Љубовта и гордоста

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Karakterot sekogas go stavam pred ljubovta zosto ne bi se pogazila sebesi samo za da mu dokazam deka e vreden....toa treba toj da mi go pokaze a ako dojde do situacija nekoj nekogo da moli....togas nemozam nisto,zosto nejkam da molam za nesto sto veke nema sansi da bide kako sto bilo....so sila ubavina ne ide!A ako znam deka toa e pravoto i deka ljubovta e tuka samo ne ja gledame se boram...ama mislam i na sebe pred se!

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
gordosta mi e pred se neznam zasto ama taka sum vospitan i mozebi radi taa gordost mnogu raboti mi izbegaa vo zivotot ama takov sum vo se pa i vo ljubovta posebno ako mi imaat pogreseno nikogas se nemam pokaeno no mnogu pati zamisleno do kade vaka no toa e posilno od mene ili pak narodnata kade plukam ne lizam sto da praam:toe: :toe:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Секогаш со свој став, секогаш гордо исправена и не потклекнувам, моето јас е најбитното и нешто најважното така да можам малку само да попуштам ама не во целост за да го задоволам партнерот а јас да ја изгубам својата гордост и став. Незнам можеби грешам, ама мојата гордост не паднала на ниско ниво нема ни да падне тоа е. Колку и љубовта да е силна, јас сум јас.

С

Сатори

Гостин
~*~

Ниту во една врска нема совршена хармонија,без падови и подеми.Кога доаѓаат таквите периоди на падови и проблеми,на површина излегува колку, и на што се сме подготвени, да направиме,за да го зачуваме сето она што го имаме.Но тука се појавува и нашата гордост која не става во дилема.
Имам гордост нема да ја симнам пред него/неа и ќе останам на мојот став?!
Дали треба да направам се, за да го задржам она што го имам?!

Кога сме ние виновни за проблемите,полесно ќе побараме извинување.Но што кога не сме ние виновни,но сме премногу горди да опростиме или да побараме да размисли дека се она што имаме може да се сруши со некој негов погрешен потег.
Дали некогаш сте ја ставиле гордоста пред љубовта?Да молите да размисли уште еднаш?
Колку нашата гордост може да влијае да го изгубиме оној што го сакаме или да го вратиме изгубеното?
Линијата на гордоста и суетата е многу тенка, но колку и да сакам да лажам дека сум најгордата личност на светот, дека можам сама без сите, дека не ми треба, ќе си најдам некој подобар ... кога си со некој одредено време и почнал да ти тече низ вените, ти станал една од слатките навики и просто е тешко да си го замислиш животот без неговото присуство.
Да, правам отстапки, ако не сум ги правела уште на самиот старт, и он не ги правел за мене, немало да имаме врска воопшто.
Горда сум кога станува збор за работа, за социјализирање и скоро сите други аспекти од мојот живот, но за оние битни релации, семејни, љубовни ... знам да бидам многу понежна од тоа што навистина сум.

Никогаш не сум ја гледала врската како докажување на нечии ставови, да има победник и натпревар.Тоа е компромис, каде јас се надоградувам покрај некој и тој некој покрај мене, нешто што ми е доволно битно за да се трудам по секоја цена да го задржам.

Со толку многу луѓе сум на бојно поле, со партнерот се регенерирам и ги средувам раните, а не си правам нови.

Член од
31 декември 2007
Мислења
75
Поени од реакции
0
Горделива сум .. ама знам да попуштам ... некогаш треба и да се попушти ...

PowerBoY14

Јас Сум Тој и Тој Роден Тогаш и Тогаш
Член од
13 април 2007
Мислења
256
Поени од реакции
4
„ ... If everyone shared and swallowed their pride, we'll see the day when nobody died! ... „

NickelBack - "If everyone cared"

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Не жалете го оној кој поради љубовта ја изгубил гордоста, жалете го оној кој поради гордоста ја изгубил љубовта....

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
Gde ponos dodje po svoje,tu ljubav kofere vec pakuje...

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
кога искрено се сака ,кога се љуби со сето срце и снага,кога неможеш да си замислиш да го поминеш животот без него,зар вреди да ја изгубиш љубовта на твојот живот само оти си ,,ГОРДЕЛИВО МАЧЕ,,???мислам понекогаш гордоста треба да ја скриеме во мало кутиче од кибрит и само понекогаш да ја вадиме,али не вреди да бидеме премногу горделиви и да останеме накрајот сами да останеме со нашата гордост,а кога ке сватиме дека сме сами,можеби ке биде педоцна за каење,па можеме само главата од зид да си ја маваме:zid:

Член од
20 јануари 2008
Мислења
62
Поени од реакции
1
ne mozam da dozvolam nekoj da ja gazi mojata gordost i da popustam sekogas samo za toa sto na nekoj ne mu se dopaga toasto go pravam. koga ke nauci deka sekoj covek ima svoj principi koj treba da se pocituvaat se (razbira do opredelena mera) togas nema da ima pricina da biram pomegu ljubovta ili gordosta

Член од
12 февруари 2008
Мислења
323
Поени од реакции
4
гордоста со љубовта ја поврзувам само кога сум со партнерката што ја сакам и таа која ме сака и не морам да се кријам туку гордо одам бидејки сум горд што сум со нејзе

Член од
13 јули 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
NEMOJ DA MU SE SMEES NA ONOJ KOJ ZARADI LJUBOVTA JA IZGUBIL GORDOSTA NEGO NA ONOJ KOJ ZARADI GORDOSTA JA IZGUBIL LJUBOVTA...........bar mislav vaka e nekako spored mene

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас лично не сум некој голем фан на гордоста. Мислам дека повеќе прави штета отколку добро. Како и да е јас на целава работа гледам вака-Ако сакаш да опстане една врска, без оглед на се-КОМПРОМОСИ МОРА ДА СЕ ПРАВАТ.Факт е дека не можете да најдете две идентични личности од спротивен пол. Секогаш постојат разлики и токму тие разлики се пеглаат со компромис.Едноставно човековата личност во комбинација со животот и ситуациите кои тој ги создава едноставно го прави компромисот и отстапките нужни.
Сепак лично мислам дека два основни столба на една врска се- верба и искреност. Ако се почитуваат овие две работи вие имате темели на добра и здрава врска.

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
заради таа гордост со партнерот раскинуваме секој месец и тоа за банални причини никој не сака да попушти за ништо секој сака по него да биде
мислиме дека доколку не подклекнеме во ниеден момент имаме вистински карактери но не е така треба барем за момент да се тргне гордоста настрана секако би имале помалце караници но тоа е ........

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Горделива сум (знам дека не чини многу), па поради и тоа ја прекинав врската, но дечкото беше упорен и повторно сме заедно а и многу убаво ни е. Затоа уште еднаш ќе размислам пред да раскинам.

Kajgana Shop

На врв Bottom