Размер 1/24 стар колектион од бураго имам гледано во продавниците на крш
Има ли некаде во Ск Lamborghini Diablo GTR?
Фала на инфо, кои цени се вртат за неа? 1500?Размер 1/24 стар колектион од бураго имам гледано во продавниците на крш
Зависи како ќе ја направиш припремата,затоа спомнав corel draw & photoshop.Колку по добра конфигурација толку подобра резолуција.Верувај овој начин не го бива, сум пробал. Многу е дебела хартијата на која принташ во однос на размерот на моделот и изгледа нереално и смешно, искача во лоша резолуција, брзо бледеат и на првото чистење ке ти се извадат или со време сами ке паднат. Најдобро е waterslide како што пишав и одозгора со безбоен лак и "смрт" немаат, исто како фабричките.
Размер 1/24 се движат од 550 до 1100 денариФала на инфо, кои цени се вртат за неа? 1500?
Ау, одлично, ако ја има и е квалитетна изработка голем мерак ќе ми направи!Размер 1/24 се движат од 550 до 1100 денари
Чисто се сомневам дека bburago ке го има во квалитета изработка диаблото во 1/24 размер, посебно од кога премина во рацете на Maisto. Би ти препорачал ако веке сакаш оригинално направен Diablo GTR да побараш во 1/18 размер и тоа од Autoart или Hotwheels. Цените се малку соленки но мислам дека може да се најде нешто на e-bay, во СК нема шанси. Во најмала рака Motormax прави Diablo GTR исто така во 1/18 и е далеку поефтин од Autoart и Hotwheels.Ау, одлично, ако ја има и е квалитетна изработка голем мерак ќе ми направи!
Чисто се сомневам дека bburago ке го има во квалитета изработка диаблото во 1/24 размер, посебно од кога премина во рацете на Maisto. Би ти препорачал ако веке сакаш оригинално направен Diablo GTR да побараш во 1/18 размер и тоа од Autoart или Hotwheels. Цените се малку соленки но мислам дека може да се најде нешто на e-bay, во СК нема шанси. Во најмала рака Motormax прави Diablo GTR исто така во 1/18 и е далеку поефтин од Autoart и Hotwheels.
Maisto & Burago е иста фирма.Ги произцедува May Cheong Group of Companies.Чисто се сомневам дека bburago ке го има во квалитета изработка диаблото во 1/24 размер, посебно од кога премина во рацете на Maisto. Би ти препорачал ако веке сакаш оригинално направен Diablo GTR да побараш во 1/18 размер и тоа од Autoart или Hotwheels. Цените се малку соленки но мислам дека може да се најде нешто на e-bay, во СК нема шанси. Во најмала рака Motormax прави Diablo GTR исто така во 1/18 и е далеку поефтин од Autoart и Hotwheels.
Колега, јасно ми е оддамна дека Maisto и Bburago се под иста капа, сакав да кажам дека не е ист квалитетот на изработка на моделите со тој кога Bburago беше Made in Italy т. е. самостоен бренд. Исто така не може да се споредат ниту со квалитетот на Maisto, иако се иста куќа. Ова ти го кажувам од искуство, имам два модела на 1/18 Bugatti EB110 од Bburago, едниот е од италијанските од времето a другиот е кинески од поново време (под Maisto). Разликата е огромна, од калапите, квалитетот на бојата, деталите на моторот/внатрешноста, квалитетот на пластиката, налепниците. На италијанскиот модел задниот спојлер се дига горе-доле, на кинескиот е само праче пластика залепено ка хаубата. Буквално се е различно.Maisto & Burago е иста фирма.Ги произцедува May Cheong Group of Companies.
Од од бураго и маисто ги има следниве модели:
Прегледај го приврзокот 48404 Прегледај го приврзокот 48405 Прегледај го приврзокот 48406
Прегледај го приврзокот 48407
Прегледај го приврзокот 48410
Од Маисто го најдов само ова
Прегледај го приврзокот 48409
Евети и линкови
http://www.diecastfast.com/diecast/DCF/PROD/MONDO-MOTORS/MONDO-TROFEO-W
http://www.carmodel.net/start.php?TEFNQk9SR0hJTkkgQnVyYWdvPDs TEJSLS1hbGwtMC0zMC0xLTE8Oj48Oz48Oj48Oj48Oj4tMS08Oj4w
http://www.carmodel.net/start.php?TEFNQk9SR0hJTkkgTWFpc3RvPDs TEJSLS1hbGwtMC0zMC0xLTE8Oj48Oz48Oj48Oj48Oj4tMS08Oj4w
http://www.carmodel.net/start.php?TEFNQk9SR0hJTkk8Oz5MQlItLWFsbC0wLTMwLTEtMTw6Pjw7Pjw6Pjw6Pjw6Pi0xLTw6PjA=
Во ред, те разбирам, но за како што викаш да биде "убава на изглед", баш деталите го прават тоа зошто сепак се работи за GTR, не е обично Diablo. Инаку прв пат слушам дека Bburago прави Diablo GTR во 1/24 размер, го нема во последниот каталог, евентуално да е некој постар модел што чисто се сомневам. Со среќа во Крш.Јас не сум некој колекционер, оваа кола ми прави ептен мерак и сакам да ја имам дома за да си ја гледам од време на време. Така да околу самата изработка, битно ми е да е убава на изглед, не гледам ептен детали како вас.
Ќе пројдам до КРШ и ќе видам што имаат, фала на инфото како и да е!
Да не знаеш случајно кај можам да најдам Simca 1301 special, ако може воопшто да се најди, или пак да се порача преку интернет...? По можност да биди, ако не 1/18, барем 1/24 размер. Сакам да ја имам во колекција чисто од сентиментални побудиКолегата ctrkantia ме искритикува на еден друг форум и сега морам да се поправам.
Ќе почнам со претставување на моите модели во 1:18.
SIMCA 1000 LS, 1974, Norev 1:18
Во 1/24 и 1/18 размер ја нема таа Simca, само 1/43, евентуално некој уште помал размер.Да не знаеш случајно кај можам да најдам Simca 1301 special, ако може воопшто да се најди, или пак да се порача преку интернет...? По можност да биди, ако не 1/18, барем 1/24 размер. Сакам да ја имам во колекција чисто од сентиментални побуди
Еве нешто набрзина зошто немам многу време во моментов да сликам, значи во моментов работам на Porsche 911 (993) Bburago, поточно на моторот. Додадов компресор, каиши, кабли, induction филтер, oil cooler, итн... значи работено по вистински 1/1 модел.
А за колекцијата, ке биде, набрзо :helou: