Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Ако Грујо ги одложи изборите и ја повлече аболицијата, тоа ќе биде една таква заушка за него, што комотно може потоа да потпише капитулација. Кога ќе почнат да го влечкаат по судови, него и другарчињата, циркус невиден ќе биде.

Јас лично не верувам дека егото на Грујо може да издржи распит кај истражен судија.
Тој азбуката ако не му ја напишат на лист А4 формат нема да знае да ја каже, не па да одговара пред истражен судија. Квантна физика е тоа за него. Да ти ебем и екс премиерот таков, кој ли го избра и со кој ум![DOUBLEPOST=1462374879][/DOUBLEPOST]
Kако би течел разговорот помеѓу Грујо и судијата
Па и не е премногу очигледно нарачаното прашање.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
После толку многу промашени изнесени анализи и ставови на форумов, од почетокот на ова политичка криза па се до сега од страна на
@Brutus @Inglourious Basterd @Vanlok @Шкорпион @Fringe @Ѓорѓи Н. @Ireal. Секој нормален човек би се повлекол и застрамил.

Сите заедно ни едно единствено нешто НЕМААТ погодено, се шо ќе кажат се во вода паѓа.
Мафо бе... :pos:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
После толку многу промашени изнесени анализи и ставови на форумов, од почетокот на ова политичка криза па се до сега од страна на
@Brutus @Inglourious Basterd @Vanlok @Шкорпион @Fringe @Ѓорѓи Н. @Ireal. Секој нормален човек би се повлекол и застрамил.

Сите заедно ни едно единствено нешто НЕМААТ погодено, се шо ќе кажат се во вода паѓа.
Не знам што тоа сум прогнозирал? Сум си кажал мое мислење и за кого би гласал во даден момент или пак што би сакал да се случи. А дека сум тврдел дека нешто ќе се случи тоа не е вистина. Напротив, и двете страни имаат 2-3 сценарија и во зависност од некои задкулисни игри ќе испадне едно од тие сценарија. Или да не мислиш дека измислената шарена револуција која ја рекламираш секој ден придонесе нешто да се смени во државава?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Кога ќе се соопшти во јавност дека нема на 5ти, дефинитивно испаруваш од форумов? ти го сликав постот од претходно на кој потврди, па да видиме какво лигле си,дали ќе седиш на зборот
По принцип сум човек што кога ќе каже нешто тоа го остварува и се придржува до кажаното[DOUBLEPOST=1462377980][/DOUBLEPOST]
Ако Грујо ги одложи изборите и ја повлече аболицијата, тоа ќе биде една таква заушка за него, што комотно може потоа да потпише капитулација. Кога ќе почнат да го влечкаат по судови, него и другарчињата, циркус невиден ќе биде.

Јас лично не верувам дека егото на Грујо може да издржи распит кај истражен судија.
Пишав и пак ќе пишам
И да се повлече тогаш настапува нова екипа и дпмне по 10ти пат победува.
Народот сака остварувања и дела а не бегање од избори и насилно доаѓање на власт преку т.н.шарени револуции.

Последно уредено:
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
По принцип сум човек што кога ќе каже нешто тоа го остварува и се придржува до кажаното[DOUBLEPOST=1462377980][/DOUBLEPOST]
Пишав и пак ќе пишам
И да се повлече тогаш настапува нова екипа и дпмне по 10ти пат победува.
Народот сака остварувања и дела а не бегање од избори и насилно доаѓање на власт преку т.н.шарени револуции.
koi ostvaruvanja?
kolkav procent od vetenoto `programa 2006-2010` e ispolneto?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
Ќе гласаш на 5ти Јуни? Ти тврдеше дека никој неможи да.те заустави да не гласаш. Сега шо одлуче?
Мафо, ти си неверојатен. Поише како тебе ни фалат во државава. Тогаш ќе бидете среќна опозиција и во наредните 100 години.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Те заболе тебе стојко за устав и закон. Баграва минатите 10 години го прекши секој можен закон и уставен член. Не ти смета тоа? Или дошаја е нож до коску па ќе се вадиме на кршење на устав и закони?
Момче, јас никаде тоа не сум го рекол, но исто така не се „чаталам“ со информации за кои немам докази. Има разлика меѓу моето и твоето пишување. Ти си класичен партиски пишувач, јас пишувам мои согледувања, никаде никого не бранам. Секој е невин додека не се покаже спротивното.

Како ти имаш сознание дека СЈО нема докази? Алудираш на тоа дека дпмне имаше доволно време до сега да пеплоса се од материјален доказ за криминалот што го праел па „нема докази“ или си тераш некој паушален муабет, колку да се релативизира работата? Негирањето на уставноста на СЈО е само примитивна метода да не се соработува и да не се работи според договорот од Пржино. Апсолвирана тема ја вртите до бескрај од што немате уште што да им извадите на луѓено за дискредитација....оној fringe сабајле мафташе со кромид вести за Катица Јанева, попален ко да е вистина.
СЈО е формирано од обвинители што и претходно ја работеле истата работа, а е специјално само затоа што не-специјалното спие кога треба да се потегне за „фамилијарните“ криминали. Методите на истрага се исти во однос на докази, сведоци, процедури.
Ме чуди како толку не ви работи разумот. Ајде посочи ми каде сум пишал или алудирал дека СЈО нема докази! Јас не го негирам СЈО. Јас го следам уставот, а таму јасно пишува дали СЈО е легална или нелегална институција. Прочитај, обиди се да размислиш правно, а не партиски и самиот ќе заклучиш. Се што се прави, па и Пржино мора да е согласно уставот и законите. Ако нешто сакаш да направиш, а не е законско, мора прво законот да го промениш, па тогаш да го правиш тоа. Се надевам дека можеш да ме следиш, дека ова не е „too much“ за тебе.

Каква комедија од човек :pos:

Дали сметаш дека во едно општество на кое примарен столб се институциите и нивната функционалност, при еден комплетен институционален колапс преку рушење на концептот на Монтескје, не постои потреба од интервенција вон постоечката легислатива за да може да се стори барем некаква корекција?

Се утврди дека истава (постоечката)легислатива не била следена доследно заради коруптивната природа која ја здобиле органите кои требало да ја следат...од кои причини ти си против таа интервенција, нели си уставен поборник?:eek:
Секако дека сите треба да постапуваме според законите на РМ. Секое вонзаконско решение е катастрофа и секогаш некој може тоа да го оспори, па и да го „урне“ пред некоја судска институција (домашна или меѓународна). Ако треба, прво законот да се промени, па после да се носат (сега веќе) законските решенија.

Те молам, посочи каде нешто сум кажал, а да не сум погодил. Каде воопшто сум пишувал такво нешто. Никогаш сум пишувал во тој стил. Или посочи, или дефинитивно ќе те сметам за лажго.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
СЈО слуги на странски господари.:icon_lol:

Да јет вечна Македонија !:oeoeoe:
Замисли колку си дебилен да отвараш нови акаунти на секој пола саат, и да пишуваш глупости. Само џабе ти е Гаро, ќе те легнат затвор. Би било фино да лежиш со она говедото кое го уби Мартин.[DOUBLEPOST=1462489305][/DOUBLEPOST]Во меѓувреме, општа паника. Некој за бргу ќе оди затвор.

http://plusinfo.mk/vest/68840/izborite-za-5-juni-propadnaa-dui-i-dpa-ne-dostavija-predlozi-za-clenovi-na-izbirackite-odbori-

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Некој изгуби кладба или така ми се чини?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom