Curo-Perlita-Chikita...vii sea vaka za tie ko tebe sho nametnuvaat mislenja i se inatat ko besni kobili na sred most...dzabe melesh ko prazna vodenica po temava posho mnogu si napishala a malce si kazala...i mi se chini deka temava e malce neprecizno postavena...bi rekol deka bi odgovaralo povishe da nosi naslov..."kakov tip na zeni se za abortus" posho sakale nejkele nie mazite ne zavisi mnogu do nas dal ke naprai nekoja abortus ili ne-toa stoi-po priroda ste mutljacci teshki vie zenite i ke otidete dva-tri dena na "strana" i ke si zavrshite rabota...e sea kakov tip na curi se za abortus i strasno se borat na temava se pojavuvaat tuka non-st5op za nivnoto pravo na "prevara" kon drugata strana...e toa bejb...toa objasni ti tuka, a bogami i drugive sho se prvoborki ko tebe...:baeh::pos2:
Mnogu ubavo si e kazano, samo ne e za sekoj bracko

... Ne moze da e sekoj na tolku svesno nivo da opravda PRAVO NA IZBOR. Sto ti e filmot so polovava diskriminacija mazi-zeni ne znam... Prirodata sekogas dava isklucoci, taka sto jas sum eden od niv i ne sum mutljacica sto mi dava za pravo da ti se sprotivstavam na neargumentiraniot stav. Toa dete se razviva ne vo tebe, tuku vo zena, vo majka koja ima pravo da odluci za sebe! Sega bas e nepravedno neli, sto ne moze gentski da se udvoi deteto i vo tebe pa da mozes i ti da odlucuvas:baeh: . Arno ama, mnogu e mal, recisi nezabelezitelen ,procentot na devojki sto abortiraat ako go imaat deteto so praviot covek, sto imaat dolga i stabilna vrska, sto go sakaat istiot.... Taka sto, konjot na mostot e verojatno toj sto go stava kaj ke stigne i posle saka da odgovara za zivoti na 2jca. Veke kazav vo eden moj post, ako imas kerka i ako ne ti se vazni okolnostite pod koi zatrudnila i ako ne ti e vazno ZOSTO abortira, onda daj ja neka ja napumpa nekoj, pa ke sfatis kolku ima razlika od siluvanje do sakanje da se ima dete... A ova so tipov na zeni , da mi te prasam , sto sakas da kazes? Bidi koncizen. Do sega kolku sto sfativ, sakas da kazes deka samo "mutljacicite" se za abortus a "ne-mutljacicite" ne se...
Strasno diskriminiras , verojatno e toa proizvod na tvojata zelba da si zena?!

Sto te maci tebe ako zenata saka da abortira , m?

Da si ti tolku spremen na seriozni cekori vo odnos na toa prasanje, ke saka da ima dete so tebe:baeh: Koj e lud da abortira ako sve mu e ok? A ako ima opravdana pricina za abortus, togas se ocekuva od tebe kako zrel mladic da ja poddrzis nea, a ne da ne da deklariras po polova osnova so revolucionerni cinovi od tipot na prvoborka, kopjenosec itn... :helou: