- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 2.819
- Поени од реакции
- 4.812
Diskutirano e milion pati.. si postoi kontracepcija..Жално. Се прашувам колку би се намалила оваа бројка кога на веста за бременост би ѝ се одговорило со предлог за брак...
Diskutirano e milion pati.. si postoi kontracepcija..Жално. Се прашувам колку би се намалила оваа бројка кога на веста за бременост би ѝ се одговорило со предлог за брак...
Да. Што треба да ја користат двата пола.Diskutirano e milion pati.. si postoi kontracepcija..
Ne bi se namalila znacitelno.Жално. Се прашувам колку би се намалила оваа бројка кога на веста за бременост би ѝ се одговорило со предлог за брак...
Ako ne stava kondom ne mu davas i cao prijatnoДа. Што треба да ја користат двата пола.
Таа бременост е прашање на внимателно дејствување кај двајцата.
Тоа што го носи жена не го прави само нејзина одговорност.
Колку има шо не можеш да ги натераш еден кондом да стават, инфантилни стануваат одма. Жени има наивни што нејќат да ги изгубат и после олеле, глава в торба. Не научија голем дел од жените дека со вас мора себично, не себично де, туку како вас, мудро, прво на своја благосостојба да се мисли. Не е времето кога веќином биле прави мажи па да може да си дозволи жена да е пожртвувана.
Баце, ако нејќеш дете, додека не измислат таблети што ќе те понесат на опасна хормонска вртелешка и за мажи за промена, гумичката и крај.
Ќе дојде ден на жениве ќе им пукне филм, ни предлог за брак нема да ги убеди. Си има еден тренд да се ладиме еден од друг и машала повеќето ко зомбија идеме у таа провалија без никаква потреба за зрело резонирање. Жените денешно време станаа многу сервилни сѐ им удоволуваат на маживе, тука е првичната точка кајшто треба да се сменат.
Мора да дојде време да се измислат машки контрацептивни таблети и време кога во јавно мнение за темава колку што за жена се вика невнимателна, толку и за машко да се вика млакоња не може една жена и фамилија да носи а не се ни пази. Ете тогаш ќе се смени сѐ.
Кога ќе помислам на колку свадби кадешто сум отишла невестите биле трудни, сѐ повеќе сум убедена во спротивното.Ne bi se namalila znacitelno.
И јас тоа викам, ама за жал повеќето паѓаат на што и да биде, јас уствари сум прав маж и како таков ќе сносам одговорност илузијата. Со денешниве мажи што калкулираат на 3 илјадарки алиментација за родено дете, само на гаранција идење. Секоја чест на тие што не се вклопуваат во овие описи, тие мажи што не би ги дозвилиле овие поразителни сценарија.Ako ne stava kondom ne mu davas i cao prijatno
Не е само бремоста во прашање тука се и СПБ.Кога ќе помислам на колку свадби кадешто сум отишла невестите биле трудни, сѐ повеќе сум убедена во спротивното.
Автоматски споено мислење:
И јас тоа викам, ама за жал повеќето паѓаат на што и да биде, јас уствари сум прав маж и како таков ќе сносам одговорност илузијата. Со денешниве мажи што калкулираат на 3 илјадарки алиментација за родено дете, само на гаранција идење. Секоја чест на тие што не се вклопуваат во овие описи, тие мажи што не би ги дозвилиле овие поразителни сценарија.
Go imas odgovorot.Кога ќе помислам на колку свадби кадешто сум отишла невестите биле трудни, сѐ повеќе сум убедена во спротивното.
A shto ako si ti defektniot?Не гледам зошто е проблем невестата да е трудна на свадба. Што ако ја земеш и не може да затрудни. Некоја прегорена од абортуси може да е. Сигурно таа нема да те информира што правела во нејзиниот претходен живот.
у мојата лоза нема такви. Тоа само кај некои со низок тестостерон фамилијарно.A shto ako si ti defektniot?
Abe zaebi ti loza i loznici.у мојата лоза нема такви. Тоа само кај некои со низок тестостерон фамилијарно.
секој знае некој, али колку е тачно тоа малу морген. Поготово ти мамтичар на цело мариово и прилеп. Којзнае колку приказни си измислил.Abe zaebi ti loza i loznici.
Znam slucaj kade shto generacii se so po 7-8 deca a tipot se otepa praenje i sepak ostana so edno i se tesheshe kako tebe sigurno e do zhenatami.
Posle 40 godini koga im trebashe donator dozna deka ne e negovo.
Zatoa gedaj napraj od prva ako ne ti uspee togash na vtora majka. Ako i toa ne uspee togash treba da se podzamislish.
Не е никаков проблем. Баш тоа ми беше поента. Многу бегаат од брак денешно време и го потенцирав тој момент, доколку наместо да ја тераат девојката да абортира ја побараат за жена, за колку би се намалила бројката на абортуси. Дарлинг рече немало да има значителна разлика. Е да немаше разлика не би имало толку свадби со трудни невести.Не гледам зошто е проблем невестата да е трудна на свадба. Што ако ја земеш и не може да затрудни.
Не е ова ТОЕФЛ испит, доволно е да сакаш и да се трудиш и ќе биде. Девојчиња има прво измамени за личен ќеф после ама јас нејќам и тие се најчесто сами на себе оставени. Колку можат сосема сами да донесат дете на свет? Некогаш ќе има дури и прегледи на кои не ќе можеш сама да одиш. Не знам дали си имала дете, ама јас бев поддршка на една другарка што е самохрана мајка и беше во многу тешка положба и со работа и со сѐ, голема борба беше а плус освен мене имаше и сестра што доаѓаше 1 во 2 недели поради оддалеченост. Замисли ни нас да нѐ немаше... А има такви коишто остануваат без никого. Не судам, во овие години сум покажала непогрешлива суперконтрола и сум била газда на ситуацијата, но ќе речам, женско сум, не се знае што ќе те снајде. Затоа не брзам да судам. И убедена сум, дека освен тие платени морони шо викаат спротивно, ниедна нормална жена не е пресреќна од таква ситуација и останува со траги со коишто со време учи да се справува.Ako sakaat sa go rodat, ke go rodat, problemot e sho ne sakaat.
Epa ete, na zenata mi drugarka nejzina u mladosta abortirala posto odela od kol na kol, sega 10 godini ne moze so mazot da ima dete, do nea e problemot, ne go donesuva fetusot, sve probaa, ama dzabe ostanala jalova, se blizat nejzini 40ti i se potesko moze da ostane bremena.. Grevota za mazot sto koga dozna deka imala abortus ne ja ostavil ( bidejki koga odis na ispituvanja te prasuvaat dali si abortirala, i ovaa normalno mora da kaze da - i taka maz i dozna i osrana zaprepasten)Не гледам зошто е проблем невестата да е трудна на свадба. Што ако ја земеш и не може да затрудни. Некоја прегорена од абортуси може да е. Сигурно таа нема да те информира што правела во нејзиниот претходен живот.
Pa ubiec e be, sto sega ke mackame oci, abortusot e ubistvo, i da ne e rodeno sepak go izlozuvas na macenje, osobeno 2 semstar kade sto mu krsat race noze i glava za da go izvadat od majkata ( Dilation & Evacuation ) Koj kurac bre dozvoluvate da svrsavaat u vas, koj kurac ne gi terate kondomi da nosat mazite??Не е никаков проблем. Баш тоа ми беше поента. Многу бегаат од брак денешно време и го потенцирав тој момент, доколку наместо да ја тераат девојката да абортира ја побараат за жена, за колку би се намалила бројката на абортуси. Дарлинг рече немало да има значителна разлика. Е да немаше разлика не би имало толку свадби со трудни невести.
Не е ова ТОЕФЛ испит, доволно е да сакаш и да се трудиш и ќе биде. Девојчиња има прво измамени за личен ќеф после ама јас нејќам и тие се најчесто сами на себе оставени. Колку можат сосема сами да донесат дете на свет? Некогаш ќе има дури и прегледи на кои не ќе можеш сама да одиш. Не знам дали си имала дете, ама јас бев поддршка на една другарка што е самохрана мајка и беше во многу тешка положба и со работа и со сѐ, голема борба беше а плус освен мене имаше и сестра што доаѓаше 1 во 2 недели поради оддалеченост. Замисли ни нас да нѐ немаше... А има такви коишто остануваат без никого. Не судам, во овие години сум покажала непогрешлива суперконтрола и сум била газда на ситуацијата, но ќе речам, женско сум, не се знае што ќе те снајде. Затоа не брзам да судам. И убедена сум, дека освен тие платени морони шо викаат спротивно, ниедна нормална жена не е пресреќна од таква ситуација и останува со траги со коишто со време учи да се справува.
Тие па што ги викаат убијци, би ги санкционирала да имам моќ. Замисли жена минала низ такво нешто сѐ уште кревка и чита како некој рандом Стаменко ја нарекува убиец и после не издржува и си направи нешто... Кој е убиецот?
Не сум од овие квазимодерниве, напротив до срж ме боли до кое дереџе се дојдени работите и најсреќна би била кога овие односи би се поправиле и кога пак би имале убави многудетни семејства. Еве во Енглеска ли беше, оваа година најчесто машко име на новороденче било Мухамед (поправете ме ако грешам или израдувајте ме ако е кромид вест). Не сакам да дојдеме до дереџе да ни се плаче од среќа и носталгија кога ќе чуеме дека детенце има македонско име. Ама, мора да научиме да се сакаме меѓу себе. Имам другарка Русинка овде имаше вереник 7 години, ја остави забремени нејзина најдобра другарка се зеде со неа па се оставија. Вика нема што не правев, од готвење до чување кога е болен. Ама нашиве мажи ич не им е гајле ич не ценат и никогаш не сме доволно добри за нив. Затоа сѐ повеќе одат за други. И тоа сигурно почнало со некоја здрава а ла Тејт пропаганда, кај им се свиди источноевропско семејство со нему одговарајучи вредности. Интересно, за жените за коишто најмногу има стереотипи доаѓаат од семејства што се баш она што треба да биде едно семејство. Ама нека ни перат мозок, македонски мажи / жени се вакви, онакви и така ќе ни се види крајот.
Не сакам да станеме такви а едино што гледам последно време е дрва камења и дубока мржња према све што е женско и македонско. Ако оди лево десно еден епитет ѝ се лепи ако чека некој квалитетен спроти себе, друг.
Вистинскииот канцер треба прво да го излечиме, а тоа е тој што ги напаѓа нашите врски и односи, после и разводи и абортуси ќе се намалат.
Е ако е убиец, убиец е и таа шушумига од мажјак што не презема одговорност.ako se desi nesto ke si go cuvas