Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ако поставуваш прашања за делувањето на Бог,автоматски не си верник.
Кратко и јас(сум прекрасен)но.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ако поставуваш прашања за делувањето на Бог,автоматски не си верник.
Кратко и јас(сум прекрасен)но.
Raziel,ako verata se somneva vo ponudenite dokazi,togas taka e.
No,ima religii i sveti knigi,vo koi Tvorecot bara od vernicite da razmisluvaat za negovoto deluvanje,postoenje,pa i za nivnoto postoenje,od kade,sto... a ne samo slepo da se veruva.Toa bas ne e vera. Da veruvas i da bides ubeden,toa ne e isto. Covek koj razmisluva,ako gi dofati kncite so svoeto istrazuvanje i go svati Bozjeto postoenje,togas samo negovata vera e cvrsta i ubeden e a ne samo da veruva od pricina da ne mu kaze nekoj "nevernik si".

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Ја ќе ви кажам зашто и ќе ја затвориме дебатата. Бог допушта зло и страдање зошто Бог не е семоќен. Нели постоеше и тој другиот, тој лошиот. Така? Бог го исели од рајот, го протера на југ, кај што е потопло... ви текнува. Епааа.. тој прави сплетки бе бате. Нема тој да си седи на опашот и да чека да дојде Судниот Ден.
Мислам што воопшто се прашуваме за ова кога знаеме дека има борба помеѓу Доброто и Злото. Пардон, се прашуваТЕ, јас сум расчистил со ова. И... што ми беше зборот... не е Бог семоќен. Ве лаже кој ќе стигне. И така ви треба кога при ум давате некој друг да мисли за вас.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
epa koga veke dopusta zlo i stradanja, znaci deka ili ne moze a kako bog moze, ili e los posto moze a ocigledno nejke.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Не бе, неможе. Има еден парадокс. Ако Бог е семоќен дали би можел да направи карпа, толку тешка, која и тој самиот не ќе може да ја крене?

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ако господ е толку јако бате...тој треба да прет добри работи..чим тој имат воља да прет добри работи..и како што велат верниците тој знае се на светотв...тогаш зошто тој не ги исправа неправдите..и дозволува во светот да има срадања и сл. глупости....едноставен е одговорот госбот (БОТ- нешто што само стои,а не постои реално) ..е одамна мртов...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ако господ е толку јако бате...тој треба да прет добри работи..чим тој имат воља да прет добри работи..и како што велат верниците тој знае се на светотв...тогаш зошто тој не ги исправа неправдите..и дозволува во светот да има срадања и сл. глупости....едноставен е одговорот госбот (БОТ- нешто што само стои,а не постои реално) ..е одамна мртов...
Бог не прави ништо море бог не е личност не е човек не е нешто матријално, проблемот е што не ја сфаќаш религијата ниту пак Бог.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
a da postoese bog, nie ke ziveevme vo sovrsen svet, ke nemase smrt i zlo, ke bevme site vecno mladi i ke nemase religii, no bidejki ne e taka, sekoj narod, sekoja kultura si sozdala razlicna pretstava za bog, zatoa sto ovoj svet ne e sovrsen pa si zamisluva nekoj podobar svet.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Бог не прави ништо море бог не е личност не е човек не е нешто матријално, проблемот е што не ја сфаќаш религијата ниту пак Бог.
Ебаго...еми ај објасними го бог ако се знете толку?
И поздрави го ко ќе го видиш, го чекам на покер некоја сабота!

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Не бе, неможе. Има еден парадокс. Ако Бог е семоќен дали би можел да направи карпа, толку тешка, која и тој самиот не ќе може да ја крене?
Нема пардокси...Одговорот ти е во следната реченица...
Бог е оној од кој не може да се замисли ништо поголемо

Kajgana Shop

На врв Bottom