Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека поточно е ова:Ако мразите некој, го мразите делот што не го поседувате кај вас..
повеќе со ова се сложувам. зосто ако го мразам, фактички ми се јавила љубомора зошто не мозам да го имам па затоа и го "мразам"Мислам дека поточно е ова:Ако мразите некој, го мразите делот што не го поседувате кај вас..
Нели ти го кажа ова:
И логично...штом не сакам да сум таква-значи сакам поотворени и директни луѓе.
Не биди контра на себе:wink:
Ако мразите некој, го мразите делот што го поседувате кај вас.
Што мислите, точно или не?
Мислам дека поточно е ова:Ако мразите некој, го мразите делот што не го поседувате кај вас..
Да мрази... Хммм што глагол ќе е ова? Да мразам некој константно??? Не ми е познато ова. Одбивност да ми се ствара кон некои личности - да. Ама тоа е моментално, не е константно.
Кога станува збор за мразење повеќе се согласувам со оваа изрека. Затоа што како што некој кажа погоре кај нас се јавува љубомората која на некој начин ја предизвикува омразата и ние всушност ја мразиме таа личност затоа што не поседуваме некои нејзини особини кои особини пак ги сакаме.
Јас пак не ги мразам тие личности,јас повеќе им се восхитувам на некој начин,бидејќи имаат особина која што јас ја немам а ја посакувам.:smir:
Инаку за љубомора,повеќе би мразела некоја личност ако поседува некој предмет(или личност) што јас го немам и не можам да го имам,е тогаш ќе ја мразам од љубомора.