Љубовта како мотив за убиство

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Морав да ја начнам темава дека стварно беше популарна во последниве недели нешто убиства аууу...
Стварно гревота што ете згаснаа и ќе згаснуваат не знам уште колку животи само се прашувам зошто ???
Толку ли вреди љубовта за да се круниса со смрт или тоа се некои болни ликови кој едноставно се одлучиле да го превземат тој чекор...Ако не ме сака мене тогаш ќе и дадам куршум во глава WTF ???
Што луѓе се тоа ејј мислав ептен стана катастрофа... страв ми е што дечко што ќе фати сестрами што ќе го донесе дома ќе треба по дупло да го меркам да му тражам некои пикови во очите или некои чудни работи што ги прави......ептен болен народ шета пазете се....двапати мери еднаш сечи, кој двапати бе 20 пати во денешново време чуда луѓе чуда..
Ми интересира што мислење имате за оваа тема поздрав...

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Не ... шучур само таа е на светов :P

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Не би извршил,нема потреба...

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Не,какво убиство,нема шанси.Прво,не е единствена на светот и второ,за ништо и никого на светот не би убил некој .

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Секако....

...дека не. Не сум глуп да си кратам живот за една грешка на природата.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Животот пред се’.
На неколку теми имам напоменато, па еве ајде ќе го кажам тоа и тука. Иако љубовта е едно од најубавите нешта во животот на човекот, сепак е дел од животот. Животот постои и без неа.
Едноставно љубовта е состојба за која се потребни двајца. А како последица на љубовта во ниту еден случај не е убиството. За љубените наши секогаш мислиме и посакуваме најдобро, нели?:smir:
Ако е така, од кога одземањето живот за невозвратена љубов е нешто кое е најпригодно и најдобро?

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
nikogas toa ne bi go napravila od prosta pricina sto nikoj ne e tolku vreden za da poradi nego si go odzemam najubaviot i najgolemiot dar od Boga...Bog e toj sto dava zivot i zema taka da nikogas ne bi mozela da izvrsam takvo nesto

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Не, во никој случај.
То е ептен болна работа и е една од ретките за која можам со сигурност да речам дек никош не би ја напрајла.

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
јас секако дека НЕ, животот е најубавиот подарок и не ни бил подарен за сами да со го одземеме или пак тоа да му го направиме на тој што не повредил.
И се сомневам дека некој на форумов ќе одговори потврдно на ова прашање. Мислам дека тие работи не се планираат, тоа е психички момент,момент на психичко растројство.
луѓето кои се решаваат на тој чекор најверојатно во тој момент се чувствуваат толку беспомошно и слабо што не гледаат друг избор освен самоубиство или убиство...што не значи дека ги оправдувам

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Треба да ми фали нешто за да се утепам за некого.Никој не вреден за да си го одземам животов.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Да убијам некого-НЕ.
Никогаш и за ништо не би одзел нечиј живот(освен за мајка ми).
А да се убијам себеси поради љубов?
Не знам...можеби ако некогаш дојдам до заклучок дека болката што ми ја причинува таа љубов е поголема од таа што би ми ја причинила смртта,тогаш можеби би го направил тоа.
Ама,тешко дека некогаш би се случило такво нешто,бидејќи сме 21 век,а приказните за Ромео и Јулија се оддамна заборавени.
Значи во глобала-НЕ...не би убил никого,ни себеси,поради љубов.
Љубовта е голема работа секако,но животот е поголем од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom