На @Fringe му се обраќав, тој знаеше техника со топла вода, па да објасни чекор по чекор.Ako mi se obrakjash mene za meganot povleci gi pojako i ke ispadnat taka ispadnaa kaj mene posebno e bandasot od diskot
Стави ги 20-30 секунди(по потреба неколку пати)во зовриена вода да омекне пластиката па со мали клешти лабаво притискај и врти нежно на делот од дискот што влегува во осовинатаНа @Fringe му се обраќав, тој знаеше техника со топла вода, па да објасни чекор по чекор.Кај мене испаднаа заедно со дисковите, пробав да го извадам од бандажот, го напукнав дискот и се откажав да не останам без тркала. Не мрдаат дисковите, камен.
Овие бандажи сакам да му ги ставам, OZ Racing Magnesio, топ ќе му стојат :
![]()
Ок, фала, ќе пробам.Стави ги 20-30 секунди(по потреба неколку пати)во зовриена вода да омекне пластиката па со мали клешти лабаво притискај и врти нежно на делот од дискот што влегува во осовината
На овој начин на едно бмв од парагон ги имам извадено бандажите и ставено од бмв м6 на кјушо
Убаво, зошто ли само го офарба кровот црн ?? Исто и за носот напред, што ти е тоа црното, трака или боја ?? На задното крило, пред тркалото доле, треба да стои сивата налепница Pininfarina, а не тоа амблемот на Ferrari што си го залепил. Решетката од моторот каде е ??konecno go ofarbav ferarito gto jas sum zadovolen od postignatotoПрегледај го приврзокот 105163 Прегледај го приврзокот 105164 Прегледај го приврзокот 105165 Прегледај го приврзокот 105166
Кај мене бе лепени со секундарен едното дури крцна ама успеав да ги извадамОк, фала, ќе пробам.
АПДЕЈТ : Не ја бива работата, не мрдаат. Ги оставив и по минута во врела вода (неколку пати), изгледа ги имаат залепено со многу јак лепак.Ништо, ми останува само рачно да ги офарбам, ако фарбам со спреј ќе се офарба и дискот.
![]()
А бе кај мене крцкаат дисковите т.е. пукаат и потопени во врела вода.Кај мене бе лепени со секундарен едното дури крцна ама успеав да ги извадам
А бе не може Ферари од 1984-та да изгледа како новиве. Класика си е класика, јас барем не би ја мењал од тоа како е фабрички. Ама ти си знаеш, по твој вкус.nemie uste sostaven cekam ubavo da se ususi a za krovot e folija i nee farban isto taka i napret[DOUBLEPOST=1413921857][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 105168[DOUBLEPOST=1413921890][/DOUBLEPOST]sakav nesto kako ova gto
Со бандажите на VW Tuareg од Бураго го имав истиот проблем.А бе кај мене крцкаат дисковите т.е. пукаат и потопени во врела вода.Не знам што беше ова, десетици бандажи имам извадено, дури и од скапи брендови, без проблем. Ова не знам што е, за чудо не сака, кинеска работа
Убава Ксантијата со новите бандажи, само најди и гуми со понизок профил, вака е многу дигната.На цитроенот ксантија направив мала модификација,без никакви преправки и ставив бандажи од мерцедес cls na maisto.
Всушност морав само да ја подигнам 3мм назад и 2мм напред
ОригиналПрегледај го приврзокот 105182
Преправена
Прегледај го приврзокот 105183[DOUBLEPOST=1413923514][/DOUBLEPOST]
Со бандажите на VW Tuareg од Бураго го имав истиот проблем.
Ги свртев со лице и полека со штрафцигери паралелно од двете страни притискав и излегоа.
Пониски во моментот што ми текнува се од бмв е92 м3 мотормакс(мондомоторс) а и нема да се примети,мала е разликата(1-2мм)Убава Ксантијата со новите бандажи, само најди и гуми со понизок профил, вака е многу дигната.
Инаку пробав и тоа, од лице со тенок штрафцигер, ништо, пак исто. Не пуштаат "ко*илињата".![]()
Пробај одма !!!Пониски во моментот што ми текнува се од бмв е92 м3 мотормакс(мондомоторс)
Е па тоа ти викам, само понизок профил на гуми те спасуваат. И топ ќе биде.Пред малку мерев и забележав дека само напред е подигната 0,7-1мм а назад висината е иста.
Оригиналните бандаши со гуми се 33,80мм а бандашите со гуми од мерцедесот се 35,30мм