Автомобили во размер

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Опааааа.
Го купи крш па сега само изнесуваш моторчиња

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Опааааа.
Го купи крш па сега само изнесуваш моторчиња
Ми се врати болештината по моторите од "млади-луди дани", ама сега само вака, со моделчињава. :)

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Оддамна немам ништо постирано. :D 1/18 Welly Kawasaki Z 1000 :

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Пред одмор си најдов занимација
На 1:24 bmw m3 gtr од бураго му менував бандаши
WP_20140802_005.jpg

Сега има од Nisan GTR маисто
WP_20140802_004.jpg

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Добар избор, му стојат бандаживе од Nissan GTR, каде -каде подобро од фабричките. :)
Само така се ставени,паѓаат бидејки на маисто се со поголем дијаметар осовините.
Деновиве ќе прошетам по пазарите да најдам округла пластика,ако не најдам накај К.вода има една продавница до коцкарницата таму ми е последна надеж.
Ако не најдам од сукало ќе правам.
На крај краева ќе купам уште едно пунто ево,со неговите бандажи нема проблем

A се двоумев меѓу нисанот и пунтото.
Едно време мислев и двете да ги купам ама си викам кој ќе ја слуша сопругата како кокодака дека пред одмор трошам пари.
Тек па кога ќе ми стигне известие за пристигната пратка од Холандија тогаш ќе почне да кукурига
Ама кој ја слуша.

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Само така се ставени,паѓаат бидејки на маисто се со поголем дијаметар осовините.
Деновиве ќе прошетам по пазарите да најдам округла пластика,ако не најдам накај К.вода има една продавница до коцкарницата таму ми е последна надеж.
Ако не најдам од сукало ќе правам.
На крај краева ќе купам уште едно пунто ево,со неговите бандажи нема проблем

A се двоумев меѓу нисанот и пунтото.
Едно време мислев и двете да ги купам ама си викам кој ќе ја слуша сопругата како кокодака дека пред одмор трошам пари.
Тек па кога ќе ми стигне известие за пристигната пратка од Холандија тогаш ќе почне да кукурига
Ама кој ја слуша.
За каква округла пластика збориш ?? Јас имам пластични прачки (црни) со дијаметар 4-5 мм. Само не се шупливи, полна пластика се. Ако ти одговараат јас ќе ти дадам, не барај по продавнициве.[DOUBLEPOST=1407079592][/DOUBLEPOST]Ај да не речете само мотори сум постирал. Еве нешто ново во колекција коли. 1/18 (Maisto) Chevrolet Corvette Stingray. Не ги сакам многу американциве, ама корветава ептен ми прави мерак. :)

Последно уредено:

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За каква округла пластика збориш ?? Јас имам пластични прачки (црни) со дијаметар 4-5 мм. Само не се шупливи, полна пластика се. Ако ти одговараат јас ќе ти дадам, не барај по продавнициве.
Mи одговараат.Ќе ми треба 10-15 сантиметри,дупки дополнитело ќе направам на дребонг.
Ќе ме спасиш да не нарачувам од ибеј.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Mи одговараат.Ќе ми треба 10-15 сантиметри,дупки дополнитело ќе направам на дребонг.
Ќе ме спасиш да не нарачувам од ибеј.
Не е проблем, ќе ти дадам неколку, една е долга 20-тина см. Ќе ти останат и за други проекти. Пиши ми по ПП за да се договориме.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Poveketo od vas sto pisuvate na temava gledam deka ste iskusni so kolekcionerstvo na diecast kolicinja i motorcinja spored mene najdobri se Burago i Maisto i za koli i za motori i Welly se dobri ali Burago i Maisto se daleku podobri. Me interesira spored vas koj e najdobar brend ???

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Poveketo od vas sto pisuvate na temava gledam deka ste iskusni so kolekcionerstvo na diecast kolicinja i motorcinja spored mene najdobri se Burago i Maisto i za koli i za motori i Welly se dobri ali Burago i Maisto se daleku podobri. Me interesira spored vas koj e najdobar brend ???
Хахаха, баш обратно, Welly се далеку подобри во квалитет и детали од Maisto и Bburago, збориме и за коли и за мотори и имаат топ избор на модели според ценовниот ранг. Не знам како си добил (грешен) впечаток дека Maisto и Bburago се далеку подобри.
Инаку ако сакаш модели со висок квалитет и 100% автентичност, тогаш биди спремен да платиш од 100 ЕУР па нагоре, зависно од брендот и моделот. Тука се Autoart, Kyosho, Minichamps, MR models, CMC итн. :)[DOUBLEPOST=1407510416][/DOUBLEPOST]Најнов улов, 1/18 (Maisto) Yamaha R6 :

Последно уредено:
Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.909
Da bi imale germanski standard ja bi dal nekolku stotini evra za nekolku dobri modeli od firmive so najmnogu detali so gi kaza Autoart,Kyosho itn. Spored mene vredi :)
Хахаха, баш обратно, Welly се далеку подобри во квалитет и детали од Maisto и Bburago, збориме и за коли и за мотори и имаат топ избор на модели според ценовниот ранг. Не знам како си добил (грешен) впечаток дека Maisto и Bburago се далеку подобри.
Инаку ако сакаш модели со висок квалитет и 100% автентичност, тогаш биди спремен да платиш од 100 ЕУР па нагоре, зависно од брендот и моделот. Тука се Autoart, Kyosho, Minichamps, MR models, CMC итн. :)[DOUBLEPOST=1407510416][/DOUBLEPOST]Најнов улов, 1/18 (Maisto) Yamaha R6 :

Член од
17 декември 2011
Мислења
79
Поени од реакции
22
Пред одмор си најдов занимација
На 1:24 bmw m3 gtr од бураго му менував бандаши
Прегледај го приврзокот 99003

Сега има од Nisan GTR маисто
Прегледај го приврзокот 99001
dali vo mkd moze da se najde ova znam deka e star model go imam istiot vo crvena boja no sakam da mi ostane zdrav za noviot da go modiviciram ? i da ne prodava nekoj od gtr bandasi da ne mu gi vadam na mojot da go ostavam na trupcinja :)))

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
dali vo mkd moze da se najde ova znam deka e star model go imam istiot vo crvena boja no sakam da mi ostane zdrav za noviot da go modiviciram ? i da ne prodava nekoj od gtr bandasi da ne mu gi vadam na mojot da go ostavam na trupcinja :)))
Мислам дека веќе го нема во новата палета на Бураго, евентуално ако нема останато нешто од порано во "Крш" продавниците или во поголемиве маркети (Веро, Тинекс итн.). Ако не, или да го најдеш од некого на старо или на e-bay. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom