Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Curo-Perlita-Chikita...vii sea vaka za tie ko tebe sho nametnuvaat mislenja i se inatat ko besni kobili na sred most...dzabe melesh ko prazna vodenica po temava posho mnogu si napishala a malce si kazala...i mi se chini deka temava e malce neprecizno postavena...bi rekol deka bi odgovaralo povishe da nosi naslov..."kakov tip na zeni se za abortus" posho sakale nejkele nie mazite ne zavisi mnogu do nas dal ke naprai nekoja abortus ili ne-toa stoi-po priroda ste mutljacci teshki vie zenite i ke otidete dva-tri dena na "strana" i ke si zavrshite rabota...e sea kakov tip na curi se za abortus i strasno se borat na temava se pojavuvaat tuka non-st5op za nivnoto pravo na "prevara" kon drugata strana...e toa bejb...toa objasni ti tuka, a bogami i drugive sho se prvoborki ko tebe...:baeh::pos2:
Mnogu ubavo si e kazano, samo ne e za sekoj bracko:tapp: ... Ne moze da e sekoj na tolku svesno nivo da opravda PRAVO NA IZBOR. Sto ti e filmot so polovava diskriminacija mazi-zeni ne znam... Prirodata sekogas dava isklucoci, taka sto jas sum eden od niv i ne sum mutljacica sto mi dava za pravo da ti se sprotivstavam na neargumentiraniot stav. Toa dete se razviva ne vo tebe, tuku vo zena, vo majka koja ima pravo da odluci za sebe! Sega bas e nepravedno neli, sto ne moze gentski da se udvoi deteto i vo tebe pa da mozes i ti da odlucuvas:baeh: . Arno ama, mnogu e mal, recisi nezabelezitelen ,procentot na devojki sto abortiraat ako go imaat deteto so praviot covek, sto imaat dolga i stabilna vrska, sto go sakaat istiot.... Taka sto, konjot na mostot e verojatno toj sto go stava kaj ke stigne i posle saka da odgovara za zivoti na 2jca. Veke kazav vo eden moj post, ako imas kerka i ako ne ti se vazni okolnostite pod koi zatrudnila i ako ne ti e vazno ZOSTO abortira, onda daj ja neka ja napumpa nekoj, pa ke sfatis kolku ima razlika od siluvanje do sakanje da se ima dete... A ova so tipov na zeni , da mi te prasam , sto sakas da kazes? Bidi koncizen. Do sega kolku sto sfativ, sakas da kazes deka samo "mutljacicite" se za abortus a "ne-mutljacicite" ne se...
Strasno diskriminiras , verojatno e toa proizvod na tvojata zelba da si zena?! :vozbud: Sto te maci tebe ako zenata saka da abortira , m? :pipi: Da si ti tolku spremen na seriozni cekori vo odnos na toa prasanje, ke saka da ima dete so tebe:baeh: Koj e lud da abortira ako sve mu e ok? A ako ima opravdana pricina za abortus, togas se ocekuva od tebe kako zrel mladic da ja poddrzis nea, a ne da ne da deklariras po polova osnova so revolucionerni cinovi od tipot na prvoborka, kopjenosec itn... :helou:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Па со оглед на тоа што сме 21 век и има доста несакани бремености кои за сите е подобро да се прекинат - го оправдувам абортусот.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас се согласувам со абортусот секако.Но она што мене ме загрижува всушност не е абортусот туку тоа што доаѓа до абортус.Па аман ви се молам, 21 век сме, па срамота при толку списанија, програми, емисии и сл. при секаков вид на заштита и се што ни стои на располагање СРАМОТА е да дојде до несакана бременост. Тоа е она што мене навистина ме загрижува.А кога веќе ќе дојде до тоа,мислам дека подобро е да се спречи отколку да се лечи.

