Аиво Орав ги навреди Македонците, нарекувајќи ги „Славомакедонци“

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
типичен одговор крив е некој друг. Имате дечурлана која ви е води државата и се чудите што е проблемот со извештаите. Последен пат прочитав дека сте пратиле манекенка у брисел .ај џабе мелам . Самите ќе си сватите кога ќе биде прекасно :)
Изгледа сум пропуштил нешто, Албанец си?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
А не живееш ниту во Македонија? мистериозна личност, што националност си?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не не сум албанец ниту муслиман :) Мислам дека го свати тоа до сега :)
Ниту македонец :)
Ме оставаш да нагаѓам, се срамиш ли од тоа што си, или ќе ја откриеш својата припадност?

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Кои планови бе човек?
Македонците самите себе се уништуваат. Имаат фертилитет еднаков на 0. До вчера сметавте дека ако имате повеќе од 3 деца е срам, а денес мажење млад е лудило освен ако не си обезбеден. Албанците ви доаѓаат кои преку брак кои преку размножување преку целата држава , се што е македонско бега одовде кој на запад кој во австралија дури и во јужна америка и африка бегаат само одовде подалеку и не се враќаат.И тоа дел од нив самите си кажуваат дека не бегаат ради немањето пари туку од самиот народ што е клет. Погледнете што си правите на себе бе, една жена во брисел и ја собраа ќерката се наредивте да и солите памет што барала со 60 и нешто годишен. А албанците, и муслиманското население во генерала оди на печалба ама се враќа , вашите не се враќаат .
Разбудете се бе погледнете ја реалноста.

А европјаните гледаат што се случува .
Klet narod ne postoi postojat kleti poedinci a nivniot broj zavisi od mnogu faktori, a dva od tie faktori se politickata i ekonomskata sostojba.Bidejki kaj nas i dvata faktori se 100% ispolneti mozam da ti kazam deka dobro se drzime sto se odnesuva do procentot na kleti po glava na zitel.
Sto se odnesuva do vrakanjeto doma i odrzuvanje na makedonizmot tuka mozam slobodno da te demantiram osobeno koga stanuva zbor za istocna Makedonija a osobeno Strumickiot region bidejki znam mnogu primeri, Sto se odnesuva do jazikot i kulturata mozam da ti kazam deka Makedoncite mnogu poveke od drugite nacii ja neguvaat istata. Vprocem dovolno e da se zainteresiras za brojot na Makedonci koi letoto se vrakat vo drzvata i koi odmorite gi minuvat vo Makedonija.
I pokraj site demanti sekako vo poedini slucai tvojot muabet drzi voda no kako sto rekov toa ne e ekskluzivna karakteristika za Makedoncite.
Sto se odnesuva do Albancite tuka ne sum kompetenten da zboruvam kolku od niv se vrakat nazad.Vo vrska so razmnozuvanjeto tuka isto vlijaat nekoj faktori koi ne se tema ovde no mislam deka i kaj niv sostojbata se "normalizira" sekako proporcionalno so stepenot na obrazovanie i okolinata vo koja ziveat.
A za toa deka Makedoncite nedovolno se podrzuvame i pomagame i tuka si vo pravo no i ovde ne sme isklucok.Sekako isklucok se Muslimanite Albanci i voopsto muslimanite koi mnogu poveke odrzuvaat vrski za razlika od nas hristijanite.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
A што е битно тоа?
битно е, низ разни теми потенцира "вие ќе сфатите", "касно ќе ви биде", на една тема нешто прокламираше назив "македончиња"...ако веќе се дистанцира, нека не се срами да каже што коренче е...барем културно е да се претстави веќе кога наведува вие и ние.

--- надополнето ---

A za toa deka Makedoncite nedovolno se podrzuvame i pomagame i tuka si vo pravo no i ovde ne sme isklucok.Sekako isklucok se Muslimanite Albanci i voopsto muslimanite koi mnogu poveke odrzuvaat vrski za razlika od nas hristijanite.
но сето тоа не е причина Фуере да не си оди :)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
но сето тоа не е причина Фуере да не си оди :)
Sekako deka ne e ne postoi pricina koja ke go amnestira Fuare.
Tuku muabetot mi bese deka postojano na Makedoncite im se lepat etiketi, kleti, nepatrioti, nedrzavotvorni, prodadeni dusi vakvi takvi. Mislam deka celta na vakviot postojan pritisok e tokmu efektot "MEKICA". Istiot saka sekako da go postigne i Fuare so postojanoto minimaliziranje na makedonskiot identitet.
I na kraj mozam samo da kazam i pokraj postojaniot pritisok nie sme realnost , postoime i ke postoime , sto iskreno kazano mislam deka na mnogu malku narodi na ovaa planeta bi im uspealo.Zosto lesno e da bides Slovenec, bidi Makedonec da te vidam.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
A што е битно тоа?
А тебе што ти е битно дали мене ми е битно?

Многу зачестени се ситуациите каде разни “Фуереовци“ пробуваат да ни перат мозоци, ако веќе критикуваме одредена националност, тогаш редно е да се истакне својата, не гледам причина зошто да е табу тема припадноста на главниот ни аналитичар.

П.С. Кај го снема Лупос?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
А тебе што ти е битно дали мене ми е битно?

Многу зачестени се ситуациите каде разни “Фуереовци“ пробуваат да ни перат мозоци, ако веќе критикуваме одредена националност, тогаш редно е да се истакне својата, не гледам причина зошто да е табу тема припадноста на главниот ни аналитичар.
Не треба да го цениш човекот и неговиот став врз база на неговата националност тоа не е во ред и не е исправно. Поради тоа што луѓето имаат стереотип и предрасуди јас никогаш не одговарам на такви прашања.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
Не не сум албанец ниту муслиман :) Мислам дека го свати тоа до сега :)
Ниту македонец :)
Па така кажи бе. Глеам ја нешо, тука си викам, мора да има некој таен извор на твојата објективност. А тоа ни да ти бил некаков космополитизам, нити некаков универзален алтруизам, нити анархистичка маска, него она најпросто: - по туѓ грб ни сто стапа не болат.

--- надополнето ---

Не треба да го цениш човекот и неговиот став врз база на неговата националност тоа не е во ред и не е исправно. Поради тоа што луѓето имаат стереотип и предрасуди јас никогаш не одговарам на такви прашања.
Точно, јас сум производ на мелтинг потот (Македонец сум само 25%), ама не вежбам национален глобализам врз другите, а ни врз Македонците.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Очигледно дека ние Македонците не се цениме доволно, па дозволуваме друг да ни ги обликува стандардите на размислување и се почесто се плашиме да кажеме што навистина мислиме под закана од евентуалното “етикетирање“.

А доколку те тангираат одредени стереотипи тогаш живеј во комплекси, како игуаната, менувај бои за да се вклопиш во опкружувањето.

Токму таа потреба некој да ни биде дадилка му дава легитимитет на педофилот Фуере да ни се меша во сувереноста.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Очигледно дека ние Македонците не се цениме доволно, па дозволуваме друг да ни ги обликува стандардите на размислување и се почесто се плашиме да кажеме што навистина мислиме под закана од евентуалното “етикетирање“.

А доколку те тангираат одредени стереотипи тогаш живеј во комплекси, како игуаната, менувај бои за да се вклопиш во опкружувањето.

Токму таа потреба некој да ни биде дадилка му дава легитимитет на педофилот Фуере да ни се меша во сувереноста.
Поголеми стеротипи и комплекси од понашањето кон Лупус не сум видел.Етничка пропадност е лична работа и нема што тука да се прави муабет за тоа. Но да не ја одвлечкуваме темата каде што не треба да оди. А дали е Фуере Педофил или не ќе треба нешто повеќе од само твојот исказа(освен ако не си негова жртва) за да стане вистинито тоа.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пак ќе протестираш дека ептен “лично“ сум те третирал, а кукавички задаваш удар и повикуваш да не ја одвлечкаме темава на друго место.

Ти предлагам ефтиниот прокултивизам да не го користиш како заштита на твоите лични комплекси.

едит:
П.С. Не е фер да менуваш првични постови, а тоа дали твојот татко е биолошкиот треба нешто повеќе од исказот на мајка ти.

Kajgana Shop

На врв Bottom