Автомобили во размер

Член од
18 октомври 2014
Мислења
34
Поени од реакции
7
Ako mi se obrakjash mene za meganot povleci gi pojako i ke ispadnat taka ispadnaa kaj mene posebno e bandasot od diskot

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ako mi se obrakjash mene za meganot povleci gi pojako i ke ispadnat taka ispadnaa kaj mene posebno e bandasot od diskot
На @Fringe му се обраќав, тој знаеше техника со топла вода, па да објасни чекор по чекор. :) Кај мене испаднаа заедно со дисковите, пробав да го извадам од бандажот, го напукнав дискот и се откажав да не останам без тркала. Не мрдаат дисковите, камен. :mad:

Овие бандажи сакам да му ги ставам, OZ Racing Magnesio, топ ќе му стојат :

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На @Fringe му се обраќав, тој знаеше техника со топла вода, па да објасни чекор по чекор. :) Кај мене испаднаа заедно со дисковите, пробав да го извадам од бандажот, го напукнав дискот и се откажав да не останам без тркала. Не мрдаат дисковите, камен. :mad:

Овие бандажи сакам да му ги ставам, OZ Racing Magnesio, топ ќе му стојат :

Стави ги 20-30 секунди(по потреба неколку пати)во зовриена вода да омекне пластиката па со мали клешти лабаво притискај и врти нежно на делот од дискот што влегува во осовината

На овој начин на едно бмв од парагон ги имам извадено бандажите и ставено од бмв м6 на кјушо

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Стави ги 20-30 секунди(по потреба неколку пати)во зовриена вода да омекне пластиката па со мали клешти лабаво притискај и врти нежно на делот од дискот што влегува во осовината

На овој начин на едно бмв од парагон ги имам извадено бандажите и ставено од бмв м6 на кјушо
Ок, фала, ќе пробам.

АПДЕЈТ : Не ја бива работата, не мрдаат. Ги оставив и по минута во врела вода (неколку пати), изгледа ги имаат залепено со многу јак лепак. :tapp: Ништо, ми останува само рачно да ги офарбам, ако фарбам со спреј ќе се офарба и дискот. :(

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Убаво, зошто ли само го офарба кровот црн ?? Исто и за носот напред, што ти е тоа црното, трака или боја ?? На задното крило, пред тркалото доле, треба да стои сивата налепница Pininfarina, а не тоа амблемот на Ferrari што си го залепил. Решетката од моторот каде е ??

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ок, фала, ќе пробам.

АПДЕЈТ : Не ја бива работата, не мрдаат. Ги оставив и по минута во врела вода (неколку пати), изгледа ги имаат залепено со многу јак лепак. :tapp: Ништо, ми останува само рачно да ги офарбам, ако фарбам со спреј ќе се офарба и дискот. :(
Кај мене бе лепени со секундарен едното дури крцна ама успеав да ги извадам

Член од
10 мај 2012
Мислења
251
Поени од реакции
261
nemie uste sostaven cekam ubavo da se ususi a za krovot e folija i nee farban isto taka i napret[DOUBLEPOST=1413921857][/DOUBLEPOST] 02-599-gto-spied-again.jpg [DOUBLEPOST=1413921890][/DOUBLEPOST]sakav nesto kako ova gto

Последно уредено:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Кај мене бе лепени со секундарен едното дури крцна ама успеав да ги извадам
А бе кај мене крцкаат дисковите т.е. пукаат и потопени во врела вода. :pos: Не знам што беше ова, десетици бандажи имам извадено, дури и од скапи брендови, без проблем. Ова не знам што е, за чудо не сака, кинеска работа. :cautious:[DOUBLEPOST=1413923098][/DOUBLEPOST]
nemie uste sostaven cekam ubavo da se ususi a za krovot e folija i nee farban isto taka i napret[DOUBLEPOST=1413921857][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 105168[DOUBLEPOST=1413921890][/DOUBLEPOST]sakav nesto kako ova gto
А бе не може Ферари од 1984-та да изгледа како новиве. Класика си е класика, јас барем не би ја мењал од тоа како е фабрички. Ама ти си знаеш, по твој вкус. :)

Еве како треба :

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На цитроенот ксантија направив мала модификација,без никакви преправки и ставив бандажи од мерцедес cls na maisto.
Всушност морав само да ја подигнам 3мм назад и 2мм напред
Оригинал 3.jpg
Преправена
3a.jpg [DOUBLEPOST=1413923514][/DOUBLEPOST]
А бе кај мене крцкаат дисковите т.е. пукаат и потопени во врела вода. :pos: Не знам што беше ова, десетици бандажи имам извадено, дури и од скапи брендови, без проблем. Ова не знам што е, за чудо не сака, кинеска работа
Со бандажите на VW Tuareg од Бураго го имав истиот проблем.
Ги свртев со лице и полека со штрафцигери паралелно од двете страни притискав и излегоа.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
На цитроенот ксантија направив мала модификација,без никакви преправки и ставив бандажи од мерцедес cls na maisto.
Всушност морав само да ја подигнам 3мм назад и 2мм напред
ОригиналПрегледај го приврзокот 105182
Преправена
Прегледај го приврзокот 105183[DOUBLEPOST=1413923514][/DOUBLEPOST]
Со бандажите на VW Tuareg од Бураго го имав истиот проблем.
Ги свртев со лице и полека со штрафцигери паралелно од двете страни притискав и излегоа.
Убава Ксантијата со новите бандажи, само најди и гуми со понизок профил, вака е многу дигната.

Инаку пробав и тоа, од лице со тенок штрафцигер, ништо, пак исто. Не пуштаат "ко*илињата". :mad:

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Убава Ксантијата со новите бандажи, само најди и гуми со понизок профил, вака е многу дигната.

Инаку пробав и тоа, од лице со тенок штрафцигер, ништо, пак исто. Не пуштаат "ко*илињата". :mad:
Пониски во моментот што ми текнува се од бмв е92 м3 мотормакс(мондомоторс) а и нема да се примети,мала е разликата(1-2мм)

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Пред малку мерев и забележав дека само напред е подигната 0,7-1мм а назад висината е иста.
Оригиналните бандаши со гуми се 33,80мм а бандашите со гуми од мерцедесот се 35,30мм

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Пред малку мерев и забележав дека само напред е подигната 0,7-1мм а назад висината е иста.
Оригиналните бандаши со гуми се 33,80мм а бандашите со гуми од мерцедесот се 35,30мм
Е па тоа ти викам, само понизок профил на гуми те спасуваат. И топ ќе биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom