Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Damian не ти држи вода поентата за протестите за Талат и младината. Еве јас бев и тврдам дека добри 70% беа млади. :)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Не изгледа, ТЕБЕ ти изгледа. Пошо си глуп.
Е немој така види мене како ми се испофали :D

Не ја мислам дека од вакви неписмени ко тебе патиме. Јас не завршив на времето пред сто години туку скоро беше. Имам и просек доволен за да запишам постдипломски. Ти како стоиш со образование? Или го имаш издудлано на некого за да завршиш факс или си среднист со ДОБАР успех.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.042
This!

Не сум видела некој толку очајно да се труди да го задуши гласот на сопствената младина како овие типови.
Еј , ако неможеш да ги придобиеш , уништи ги.

На Груевски оддамна му е јасно дека студентите нe се пензионери и нема да ги придобие со бесплатни ЈСП денови. Јас искрено ги подржувам и се надевам ќе успеат во намерата , ама ако не друго барем покажаа смелост и карактер , особини што наместо државниот систем да ги поттикнува да се развиваат и да ги искористи за доброто на државата , они ги угнетуват.

Али кој те ебе бе , кога молиш функционер на вмрото по фб профил за медицинска помош , и ти остава само "seen" , можеш да замислиш колку ќе се замарат со студентите. И на нивна глава , се надевам во скоро време.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
@RickyLFC9 екстерно ќе се оценуваат и оние на втор и трет циклус студии. Се' уште сме незасегнати? Не е ништо лично кон тебе, туку еве, нека се јават и другиите. Прво имаше неутрален став, после рече дека не те засега тебе, но еве, се најавува и на втор и трет циклус иако досега ниту еднаш не беше спомнато екстерно тестирање на втор и трет циклус.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
@RickyLFC9 екстерно ќе се оценуваат и оние на втор и трет циклус студии. Се' уште сме незасегнати? Не е ништо лично кон тебе, туку еве, нека се јават и другиите. Прво имаше неутрален став, после рече дека не те засега тебе, но еве, се најавува и на втор и трет циклус иако досега ниту еднаш не беше спомнато екстерно тестирање на втор и трет циклус.
Да прочитав, и сеуште размислувам за ова. Мислам, сфаќам која ти е поентата, али имај на ум дека од почетокот кога се отвори темата за екстерното бев неутрален, велејќи дека не ме засегнува поради тоа што се осеќам дека не ме загрозува никакво екстерно бидејќи имам доволно знаење за да го положам матерјалот. Истиот став го држев и кога се збореше дека ќе ме фати, а и после кога испадна дека нема да ме фати екстерното. Значи не е дека не ме засегнува пошто не ме фаќа мене, а сега треба да ме засегне чим ќе ме фати за понатамошни студии, ако алудираш на тоа.

Али како што реков, ова е тазе информација и уште не сум размислил за ставот кон истото.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Почитувам тоа што барем ќе размислиш. :) Рачунај само како би изгледало екстерно тестирање во втор/трет циклус...компетентноста се доведува во прашање и за првиот циклус, камоли втор...за трет да не муабетам.

Мислам дека не, барем немам ништо сретнато.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дајте извор ве молам за ова втор-трет циклус студии, ми треба да го прочитам. :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Почитувам тоа што барем ќе размислиш. :) Рачунај само како би изгледало екстерно тестирање во втор/трет циклус...компетентноста се доведува во прашање и за првиот циклус, камоли втор...за трет да не муабетам.
Добро еве да продискутираме. Кога ќе размислам вака, јас бев неутрален од причина што сметам дека треба да има некаква промена во високото образование поради инфлацијата од дипломи. Дали екстерното е решение, не знам, тоа со сигурност ќе се дознае само ако се спроведе и по неколку години ќе се видат последиците. Сите размислувања пред тоа се еден склоп на теории, секој со свое почитувано мислење. Затоа и сум неутрален.

Екстерното за пост-дипломски и докторски студии не би имало некоја смисла, барем не кај мене, за другите факултети стварно не можам да знам. Причината е дека ретки се оние кои запишуваат нов циклус откако ќе земат диплома. А оние кои запишуваат се многу темелно проверувани и обучувани во нивното знаење, односно им се посветува огромно внимание бидејќи ги спремаат за потенцијални идни професори на највисоко ниво. Меѓутоа кај мене не се одвојуваат пари за асистенти, а местата каде што може да се работи се речиси секогаш исполнети. Нема премногу можности, а нема ни премногу кандидати, со што самото по себе не носи никаква потреба од дополнително проверување на знаењето. Сите професори се компетентни и едноставно таква ни е струката што оние кои предаваат и не обучуваат не сакаат утре научник и професор да биде некоја незналица, затоа не би дозволиле некој со недоволно знаење да магистрира, да не збориме за докторирање. Бидејќи во историјата секој настан произлегува од некаква потреба, би одел контра на моето обучување доколку не застанам против нешто што пробува да се наметне, а за кое нема потреба.

Long story short, во право си, застанувам против екстерните за втор и трет степен студии (за мојот смер), но ја задржувам неутралноста за екстерно на додипломските :)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дајте извор ве молам за ова втор-трет циклус студии, ми треба да го прочитам. :)
Да не испадне ти давам бриф, плусинфо трте мрте, па некои пак да се*ат, најди ги фотките од предлогот што е од Адеми.

@RickyLFC9 Тоа значи дека утре ќе го подржиш маршот? :D Иначе фала ти за дискусијата, е оваква дискусија сакам меѓу неистомисленици. ЗОшто на Рики му немам кажано дека можда е од некоја партија?! Али ок, нема врска, реков не влегувам веќе во такви „дискусии“.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Како ќе оценуваат бре и докторанти. :popce::popce::popce::popce::popce::popce::popce:
А бе, има ли пилот во авионот? А бе, а да не сме ние комплет цела држава проект на Монти Пајтон и идеме у живо на некоја телевизија, а ние да не сме свесни?
А бе нормални ли се тие? Плаќаш 6000 евра, се убиваш од пишување трудови, есеи, па и дисертација, па уште ќе ме оценува. Како ќе ме оценува бе мајчиниот кога нема класични полагања и испити? Си скрпил некако да упишеш докторат, па уште и ќе ме оценуваат, а пола од нив немаат докторати... Пу јаз'k!
А бе ако има еден нормален во државава, јас се крстам.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
@RickyLFC9 Тоа значи дека утре ќе го подржиш маршот? :D
Изгледа имам 9 саати да размислам, а? :D

Па најверојатно не би излегол на протест бидејќи не учествував на ниеден собор кој се одржал досега. Би сакал да учествувам на еден од нив и да видам што како се дискутира, смирено да се искажат аргументите пред да почне гласно да се вика, или еве ако нема веќе такви собори ти можеш да ми кажеш пошто дефинитивно од тука си најактивен и најупатен, па чисто да имам идеја за тоа и да видам што ќе правам утре.

Kajgana Shop

На врв Bottom