Ми се врати болештината по моторите од "млади-луди дани", ама сега само вака, со моделчињава.Опааааа.
Го купи крш па сега само изнесуваш моторчиња
Добар избор, му стојат бандаживе од Nissan GTR, каде -каде подобро од фабричките.Пред одмор си најдов занимација
На 1:24 bmw m3 gtr од бураго му менував бандаши
Прегледај го приврзокот 99003
Сега има од Nisan GTR маисто
Прегледај го приврзокот 99001
Само така се ставени,паѓаат бидејки на маисто се со поголем дијаметар осовините.Добар избор, му стојат бандаживе од Nissan GTR, каде -каде подобро од фабричките.
За каква округла пластика збориш ?? Јас имам пластични прачки (црни) со дијаметар 4-5 мм. Само не се шупливи, полна пластика се. Ако ти одговараат јас ќе ти дадам, не барај по продавнициве.[DOUBLEPOST=1407079592][/DOUBLEPOST]Ај да не речете само мотори сум постирал. Еве нешто ново во колекција коли. 1/18 (Maisto) Chevrolet Corvette Stingray. Не ги сакам многу американциве, ама корветава ептен ми прави мерак.Само така се ставени,паѓаат бидејки на маисто се со поголем дијаметар осовините.
Деновиве ќе прошетам по пазарите да најдам округла пластика,ако не најдам накај К.вода има една продавница до коцкарницата таму ми е последна надеж.
Ако не најдам од сукало ќе правам.
На крај краева ќе купам уште едно пунто ево,со неговите бандажи нема проблем
A се двоумев меѓу нисанот и пунтото.
Едно време мислев и двете да ги купам ама си викам кој ќе ја слуша сопругата како кокодака дека пред одмор трошам пари.
Тек па кога ќе ми стигне известие за пристигната пратка од Холандија тогаш ќе почне да кукурига
Ама кој ја слуша.
Mи одговараат.Ќе ми треба 10-15 сантиметри,дупки дополнитело ќе направам на дребонг.За каква округла пластика збориш ?? Јас имам пластични прачки (црни) со дијаметар 4-5 мм. Само не се шупливи, полна пластика се. Ако ти одговараат јас ќе ти дадам, не барај по продавнициве.
Не е проблем, ќе ти дадам неколку, една е долга 20-тина см. Ќе ти останат и за други проекти. Пиши ми по ПП за да се договориме.Mи одговараат.Ќе ми треба 10-15 сантиметри,дупки дополнитело ќе направам на дребонг.
Ќе ме спасиш да не нарачувам од ибеј.
Хахаха, баш обратно, Welly се далеку подобри во квалитет и детали од Maisto и Bburago, збориме и за коли и за мотори и имаат топ избор на модели според ценовниот ранг. Не знам како си добил (грешен) впечаток дека Maisto и Bburago се далеку подобри.Poveketo od vas sto pisuvate na temava gledam deka ste iskusni so kolekcionerstvo na diecast kolicinja i motorcinja spored mene najdobri se Burago i Maisto i za koli i za motori i Welly se dobri ali Burago i Maisto se daleku podobri. Me interesira spored vas koj e najdobar brend ???
Хахаха, баш обратно, Welly се далеку подобри во квалитет и детали од Maisto и Bburago, збориме и за коли и за мотори и имаат топ избор на модели според ценовниот ранг. Не знам како си добил (грешен) впечаток дека Maisto и Bburago се далеку подобри.
Инаку ако сакаш модели со висок квалитет и 100% автентичност, тогаш биди спремен да платиш од 100 ЕУР па нагоре, зависно од брендот и моделот. Тука се Autoart, Kyosho, Minichamps, MR models, CMC итн. [DOUBLEPOST=1407510416][/DOUBLEPOST]Најнов улов, 1/18 (Maisto) Yamaha R6 :
dali vo mkd moze da se najde ova znam deka e star model go imam istiot vo crvena boja no sakam da mi ostane zdrav za noviot da go modiviciram ? i da ne prodava nekoj od gtr bandasi da ne mu gi vadam na mojot da go ostavam na trupcinja ))Пред одмор си најдов занимација
На 1:24 bmw m3 gtr од бураго му менував бандаши
Прегледај го приврзокот 99003
Сега има од Nisan GTR маисто
Прегледај го приврзокот 99001
Мислам дека веќе го нема во новата палета на Бураго, евентуално ако нема останато нешто од порано во "Крш" продавниците или во поголемиве маркети (Веро, Тинекс итн.). Ако не, или да го најдеш од некого на старо или на e-bay.dali vo mkd moze da se najde ova znam deka e star model go imam istiot vo crvena boja no sakam da mi ostane zdrav za noviot da go modiviciram ? i da ne prodava nekoj od gtr bandasi da ne mu gi vadam na mojot da go ostavam na trupcinja ))