Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Абе знаете што викаат Чудни се божјите патишта.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Не бе не велат така кога ќе те заебе животот но тоа е истината:smir:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Ако Бог постои, тогаш зошто има громобран на црквите?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Od prakticni pricini da ne udri grom. Sepak ne zaboravaj deka toa e materijalno nesto, od koe sepak nie zavisime.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Glupost ama nema so da se pravi. Sepa toe izgleda vak ne veruvame i sega ke barame sekakov mozen nacin da se izglupirame ida se napravime kako mnogu pametni, neli sme ateisti i sme mnogu mudi pa sega ke menjacame pravila.

U

UnholY

Гостин
na zemjata ne vladee gjavolot,tuku covekot. a zloto e vo covekot
Убаво кажано.. ми се свиѓа твоето размислување...ама кога сме веќе кај темата Ако постои Бог зошто допушта зло и страдање...веќе имам напоменато во друг пост дека религиозните фанатици во своите дела изјавуваат дека Бог ги искушува луѓето или подобро кажано ги тестира...абе сепак сите си имаат свои тврдења за тоа и оние што не веруваат и оние што веруваат така да мислам дека оваа тема е само основа на една бескрајна дебата која нема крај....сите ќе изложуваат свои аргументи и ќе си ги бранат ставовите и тоа ќе оди така постојано...затоа и не сакам многу многу да постирам на овие теми...

R

reactive89

Гостин
Целосно се согласувам со mone... Вистината е во Христос, само кој како ја сфаќа или подобро кажано кој како допушта да ја сфати!!!

А инаку зашто се случуваат зли дела и такви работи, е поради тоа што човекот сам на себе си прави тоа да го има!!! Бог нема врска со тие дела, туку човекот!!!
Што човек ќе си посее, тоа и ќе си жнее...!!!
Ве молам Бог нема ништо со зливе дела на земјава што се дешаваат, затоа не го спомнувајте напразно!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Па тоа е фората.Зашто малце не навлезете и да почнете да размислувате...еве да речеме да ги спаси и така фино лепо он сите ги спасува.И што со тоа?Финтата е да те провери после сето зло во светов,колку ти веруваш во него.
E, mnogu ubavo! Ne sakam da te urocuvam, ama sumnjam deka na tebe koga ke bides majka ili na roditelite tvoi bi im se svigalo vakvo iskusenie.

A neli so noviot zavet so Avraam Bog go iskusal na toj nacin i go sprecil vo posleden moment da ne si go ubie deteto negovo samo za da ja dokaze svojata verba? Neli vo Biblijata pisuva deka nema da ima takvi zrtvuvanja veke?

Член од
21 јануари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
E, mnogu ubavo! Ne sakam da te urocuvam, ama sumnjam deka na tebe koga ke bides majka ili na roditelite tvoi bi im se svigalo vakvo iskusenie.

A neli so noviot zavet so Avraam Bog go iskusal na toj nacin i go sprecil vo posleden moment da ne si go ubie deteto negovo samo za da ja dokaze svojata verba? Neli vo Biblijata pisuva deka nema da ima takvi zrtvuvanja veke?

Токму така убаво кажано!!! Господ го искушувал авам за да ја дознае нековата граница на верноста но го спречил да го жртвува својот син токму заради тоа што господ наш неќел да има крвопролевање во некога чест!!!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А знаеме како "се знае"...црвен,рогови,со трозубец во рака,доле свински копита и шпицерај опаш...
Е у таков натемаго ни ја не верувам.

Ne, ne mislam samo na fizickiot izgled. Toa e ocigledna fantazija. Mislam na "rabotata" na Gavolot - da demne nad nas, da ne tera vo iskusenie, da pravi se sto moze u negova vlast za da ni ja zeme dusata itn. Sve toa e izmislica sto sve povise i povise se naduvuva kao balon dodeka eden den ne pukne. Dali ima zli sili? Mozebi ima, koj znae? A mozebi i nema, nego nie sami gi stvarame kako halucinacii pod hipnoza.....

Na kratko - nema ni edno delo sto e storeno, bez razlika kolku e surovo i bezcovewcko sto mozeme da mu go prepiseme na Gavolot ("Gavolot me natera"). Nie samite si se stavame u gomna

Kajgana Shop

На врв Bottom