Famous Last W
I LoV3 YoU..
- Член од
- 24 август 2007
- Мислења
- 1.515
- Поени од реакции
- 5
Абе знаете што викаат Чудни се божјите патишта.
Така велат кога ќе те заебе нешто живототАбе знаете што викаат Чудни се божјите патишта.
За секој случај да не биде....."ти..... да ти ибам раката":kesa:Od prakticni pricini da ne udri grom. Sepak ne zaboravaj deka toa e materijalno nesto, od koe sepak nie zavisime.
Ако Бог постои, тогаш зошто има громобран на црквите?
Убаво кажано.. ми се свиѓа твоето размислување...ама кога сме веќе кај темата Ако постои Бог зошто допушта зло и страдање...веќе имам напоменато во друг пост дека религиозните фанатици во своите дела изјавуваат дека Бог ги искушува луѓето или подобро кажано ги тестира...абе сепак сите си имаат свои тврдења за тоа и оние што не веруваат и оние што веруваат така да мислам дека оваа тема е само основа на една бескрајна дебата која нема крај....сите ќе изложуваат свои аргументи и ќе си ги бранат ставовите и тоа ќе оди така постојано...затоа и не сакам многу многу да постирам на овие теми...na zemjata ne vladee gjavolot,tuku covekot. a zloto e vo covekot
E, mnogu ubavo! Ne sakam da te urocuvam, ama sumnjam deka na tebe koga ke bides majka ili na roditelite tvoi bi im se svigalo vakvo iskusenie.Па тоа е фората.Зашто малце не навлезете и да почнете да размислувате...еве да речеме да ги спаси и така фино лепо он сите ги спасува.И што со тоа?Финтата е да те провери после сето зло во светов,колку ти веруваш во него.
E, mnogu ubavo! Ne sakam da te urocuvam, ama sumnjam deka na tebe koga ke bides majka ili na roditelite tvoi bi im se svigalo vakvo iskusenie.
A neli so noviot zavet so Avraam Bog go iskusal na toj nacin i go sprecil vo posleden moment da ne si go ubie deteto negovo samo za da ja dokaze svojata verba? Neli vo Biblijata pisuva deka nema da ima takvi zrtvuvanja veke?
А знаеме како "се знае"...црвен,рогови,со трозубец во рака,доле свински копита и шпицерај опаш...
Е у таков натемаго ни ја не верувам.