Не точно. Тоа што јас го поседувам, си го сакам. Добро де не се`, ама повеќето работи да. Истото кога го забележувам кај некој друг, може само повеќе да го засакам него, а и тоа што заедно го поседуваме. Дури може преку другиот појасно да согледам како тоа изгледа да се прави или има, па уште повеќе да го ценам истото.Ако мразите некој, го мразите делот што го поседувате кај вас.
Што мислите, точно или не?
Ако мразите некој, го мразите делот што го поседувате кај вас.
:helou: Мразење е прејак збор за тоа дали си препознаваш некои особини или ги немаш.Пореално е да се каже антипатични или љубоморни .Некогаш ни е криво зошто не сме како некој особи ,особено ако сме свесни дека немаме храброст за тоа. по мене пореално е да посакуваме да ги имаме особините што ни се допагаат кај друга особа ,ама да ја мразиме заради тоа мислам навистина не е право. за да мразиш некого треба многу поголема причина .:smir:
Од омраза до одбивност има мнооогу голема разлика. Затоа пазете што зборувате. Мене многу личности ми се одбивни, но не ги мразам.
Како што рече Анкица, омразата не е мала работа, за да мразиш некого треба навистина да имаш голема причина. Одбивност е само некој да не ти се допаѓа, а омраза е...еве пример: некој те силува и после чувствуваш голем бес и омраза. Е, тоа е тоа.
Без да имам некоја јака причина, никого не мразам, туку само не сакам. Поготово не мразам поради глупости како што пишува во поговорката. Да мразам некого затоа што не сум како него?!
Ако е вака,тогаш значи дека кај мене ништо не ми смета.Никој не мразам,туку само ме нервираат одредени личности.Ако мразите некој, го мразите делот што го поседувате кај вас.