Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Мислев дa ти oбјaснувaм, aмa џaбе... немa нaдеж зa тебе...
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Мислев дa ти oбјaснувaм, aмa џaбе... немa нaдеж зa тебе...
Подобро да беше од партија. Ќе си кажев, ај му го испрале мозокот, ограничен е со размислувањата, некако ќе пробав да те оправдам за глупостиве кои ги истреска.Добар аргумент.Ех да можев моиве дома за секој паднат испит да ги излажам со таа фора, дека професорот не ми предавал убаво, затоа паднав.
Ако не можеш факултет да завршиш, не е секогаш професорот крив што неубаво предавал, туку ти што не си научил доволно за да положиш испити. Не може професорот со инка да ти тури знаење, мора сам малку да се потрудиш.
Ако си паднал на испит бидејќи професорот не ти предавал убаво, како тогаш останатите твои колеги положиле? Нели и тие заедно со тебе присуствувале на исти предавања?
Ако има корумпиран професор, во смисла да ти бара пари за да те пушти на испит, таков случај се пријавува во полиција, ти даваат обележани банкноти и крај.
Ако НЕМА државен испит, на крај и ти со 8ца (заслужена) и тој со 10ка (со препис) ќе имате диплома. И пак тој ќе има предност пред тебе, пошто има повисок просек.
Ако ИМА државен испит, тој со 10ка (со препис) може да не го положи испитот, пошто е дрво и сака факултетот да го заврши на препис, а не со учење. Ова значи дека ти со заслужената оценка имаш предност пред него (побрзо ќе го завршиш факултетот, побрзо ќе се вработиш (lol)), а тој ќе кисне на факултет мачејќи се да положи. Државниот испит е во твоја корист, бидејќи си поштен човек, си учиш редовно, сите оценки ти се заслужени. Нека му ја мисли тој што полага на препис.
Па тоа е целата поента на државниот испит, да те натера да научиш барем нешто, колку-толку... да не бидеш дрво што цел факултет го завршил на препис, без никакви познавања од својата професија.
Едно е да имаш научено барем 500 прашања од цел факултет, друго е да не знаеш ништо, дрво декор.
Точно така, дојдете на протестов, да покажеме дека не ни се учи, дека убаво ни беше да полагаме испити со бубица, на препис.
Иначе, за тие што не знаат, ќе има одговорени прашања кои ќе ви бидат однапред дадени. На испит ќе ви се паднат по 5 за секој предмет (до втора година). Испитот може да се полага се додека не се положи, нема услов колку пати може да го полагаш. Се додека не научиш барем минимално, нема полагање.
Да не се лажеме, на студентите не им се учи.
Студент како студент, никој не сака дополнителни тестирања и испити, сите сакаат со полесно да поминат. Многу нормално.
Disclaimer: Не сум од партија платен, не се мачете да ми реплицирате за тоа и да ме етикетирате. Само сум реален и некомформист. I fuckin' love realism.![]()
Ова као некоја доскочица треба да биде или?Уште полагате со заокружување на понудените одговори ДА, НЕ или МОЖЕБИ?![]()
Еве додадов да се расчистат работитеОва као некоја доскочица треба да биде или?
Ако е под влијание на Сорос универзитетот зошто да неИспратено писмо за подршка од страна на Американски студенти до Студентски племиум.
Накоро очекувајте од Сарма цело сценаријо од 10 минути на вести како е тоа масло на семоќниот Заев и СДСМ.
треба да се искочи пак во ист број и да се фрлат индексите. Нека си увезат студенти од Мјанмар.
Сите што пишуваме овде сме веќе студенти и нема да го полагаме испитов така да не ти држи вода ништо од напишаново,а и да го полагавме пак бладашДобар аргумент.Ех да можев моиве дома за секој паднат испит да ги излажам со таа фора, дека професорот не ми предавал убаво, затоа паднав.
Ако не можеш факултет да завршиш, не е секогаш професорот крив што неубаво предавал, туку ти што не си научил доволно за да положиш испити. Не може професорот со инка да ти тури знаење, мора сам малку да се потрудиш.
Ако си паднал на испит бидејќи професорот не ти предавал убаво, како тогаш останатите твои колеги положиле? Нели и тие заедно со тебе присуствувале на исти предавања?
Ако има корумпиран професор, во смисла да ти бара пари за да те пушти на испит, таков случај се пријавува во полиција, ти даваат обележани банкноти и крај.
Ако НЕМА државен испит, на крај и ти со 8ца (заслужена) и тој со 10ка (со препис) ќе имате диплома. И пак тој ќе има предност пред тебе, пошто има повисок просек.
Ако ИМА државен испит, тој со 10ка (со препис) може да не го положи испитот, пошто е дрво и сака факултетот да го заврши на препис, а не со учење. Ова значи дека ти со заслужената оценка имаш предност пред него (побрзо ќе го завршиш факултетот, побрзо ќе се вработиш (lol)), а тој ќе кисне на факултет мачејќи се да положи. Државниот испит е во твоја корист, бидејќи си поштен човек, си учиш редовно, сите оценки ти се заслужени. Нека му ја мисли тој што полага на препис.
Па тоа е целата поента на државниот испит, да те натера да научиш барем нешто, колку-толку... да не бидеш дрво што цел факултет го завршил на препис, без никакви познавања од својата професија.
Едно е да имаш научено барем 500 прашања од цел факултет, друго е да не знаеш ништо, дрво декор.
Точно така, дојдете на протестов, да покажеме дека не ни се учи, дека убаво ни беше да полагаме испити со бубица, на препис.
Иначе, за тие што не знаат, ќе има одговорени прашања кои ќе ви бидат однапред дадени. На испит ќе ви се паднат по 5 за секој предмет (до втора година). Испитот може да се полага се додека не се положи, нема услов колку пати може да го полагаш. Се додека не научиш барем минимално, нема полагање.
Да не се лажеме, на студентите не им се учи.
Студент како студент, никој не сака дополнителни тестирања и испити, сите сакаат со полесно да поминат. Многу нормално.
Disclaimer: Не сум од партија платен, не се мачете да ми реплицирате за тоа и да ме етикетирате. Само сум реален и некомформист. I fuckin' love realism.![]()
Хаха, јасно дека не е за нас, за тие што е го пишав постот. И држи вода од збор до збор. Да не се лажеме самите себе си, не ни се учи, тоа е работата. Не е проблемот некој ебан испит каде што треба да одговараш со ДА и НЕ на веќе познати прашања и одговори. Сите прашања со ДА да ги одговориш, ќе положиш.Сите што пишуваме овде сме веќе студенти и нема да го полагаме испитов така да не ти држи вода ништо од напишаново,а и да го полагавме пак бладаш
Ама од основно треба да почнат. А можда и од јаслиХаха, јасно дека не е за нас, за тие што е го пишав постот. И држи вода од збор до збор. Да не се лажеме самите себе си, не ни се учи, тоа е работата. Не е проблемот некој ебан испит каде што треба да одговараш со ДА и НЕ на веќе познати прашања и одговори. Сите прашања со ДА да ги одговориш, ќе положиш.
Таков испит да не може да положи некој, треба стварно да е дрво декор. Некој таков не ни заслужува диплома да му дадеш. Оваа мерка за наводно подобрување на високото образование, е премногу мека. Јас да сум уште поригорозни мерки би вовел.
Мора некако да се намали џганот што излегува од факултетиве. Нема човек што нема диплома.
Значи сите гледаме дека од меркава нема никаква корист.И јас мислам дека сите ќе положат,дека е дебилно да дадат однапред прашања,ќе биде бетер од екстерново во средно и основно ако знаеш какво е.Убаво рече еден член тука,мислам беше @Chemical Angel ако сакате да не се воведе екстерното треба вие да дадете предлози како би го подобриле високото образованиеХаха, јасно дека не е за нас, за тие што е го пишав постот. И држи вода од збор до збор. Да не се лажеме самите себе си, не ни се учи, тоа е работата. Не е проблемот некој ебан испит каде што треба да одговараш со ДА и НЕ на веќе познати прашања и одговори. Сите прашања со ДА да ги одговориш, ќе положиш.
Таков испит да не може да положи некој, треба стварно да е дрво декор. Некој таков не ни заслужува диплома да му дадеш. Оваа мерка за наводно подобрување на високото образование, е премногу мека. Јас да сум уште поригорозни мерки би вовел.
Мора некако да се намали џганот што излегува од факултетиве. Нема човек што нема диплома.