Љубов со пари сепак се купува

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали ги оправдувате ваквите ергени кои купуваат жена?

• да

Гласови: 78 58,6%
  • не

Гласови: 55 41,4%

• Вкупно гласачи
    133

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
хахахаха не ми се верува како те преобратив :) Прво беше во офанзива нешо си фурашше јак филм како албанка ќе си зимал за жена а сеа па си во одбрана на македонските мажи како било подобро македонките да си земаат таков маж неголи албанец, епа која е разликата бре меѓу албанка и албанец ај кажи ми ти се молам, ако албанката за тебе е подобар избор од македонка, тогаш зашто албанец не би бил подобар избор за нас македонките а? крај краева ист народ се мајку му стара оксиморонски ти е ставов
Де бре Филозофка, па ти зарем не си запознаена за двојните стандарди што владеат во нашето општество...Кога мажите кењаат како сите Македонки биле дрољи и земаат Албанки за жени, тогаш тоа тоа е сосема оправдано, ама кога некоја Македонка ќе се омажи за странец, тогаш одма и се лепи етикета на ороспија, курва и слични епитети....Друга работа е што ликовиве што продаваат морал и конзервативни вредности, на други теми друга песна пеат. Се фалат како испоебале се живо и диво, и групњаци пробале, и девојките ги варале и зафатени женски бркале...Кога станува збор за нивниот стил на живот се максимално либерални, а кога ќе дојде време за брак одеднаш стануваат конзервативни и бараат невина жена...:icon_lol: Затоа после се принудени на 40 и кусур години да талкаат по пустелии и да купуваат жени...Како и да е, јас немам ништо против, нека си земаат слободно и Марсовки ако сакаат, и онака на такви лицемери ни мрсул не фрлам, а за нас ќе си останат оние кои имаат излезено од камено доба.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Па и ние македонките искрено речено имаме ситуација во моментов, ако баш сакаш да знаеш, младиве македонци не работат, за разлика од нивните врсници албанци кои што работат само што ние сме глупави и не се осудуваме да одиме со албанци иако се подобар избор за нас, зашто секоја жена бара маж кој што ќе може да ја рани својата фамилија а не некој си квази фраер со наочарите во коса што цел ден дреме по кладилници и кафичи, еее море мажињаа не сте во предност со тоа што типувате на албанки не сте ни свесни каков оган може да си разгорите од таа ваша тапоглавост, ајт отидов јас у шетња поздрав
Генерализациите(болдираното) апсолутно не ти се точни ......... иако за жал има и доста такви како горе-опишаните(болдираното), сепак не се сите такви !
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 20:34 ---
Де бре Филозофка, па ти зарем не си запознаена за двојните стандарди што владеат во нашето општество...Кога мажите кењаат како сите Македонки биле дрољи и земаат Албанки за жени, тогаш тоа тоа е сосема оправдано, ама кога некоја Македонка ќе се омажи за странец, тогаш одма и се лепи етикета на ороспија, курва и слични епитети....Друга работа е што ликовиве што продаваат морал и конзервативни вредности, на други теми друга песна пеат. Се фалат како испоебале се живо и диво, и групњаци пробале, и девојките ги варале и зафатени женски бркале...Кога станува збор за нивниот стил на живот се максимално либерални, а кога ќе дојде време за брак одеднаш стануваат конзервативни и бараат невина жена...:icon_lol: Затоа после се принудени на 40 и кусур години да талкаат по пустелии и да купуваат жени...Како и да е, јас немам ништо против, нека си земаат слободно Албанки, и онака на такви лицемери ни мрсул не фрлам, а за нас ќе си останат Македонците кои имаат излезено од камено доба.
Либералноста и Конзервативноста се братче и сестриче ! :icon_mrgr:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.533
Па и ние македонките искрено речено имаме ситуација во моментов, ако баш сакаш да знаеш, младиве македонци не работат, за разлика од нивните врсници албанци кои што работат само што ние сме глупави и не се осудуваме да одиме со албанци иако се подобар избор за нас, зашто секоја жена бара маж кој што ќе може да ја рани својата фамилија а не некој си квази фрраер со наочарите во коса што цел ден дреме по кладилници и кафичи, еее море мажињаа не сте во предност со тоа што типувате на албанки не сте ни свесни каков оган може да си разгорите од таа ваша тапоглавост, ајт отидов јас у шетња поздрав
Абе философке, јас ти прам еден муабет а ти ми наметнуваш друг...