• Ми се допаѓа
Reactions: Ece

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Па со оглед на тоа што сме 21 век и има доста несакани бремености кои за сите е подобро да се прекинат - го оправдувам абортусот.
Која е разликата од 21 и 20 век?Понапредни сме?Послободни би рекле,а јас би рекла подивени....кујзна какви ке бидеме во 23 век(ако постои човештвото до тогаш)

Член од
28 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Која е разликата од 21 и 20 век?Понапредни сме?Послободни би рекле,а јас би рекла подивени....кујзна какви ке бидеме во 23 век(ако постои човештвото до тогаш)
Па ко за почеток постои избор што очигледно тебе не ти е јасно. Ако така гледаш тогаш што треба да има уште мртвородени како порано или штоо ти ја знам само затоа што не треба да се користат благодетите на овој век?
Или после толку реплицирање на темава уште не сфати колку е важно детето да расте во љубов и да е здраво и право? Или битен е квантитетот само? :tapp:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Па ко за почеток постои избор што очигледно тебе не ти е јасно. Ако така гледаш тогаш што треба да има уште мртвородени како порано или штоо ти ја знам само затоа што не треба да се користат благодетите на овој век?
Или после толку реплицирање на темава уште не сфати колку е важно детето да расте во љубов и да е здраво и право? Или битен е квантитетот само? :tapp:
:tapp:

А ти после толку реплицирање не сфати дека е важно детето да се роди и дека е важно да не му кратиш на никој живот!
И од кај знајш ти побогу дека детето нема да расти во љубов и нема да биди здраво? Да не гледаш на гравче?
Или само важно е да се ослободиш од детето оти не можиш да го гледаш?! Колку себично!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И од кај знајш ти побогу дека детето нема да расти во љубов и нема да биди здраво? Да не гледаш на гравче?
Дали е здраво,право и нормално се гледа уште во бременоста.
Дали ќе расте со љубов се гледа од односот на мајката кон сознанието за бременост,нејзините односи со таткото и останатите роднини:)
Не треба гравче за овие прашања:smir:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Дали е здраво,право и нормално се гледа уште во бременоста.
Дали ќе расте со љубов се гледа од односот на мајката кон сознанието за бременост,нејзините односи со таткото и останатите роднини:)
Не треба гравче за овие прашања:smir:
Аха...
Мислам дека кажав шо мислам за абортусите од медицински причини. Нема потреба ни да се коментира.

А според тебе Леандра, ако детето нема да израсне во љубов и ако нејзините односи со таткото се несредени, треба да абортира???

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А според тебе Леандра, ако детето нема да израсне во љубов и ако нејзините односи со таткото се несредени, треба да абортира???
Мојот став го кажав неколку пати на темава.Ако јас не се чувствувам спремна за дете ќе абортирам.Можам и сама да одгледам дете со многу љубов,не ми е многу неопходен таткото,освен да ми го направи(во претходната реплика,тргнав од односот на мајката кон бременоста,а за некои патријахалки во продолжение следи татко и роднини).И трето и најважно,за да не доаѓа до абортуси има милион заштити за бременост,внимавајте кога се онадите.

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Нова подземна кампања против абортусот

Абортирани и раскрвавени плодови од мајчина утроба, мртви недоносени деца на кои насилно им е прекинат животот уште пред вистински да дојдат на свет, крвави хируршки ножици и кофа полна со крв... Вакви шокантни слики деновиве осамнаа во центарот на Скопје на плакати чија порака е „абортусот е убиство“. Никој не знае кој е организаторот на кампањата.

Остатокот од статијата можете да го прочитате во Утрински весник.

Член од
28 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
:tapp:

А ти после толку реплицирање не сфати дека е важно детето да се роди и дека е важно да не му кратиш на никој живот!
Или само важно е да се ослободиш од детето оти не можиш да го гледаш?! Колку себично!
Убаво ти кажжа Леандра, зарем во брак кој е створен после една вечер секс со некој странец во град постои шанса за љубов??? :tapp::tapp:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Убаво ти кажжа Леандра, зарем во брак кој е створен после една вечер секс со некој странец во град постои шанса за љубов??? :tapp::tapp:
Ако си толку паметен и подготвен да имаш секс со непозната личност, ќе бидиш паметен и подготвен да имаш и дете!

skh

Член од
31 јануари 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Кажав и пак ќе кажам - само последната идиотка би одбрала да раѓа во државава.
За жал, женските хормони ми го симнаа IQ до потребното ниво.

Kajgana Shop

На врв Bottom