Мислам дека поточно е ова:Ако мразите некој, го мразите делот што не го поседувате кај вас..
повеќе со ова се сложувам. зосто ако го мразам, фактички ми се јавила љубомора зошто не мозам да го имам па затоа и го "мразам":rirtruyrМислам дека поточно е ова:Ако мразите некој, го мразите делот што не го поседувате кај вас..
Хаха...стварно е контра.Нели ти го кажа ова:
И логично...штом не сакам да сум таква-значи сакам поотворени и директни луѓе.
Не биди контра на себе:wink:
Да да, точно е. Тој сегмент кој го имаме и кој не си го сакаме кај себе е доста битен при тоа кој ни е одбивен. Не контрајте на темава со негации затоа што ете, запрашајте се зашто ви се одбивни некои личности. И веројатно оваа изрека се користи за личности кои ни се одбивни и без да ни направиле нешто лошо, некако `мрази` е пресилно, потсетете се дека на форумов има личности кои не можат да мразатАко мразите некој, го мразите делот што го поседувате кај вас.
Што мислите, точно или не?
Кога станува збор за мразење повеќе се согласувам со оваа изрека. Затоа што како што некој кажа погоре кај нас се јавува љубомората која на некој начин ја предизвикува омразата и ние всушност ја мразиме таа личност затоа што не поседуваме некои нејзини особини кои особини пак ги сакаме.Мислам дека поточно е ова:Ако мразите некој, го мразите делот што не го поседувате кај вас..
Се надевам кога ќе ја доживееш таа емоција/глагол како сакаш наречи, ќе се вклучиш со дискусија на темава...Да мрази... Хммм што глагол ќе е ова? Да мразам некој константно??? Не ми е познато ова. Одбивност да ми се ствара кон некои личности - да. Ама тоа е моментално, не е константно.
Јас пак не ги мразам тие личности,јас повеќе им се восхитувам на некој начин,бидејќи имаат особина која што јас ја немам а ја посакувам.:smir:Кога станува збор за мразење повеќе се согласувам со оваа изрека. Затоа што како што некој кажа погоре кај нас се јавува љубомората која на некој начин ја предизвикува омразата и ние всушност ја мразиме таа личност затоа што не поседуваме некои нејзини особини кои особини пак ги сакаме.
Па и јас им се восхитувам некаде длабоко во себе ама и затоа се јавува љубомората за некои особини кои јас ги сакам а не можам да ги имам. А за предмет никогаш на никого не сум била љубоморна така што нема зашто да мразам некого поради тоа.Јас пак не ги мразам тие личности,јас повеќе им се восхитувам на некој начин,бидејќи имаат особина која што јас ја немам а ја посакувам.:smir:
Инаку за љубомора,повеќе би мразела некоја личност ако поседува некој предмет(или личност) што јас го немам и не можам да го имам,е тогаш ќе ја мразам од љубомора.