Муабетот е за 40 плус годишни ергени, кои живеат во село без или со многу малку жени, кои многу малку жени не планираат да останат во село...
Иначе ако си толку воодушевена од албанците терај маткај никој не те запира, твој живот, твој избор - твоја судбина само немој да не замараш нас овде како сме неспособни итн...

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Де бре Филозофка, па ти зарем не си запознаена за двојните стандарди што владеат во нашето општество...Кога мажите кењаат како сите Македонки биле дрољи и земаат Албанки за жени, тогаш тоа тоа е сосема оправдано, ама кога некоја Македонка ќе се омажи за странец, тогаш одма и се лепи етикета на ороспија, курва и слични епитети....Друга работа е што ликовиве што продаваат морал и конзервативни вредности, на други теми друга песна пеат. Се фалат како испоебале се живо и диво, и групњаци пробале, и девојките ги варале и зафатени женски бркале...Кога станува збор за нивниот стил на живот се максимално либерални, а кога ќе дојде време за брак одеднаш стануваат конзервативни и бараат невина жена...:icon_lol: Затоа после се принудени на 40 и кусур години да талкаат по пустелии и да купуваат жени...Како и да е, јас немам ништо против, нека си земаат слободно Албанки, и онака на такви лицемери ни мрсул не фрлам, а за нас ќе си останат Македонците кои имаат излезено од камено доба.
Мацо мислиш конкретно тие мажи што купуваат невести да имале можност не би се ожениле порано ? па тие не бараат кој знае што тие се од такви сточарски- земјоделски средини отсечени и без контакти со остатокот од светот.
Биди сигурна дека тие не бирале во минатото па дури сега им прошол возот и ајмо ке пазариме.

B

Black Guard

Гостин
........ иако за жал има и доста такви како горе-опишаните(болдираното), сепак не се сите такви !
Абе кога ќе видиш...бајаги се..по кладилници,кучиња,па некои од кутриве таксисти возат 10 часа па паркираат и ајт у коцјкарница на апаратите да стане билионаре или нешто како мајсториве работат цела недела и ОП сабота на келнерка,певаљка па после на женаму и вика ајде Х донеси У...епа нема бе абдач кога не мислиш..а не мислиш оти си малоумен идиот не би генерализирал за генерализацииве ама болдираните се таман.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Мацо мислиш конкретно тие мажи што купуваат невести да имале можност не би се ожениле порано ? па тие не бараат кој знае што тие се од такви сточарски- земјоделски средини отсечени и без контакти со остатокот од светот.
Биди сигурна дека тие не бирале во минатото па дури сега им прошол возот и ајмо ке пазариме.
Па тоа го пишав и јас бе Винд во мојот претходен пост, се работи за сточари и земјоделци од рурални средини, кои немаат друг избор, па се принуден да пазарат жени. И тоа е нивно право, која сум јас да им судам, само ме нервираат муабетите дека тие ликови земале Албанки затоа што Македонките биле курви. Земале Албанки затоа што немале друг избор, а не дека Македонките биле дрољи. Се надевам дека се разбравме конечно.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Абе кога ќе видиш...бајаги се..по кладилници,кучиња,па некои од кутриве таксисти возат 10 часа па паркираат и ајт у коцјкарница на апаратите да стане билионаре или нешто како мајсториве работат цела недела и ОП сабота на келнерка,певаљка па после на женаму и вика ајде Х донеси У...епа нема бе абдач кога не мислиш..а не мислиш оти си малоумен идиот не би генерализирал за генерализацииве ама болдираните се таман.
Со коцка и со алкохол се фаќаат само пропалици, сум ги искусил и двете работи(порано како тинејџер) и знам како е, во последниве неколку години не сум стапнал во кладилница, ниту пак сум ставил пиво, вино, коњак... или било каков друг алкохол во уста и далеку е подобро без овие штетни работи !

