Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.254
- Поени од реакции
- 34.843
Чекај малку, па нели твоите колеги тука на темава многукратко го покажуваа македонскиот долг како показател за недомаќинско работење на власта (што е вистина)?Тоа со долгот и клептократи ама баш никаква врска нема. Ако некој има надворешен долг не значи дека државата (или некој во државата) краде. Треба да ти цртам?
Како тоа за Македонија мaкедонскиот долг е показател за корупција или барем недомаќинскот работење... Но извонредно поголем ’муркански долг од 20 ТРИЛИОНИ долари не е показател на трулостана ’мурика?
И ај пошто тебе повеќе те бива со броевите, ти нудам да изброиш до 20 трилиони, долар по долар - и кога (ако) ќе завршиш, јас ќе ти препишам се што поседувам, од недвижности до автомобил, лични предмети и заштеди. Бива ли?
Ало Хјустон, имаме проблем со комуникацијата. Ти не читаш изгледа што ти пишувам, туку тоа што сакаш да го прочиташ.Велиш кај нас едните клептократи со другите да се сменеле. Овие последниве клептократи над клептократите кои во свет ни се виделе ни ќе се видат е друг муабет. Имаа последниве време од 10 години да осудат некој таков, ама изгледа за да си го покријат сопствениот задник, не осудија никого. И ова треба да ти цртам?
Јас токму обратно ти кажувам, клепткрати не треба воопшто да има на власт! Скраја да е едните да се заменат со други, за што всушност одработуваат корисните идиоти (како тебе).
Токму такви корисни идиоти како тебе ги донесоа ДПМНЕ на власт. Како е можно после толку ебење да не ви иде памет, мене не ми е јасно. Мора да ви се допаѓа, или навистина не знам кое друго објаснување е воопшто можно.
Ете и сам пишуваш дека ниеден клептрократ не е осуден за криминал и не лежел затвор (минус ретардирано глупиот Љубе, и циганот Амди, кои не се бројат).
Што ти објаснува тоа Ајнштајн?
Дека кога ќе донесеш новите клептократи на власт, стариве ќе одговараат за било што? ЈО или паралелното и неуставно СЈО ќе ги обвини и осуди??
Таа главата ти служи ли за било што друго освен можеби за носење на шапка и наочари за сонце?