарува и според мб и според адреса на тој мб. Едноставно е, досега не е приложен доказ дека списокот е во ред.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Ок, ете воопшто. Дали негде има завршен извештај со валидни методи бројки, анализи...со потписи од "спротивставените" страни. Толку од нив се во земјава, толку надвор повеќе од 3 или 6 месеци...ако има, што пишува. Ако нема за какви услови за избори се збори?

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Па не потпишува едната страна за инат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Па не потпишува едната страна за инат.
има некој валиден документ кој не сакаат да го потпишат? Под валиден не мислам на изјавите во медиумите -го средивме списокот, мал дел ни остана и слично. Јавноста веројатно сака да знае од кого е манипулирана.

Последно уредено:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Во УК ако не се пријавиш дека ќе гласаш, немаш право да гласаш на наредните избори.
Ти стига дома писмо во кое те прашуваат да наведеш колку личности на таа адреса имаат право на глас и дали сакаат да гласаат.
После откако ќе им вратиш на писмото, најверојатно споредуваат со база на податоци и одиш на гласање.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
има некој валиден документ кој не сакаат да го потпишат? Под валиден не мислам на изјавите во медиумите -го средивме списокот, мал дел ни остана и слично. Јавноста веројатно сака да знае од кого е манипулирана.
Самиот избирачки список е документот. За броење колку се во земјава или не, не е надлежна ДИК, колку што знам, а и мислам дека таму би се појавиле познатите проблеми со непријавување престој и со малцинството, како и дали е законски услов да се разграничи земја/странство за гласање. Ова последново стварно не го знам.

А тој што тврди дека е непрочистен, на него е burden of proof да го докаже тоа, се разбира, без помош од пријател (Чаушот и неговата машина).

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Самиот избирачки список е документот. За броење колку се во земјава или не, не е надлежна ДИК, колку што знам, а и мислам дека таму би се појавиле познатите проблеми со непријавување престој и со малцинството, како и дали е законски услов да се разграничи земја/странство за гласање. Ова последново стварно не го знам.

А тој што тврди дека е непрочистен, на него е burden of proof да го докаже тоа, се разбира, без помош од пријател (Чаушот и неговата машина).
erm... burden of proof spomna???
cej prvo da utvrdime snimkite dali se
1.montirani
2.vistinski
3.irelevantni poso se `pribaveni nelegalno`
pa da prodolzam da te melam.
burden of proof spomna be
lol

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
erm... burden of proof spomna???
cej prvo da utvrdime snimkite dali se
1.montirani
2.vistinski
3.irelevantni poso se `pribaveni nelegalno`
pa da prodolzam da te melam.
burden of proof spomna be
lol
Не знам каква врска има едно со друго, но ќе ти го кажам моето мислење, кое инаку не е релевантно за пред институции, но да утврдиме.

1. Да, беа монтирани тие што ги слушнавме на Youtube, не во смисла на монтажа со After Effects (создавање нови работи), туку обично кроење во Premiere или Vegas. Немаше почеток и крај на многу од нив.

2. Веројатно се вистински, но извадени од контекст, уште поточно, додаден им е контекст со тоа што се наредени по некој редослед (имам пишувано за ова и порано).

3. Ај провери кое е полното име на Неуставното Јавно Обвинителство. А тоа што го прифатија да постои под притисок на странците, тоа е грешка.

Мели бе, братучед.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
koj del od `ako ne dade karti, i on i zenata i decata kje gi najdat vo ednek` e montiran i izvaden od kontekst?
kje zaboravev, koga se dokazuva poteklo na nelegalno steknat imot. znaes na kogo e burden of proof?
primer
nikola so plata 1500 evra mesecno, za godina dena zastedil 120 000 evra. a nema prijaveno dopolnitelni prihodi.
na kogo e burden of proof?

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Во кој ендек завршија? Кога им правеа помен?

И никаде не реков дека не краде, туку дека тоа не е причина да ја уривате државата или да инсталирате поголеми лопови. Нека лежи ако не може да докаже.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
koj del od `ako ne dade karti, i on i zenata i decata kje gi najdat vo ednek` e montiran i izvaden od kontekst?
kje zaboravev, koga se dokazuva poteklo na nelegalno steknat imot. znaes na kogo e burden of proof?
primer
nikola so plata 1500 evra mesecno, za godina dena zastedil 120 000 evra. a nema prijaveno dopolnitelni prihodi.
na kogo e burden of proof?
Има богата мајка која рента станови а парите му ги прфрла на сметка за да не и ја скратат пензијата

D

Darko_ufo

Гостин
Во кој ендек завршија? Кога им правеа помен?

И никаде не реков дека не краде, туку дека тоа не е причина да ја уривате државата или да инсталирате поголеми лопови. Нека лежи ако не може да докаже.
ПА ЗА ДА НЕ ЗАВРШАТ ВО ЕНДЕК ЈА ПОСЛУШАЛЕ НАРЕДБАТА ОД ПРОТОЃЕР!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom