Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Слушам човек вели ајде да ја истераме оваа борба? Значи некој ви пречи, а не нешто, што во случајот е државен испит...да секоја чест за бројката на улиците, искористено е правото, но барем нека признаат 80% од нив дека не им е многу до учење, не сакаат да бидат премногу интелигентни, односно едноставно навјважно е да се положи со шестка...
Не сери :)

Член од
24 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
121
Слушам човек вели ајде да ја истераме оваа борба? Значи некој ви пречи, а не нешто, што во случајот е државен испит...да секоја чест за бројката на улиците, искористено е правото, но барем нека признаат 80% од нив дека не им е многу до учење, не сакаат да бидат премногу интелигентни, односно едноставно навјважно е да се положи со шестка...
:facepalm::uzi:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Што им е целта со тоа што спамуваат дека СОРОС и СДСМ стоеле позади протестите? Само ја усложнуваат работата и ќе биде потешко да се реши. Доста живеат во друга димензија, време е да погледнат низ прозор и да ја видат реалноста.
Се напнаа не се напнаа, колку јас што можев да видам повеќето беа таму заедно со студентите и протестираа. На многу ке им ја затневте муцката ако пред камери ги исшиканиравте за да им дадете до знаење на сите дека ова се чисто студентски протести , а не некој да се кити со туѓи перја. Можевте барем еден плакат да напишете дека се оградувате од соросоидите и опозоицијата и дека тие таму не се добредојдени. Вака жал ми е ама ......

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
Се напнаа не се напнаа, колку јас што можев да видам повеќето беа таму заедно со студентите и протестираа. На многу ке им ја затневте муцката ако пред камери ги исшиканиравте за да им дадете до знаење на сите дека ова се чисто студентски протести , а не некој да се кити со туѓи перја. Можевте барем еден плакат да напишете дека се оградувате од соросоидите и опозоицијата и дека тие таму не се добредојдени. Вака жал ми е ама ......
Зашто да не се добредојдени?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Преку такво од тоа дека не сакале да учат.
Нека дојде нека ми го каже тоа мене некој во лице да го видам, да му објасни Crazy in Love некои работи на него...
Да му објаснам и за просек на постдипломски и зошто годинава САМО за мојот смер не беа пуштени огласи за докторски студии, да не зборам на темава, да не излезе дека се фалам.
Јас сакам да учам, со радост си планирав да се запишам, ама заради исклучиво политички игри што немаат врска со мене како студент јас бев оневозможена да се запишам.
Приказните дека не сакале да учат да ги продавате на оние од Курир, а не тука.
Фала многу, пријатно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
Зашто да не се добредојдени?
А извини , ако биле добредојдени тогаш во ред. Не знаев. Јас добив впечаток барем тука од форумот дека ова се чисто студентски протести и барања и сакате такви и да останат, а не дека сакате да бидите топовско месо. Ваше право во секој случај.

O

ob1

Гостин
Колку што и очекував, толку и се појавија. Курир и слични гомна колку сакаат нека се тешат дека тука имало 3000 студенти, тука најмалце имаше 8000-9000 студенти. Ете не беа засегнати дали ќе има протести или не, да видам дали после оваа бројка уште ќе бидат несасегнати. Ако и после ова го изгласаат законот, значи стварно незнам што да кажам.
Најјак ми беше чичето со индексот од негово време кога дипломирал кога го извади, и едино нешто што не ми беше јасно беше зашто пред Влада се пееше "Скопје, радост ти ќе бидеш"? :D

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Веста не беше ни ударна, туку некаде 4-5-та вест во вестите.
Почна со "одвај 2-3000 студенти се собраа..." продолжи со "еден протест е успешен ако се излезени половина студенти", за да прилогот го проследат со 10 минутно трубење како СДСМ и Сорос стоеле зад протестите, поткрепено со заокружени фаци на професорките Астеруд и уште некоја.
Па и на Сител исто, ударна вест некои си инвестиции во Македонија и интервју со оној дебелиот Пешевски или како и да се вика...
1ипол минута дали имаше се на се за студентите.

Инаку:

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

А

Атомската мравка

Гостин
И тебе треба да те банираат од темава.
Добредојдени се сите што не ја подржуваат идеата на МЗО за државен, безразлика дали се партиски/непартиски итн - незнам што не ти е јасно.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.021
Поени од реакции
12.692
Многу ќе се збунеа Сител и Канал5.
Кој се кити со туѓи перја? Дали опозицијата некогаш излезе со изјава дека ги поддржува протестите?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529
А извини , ако биле добредојдени тогаш во ред. Не знаев. Јас добив впечаток барем тука од форумот дека ова се чисто студентски протести и барања и сакате такви и да останат, а не дека сакате да бидите топовско месо. Ваше право во секој случај.
Зашто би биле само студентски кога баш нас не не фаќа законов,слабо логиката у штаб некако:icon_lol: Ради тоа што највеќе од искочените беа студенти?
Протестот е против екстерно,не планирам да ја бутам владата. Објасни зашто Астерут или Најчевска(тешка куртонка) не би имале право да протестираат кога ова ги засега дури поише од мене?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.416
Поени од реакции
24.141
И тебе треба да те банираат од темава.
Добредојдени се сите што не ја подржуваат идеата на МЗО за државен, безразлика дали се партиски/непартиски итн - незнам што не ти е јасно.
Искрено последно гајле во вселената ми е дали студентите ке полагаат или не. Оддамна не сум студент така да сте полагале , не сте полагале и што е подобро за вас вие си знаете. Еден ден вие ке ги чувствувате последиците од вашите одлуки кои можат уште сега да се насетат какви ке бидат. Но дали јас се согласувам или не со протестот нема никава врска со мојот пост.
Мене секако многу работи ми се јасни, тебе очигледно допрва ќе ти се разјаснат што сакав да ви воочам.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Да прокоментирам нешто во врска со информацииве кои „најдобрите„ телевизии во нашава земја им ги пружат на своите гледачи. Во секој прилог за екстерново, упс државниот испит споменуваат дека и во други земји од светот имало таков државен испит, зошто тогаш со докази не ги напоменат сите тие земји во светот и зошто доколку во сите тие земји има државен испит мора да има и во Македонија? Ако веќе сакаме да се угледуваме на тие држави тогаш нека почнат да ги копират од други работи, а не од образованието иако мојот став е дека државен испит има само во Македонија и некаков си сличен критерум на оценување има во Џибути, Лесото, Тахити или Никарагва.

И само уште нешто со извинување ако има врска со политика, денес имало 7000, а од тие 7000 сигурно 50% ја одбраа сегашната власт, претпоставувајќи каква иднина ги чека.

Kajgana Shop

На врв Bottom