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Aбе луге дават по 500000 евра за да и купат автобил, 1000 000 за вкендичка и облека, милијони евра на жена, па се сликат по весници како најзаљубен пар на светот, а ти најде да попувш за човековков што дал само 1000 евра и тоа за патни трошови. :)
А ти каде виде дека јас го нападнав човекот?
Аман бре читајте ги мислењата на некој пред да реплицирате... бог да чува и да брани...
Јас реагирав за насловот..

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Па и ние македонките искрено речено имаме ситуација во моментов, ако баш сакаш да знаеш, младиве македонци не работат, за разлика од нивните врсници албанци кои што работат само што ние сме глупави и не се осудуваме да одиме со албанци иако се подобар избор за нас, зашто секоја жена бара маж кој што ќе може да ја рани својата фамилија а не некој си квази фрраер со наочарите во коса што цел ден дреме по кладилници и кафичи, еее море мажињаа не сте во предност со тоа што типувате на албанки не сте ни свесни каков оган може да си разгорите од таа ваша тапоглавост, ајт отидов јас у шетња поздрав
Ај прочитај се што зборуваш глупости?Сакаш у Чаир да те однесам да видиш колку се полни кафичите и кладилниците?Бај д веј сеа се во мода Авганистанци,тие уште повеќе работат,копаат бунари,Алаху акбар,знае од ѕидање до лимарење.Никој не ти брани албанска невеста да бидеш,само немој да ги навредуваш македонците,не се сите вечни студенти и лешинари на Ленинова.

Ја кога ја отворив темава по насловот мислев за спонзоруши е,коа видов ропаков што напраил,толку.Ова е од памтивек со невестиве,секогаш ќе има ропаци.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Насловот е многу погрешен, појавата подолу опишана е сосем нормална!
Тие пари што се дадени, се за посредникот да оди еднаш, потоа да оди зетот, па сватовите да дојдат да видат каде ќе им оди ќерката, и на крај невестата да си дојде во куќата! Simple as that!
А и не гледам ништо лошо ако одиш по невестата едно 100 евронки да дадеш да испочастиш таму се!
Есапот е тој! Какво жено купвење....!:facepalm:
Дан им се слоши на жените, кога ќе видат во какви фамилии влегле , за Албанките, кај нас е рај! Никој не ги тера со сила да се мажат!
И што треба тие ергените да прават на 40 и кусур години, треба женско да се има во куќата, да заличи куќата, да се распиштат дечиња.....
Мадмоазелите наши нека одат во град нека се мажат....само нека не кукаат после како стари моми, или па да ги кудат ергените што зеле жена од Албанија!

B

Black Guard

Гостин
треба женско да се има во куќата, да заличи куќата, да се распиштат дечиња.....
Биди ми жива и здрава.
:cuc:
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 21:59 ---
Со коцка и со алкохол се фаќаат само пропалици, сум ги искусил и двете работи(порано како тинејџер) и знам како е, во последниве неколку години не сум стапнал во кладилница, ниту пак сум ставил пиво, вино, коњак... или било каков друг алкохол во уста и далеку е подобро без овие штетни работи !
Не мислев на тебе кога те цитирав,да не ме разбереш грешно-ама така е јебига трчаат по казина со надниците,па се заборчуваат кај лихвари,бегаат едно време,па ќе ги тепаат и.т.н

Еден мој комшија ден после свадбата-правец во кладилница на кучињата,али ајде му остана =ената...фала богу се зела за него не за парите ама е некако малоумно идиотски сељачко неиживеано така да се постапи.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Насловот е многу погрешен, појавата подолу опишана е сосем нормална!
Тие пари што се дадени, се за посредникот да оди еднаш, потоа да оди зетот, па сватовите да дојдат да видат каде ќе им оди ќерката, и на крај невестата да си дојде во куќата! Simple as that!
А и не гледам ништо лошо ако одиш по невестата едно 100 евронки да дадеш да испочастиш таму се!
Есапот е тој! Какво жено купвење....!:facepalm:
Дан им се слоши на жените, кога ќе видат во какви фамилии влегле , за Албанките, кај нас е рај! Никој не ги тера со сила да се мажат!
И што треба тие ергените да прават на 40 и кусур години, треба женско да се има во куќата, да заличи куќата, да се распиштат дечиња.....
Мадмоазелите наши нека одат во град нека се мажат....само нека не кукаат после како стари моми, или па да ги кудат ергените што зеле жена од Албанија!
MWA :pipi:
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 22:06 ---
хахахаха не ми се верува како те преобратив :) Прво беше во офанзива нешо си фурашше јак филм како албанка ќе си зимал за жена а сеа па си во одбрана на македонските мажи како било подобро македонките да си земаат таков маж неголи албанец, епа која е разликата бре меѓу албанка и албанец ај кажи ми ти се молам, ако албанката за тебе е подобар избор од македонка, тогаш зашто албанец не би бил подобар избор за нас македонките а? крај краева ист народ се мајку му стара оксиморонски ти е ставов
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 20:08 ---

епа гледаш...и послем ти сакаш таква жена да имаш?;) како што се изјасни погоре
ти си филозофка - тебе ништо не ти можиме......мојш да не преобратиш 100пати,чеј уствари зошо бев јас на темава....

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Биди ми жива и здрава.
:cuc:
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 21:59 ---

Не мислев на тебе кога те цитирав,да не ме разбереш грешно-ама така е јебига трчаат по казина со надниците,па се заборчуваат кај лихвари,бегаат едно време,па ќе ги тепаат и.т.н

Еден мој комшија ден после свадбата-правец во кладилница на кучињата,али ајде му остана =ената...фала богу се зела за него не за парите ама е некако малоумно идиотски сељачко неиживеано така да се постапи.
Да и јас познавам многу такви случаи, ем работат за џабе што се вика, за ситна пара, ем секој втор-трет ден се ќорави-пијани и плус трчаат по кладилници ко луди, мислат дека ако влегле во кладилница ќе станат тајкуни ...... како да не ........... а дома жената и детето/децата кој ги е*е нив ............. тоа според мене се нарекува неодговорност, чим веќе некој создал семејство, нека се грижи за него како маж, а не да ги фрла дневниците по појди ми-дојди ми со комшијата пивциња, ракиички и ливчиња на спортска ............ :tapp:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Љубов со пари сепак не се купува!
можеш да купиш тело, задоволство но не и љубовта!

иначе знам повеќемина што зеле од албанија жена. така да ова не е ништо непознато :свиркам:
а гледам и некои ја коментирале жената што Љупчо ја земал :cenzura: нечинела бе .... као он да е подобар.
најмалку е битно тоа, битното е што нема да остане самец, ке има и дечиња што верувам дека не се ни надевал на такво нешто како одминувало времето :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Љубов со пари сепак не се купува!
можеш да купиш тело, задоволство но не и љубовта!

иначе знам повеќемина што зеле од албанија жена. така да ова не е ништо непознато :свиркам:
а гледам и некои ја коментирале жената што Љупчо ја земал :cenzura: нечинела бе .... као он да е подобар.
најмалку е битно тоа, битното е што нема да остане самец, ке има и дечиња што верувам дека не се ни надевал на такво нешто како одминувало времето :)
Се е ОК што си напишал, само ова првото за љубовта, па љубов не ни постои како прво, а чим нешто непостои нормално дека невозможно е да го купиш, постојат следниве работи: нагон за секс(основна биолошка потреба кај сите живи суштества), потреба од човек/партнер покрај себе(особено на тие години) и секако продолжување на видот(дете/деца), а во некои бракови и интерес постои, многу врски(дечко-девојка) како и бракови се од интерес, тоа е факт, познавам доста такви типови на врски, па и на бракови, од интерес, ама тоа е тоа, битно се заедно па сега кој, што, како... инаку љубовта е имагинарна работа и утопија ..... дури и една девојка-член прееска на темава си призна во еден нејзин пост дека жените најмногу пред се ги интересира моќта на партнерот(мажот) материјалната секако, да има услови за да може да го чува/храни семејството !

Kajgana Shop

На врв Bottom