Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Stef Bachatero

Гостин
благодарам Stef Angel <3
Нема за што но не заборавај дека ние сме учени од мали да за да фатиш девојка треба да и го лижеш гзот и да купуваш работи и да ја частиш.Но не е така,ние сме се повеќе феминизирани машки,а тоа девојките не го бараат.Убаво е да си феминизирано машко,али славно и полн со пари.Тогаш може да и кажеш што сакаш и таа ќе падне на твојот статус и затоа што си познат...

Член од
17 септември 2011
Мислења
22
Поени од реакции
2
Години бе дете, години... некои проблеми се безвременски, ама за твоево се битни многу работи. Колку години имаш, колку секс си имала, што правиш во животот, па дури и слика ќе помогне, треба ли младите фраери на форумов да ти се пуштат или не? Не бери гајле, ја стар сум, не се пуштам јас. :rolleyes:

Туку, во Скопје, постои мала група на паметни и прекрасни момци. Две мои другарки имаат дечковци коишто се убави и паметни, сум го видел тоа, а гледам и дека вистински убави девојки имаат и убави дечковци, како од насловна страна од списание извадени. Ама...

За да стигнеш до нив, треба малку да поработиш на тактиката на привлекување момци. Сите мажи знаат, дека девојка со деколте и мини здолниште е лесна девојка, бидејќи 99 од 100 девојки коишто редовно се облекуваат така, се такви. Никој никогаш нема да те сфати сериозно, особено ако и ти самата се однесуваш како типична шмизла.

Хипотетички... ако сум јас убав дечко којшто може да има многу девојки, воедно сум и паметен и со горе долу добар карактер, то ест онаков каков што ти бараш, сигурно нема ни да ти пријдам а камо ли да посакам да те задржам ако во дискотека те видам како стриптизета облечена. Само сељаците се пуштаат на девојки коишто така изгледаат. Момците што вредат исто така сакаат девојка што вреди, а во тебе нема да ја видат таа девојка.

Затоа, смени стил, урбано ама не курвински, смени локација (Б2 не е место каде што ќе бараш океј дечко), смени друштво (ако на другарка ти омилена песна и е Доказ од Цеца, тоа не едругарка за тебе) и дефинитвно смени го односот спрема себе. Ако бараш дечко со сила, никад нема да го најдеш. Живеј, дечкото ќе дојде. Ама ако дојде а ти не го приметиш... јебига, џабе сме ти ние и советите.
Јас мислам дека побрашно сум протолкувана ,коментарите излгоа од контекст јас имам само 15 години :LOL: мада изгледам за поголема и чето ми пристапуваат поголеми :giggle: а за стило далеко од стриптизета ако мислите , сом со коментарот мислев дека секогаш носам руби кои се марка и куси здолништа носам често тоа не значи дека ....... . :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас мислам дека побрашно сум протолкувана ,коментарите излгоа од контекст јас имам само 15 години :LOL: мада изгледам за поголема и чето ми пристапуваат поголеми :giggle: а за стило далеко од стриптизета ако мислите , сом со коментарот мислев дека секогаш носам руби кои се марка и куси здолништа носам често тоа не значи дека ....... . :)
не се дигај, не мислевме дека си ништо постара
иначе во врска со “со коментарот мислев дека секогаш носам руби кои се марка и куси здолништа носам често тоа не значи дека .......“ не рековме дека си к*рвиче, али дефинитивно ја носиш нивната униформа

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
И јас имам едно проблемче. Не знам како да престанам да размислувам за поранешните девојки на дечко ми. Знам дека е патетично, ама толку се исполнувам со некаков гнев кога ке помислам на било која од нив....И пробувам да не мислам, да не ги замислувам заедно, ама некогаш ете ќе спобудалам и ептен сум тапа :(
Со самото тоа што во себе го потегнуваш прашањето за неговите бивши те прави несигурна во себе. Некогаш (најчесто) премногу прашања ја доведуваат врската на самиот колапс. Не прашувај, туку делувај. Но за тоа треба и самодоверба. За тоа треба да поработиш на себе. Со среќа:)

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Со самото тоа што во себе го потегнуваш прашањето за неговите бивши те прави несигурна во себе. Некогаш (најчесто) премногу прашања ја доведуваат врската на самиот колапс. Не прашувај, туку делувај. Но за тоа треба и самодоверба. За тоа треба да поработиш на себе. Со среќа:)
Знам дека не треба да прашувам, искрено никогаш не сум ни прашувала ниту пак сум се замарала за тоа. Секогаш дури и сум имала премногу самодоверба, ама во оваа врска некако се е поразлично. Јас самата се осеќам дека ептен се имам сменето.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
И јас имам едно проблемче. Не знам како да престанам да размислувам за поранешните девојки на дечко ми. Знам дека е патетично, ама толку се исполнувам со некаков гнев кога ке помислам на било која од нив....И пробувам да не мислам, да не ги замислувам заедно, ама некогаш ете ќе спобудалам и ептен сум тапа :(
Ако сакаш да ти успее врската, гледај да го надминеш овој проблем преку разговор или било како. Една моја прекрасан врска се заврши од оваа причина, девојката не можеше да престане да мисли на мојата бивша. Тоа ти е како отров, ти ја јаде душата, се филмаш, тешко ти е за безвезе и на крај. И откако ќе биде крај, ќе ти биде криво ама ќе биде касно. не слушај гаталец, слушај паталец.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Знам дека не треба да прашувам, искрено никогаш не сум ни прашувала ниту пак сум се замарала за тоа. Секогаш дури и сум имала премногу самодоверба, ама во оваа врска некако се е поразлично. Јас самата се осеќам дека ептен се имам сменето.
Во секоја врска се открива ново за себе. Така и во твојот случај, се имаш откриено дека некогаш потклекнуваш во полето самоувереност. Не е страшно, тоа е еден плус за спознавање на самата себе. Финтата е сеа тоа некако да започнеш да го контролираш во дадени моменти. И нормално, да не биде причината за крај на врската.
Edit: Послушај го истотака советот на Правниче, Да сум на местото на дечко ти, добредојден би ми бил разговор а не некакво криење на љубомората за да потоа се случи еклозија на недоразбирања.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Јас сега нешто друго ќе ти кажам, за разлика од Стеф и неговото „афирмирање на своите мисли во својата глава“ :pos:

Ако никогаш порано не си го имала проблемот на љубомората, тоа според она што мене ми текнува во моментот може да значи две работи.

1. Си се заљубила, шо е прекрасно, а коа си заљубена и е прекрасно, љубомората се појавува од едноставниот страв дека можеш да го изгубиш човекот што е покрај себе. Ако си дозволиш лудилото да те обземе, врската ќе ти пукне додека кажеш „бившите ти се курви“.

2. Дечко ти прави да се осеќаш така, то ест да покажуваш љубомора. Сите велат љубомората е болест, љубомората е од раѓање и слични срања, ама јас не сум сигурен во тоа. Некои луѓе едноставно имаат потреба да ги прават своите партнери љубоморни, сум го видел тоа илјада пати. Сепак, не мора да значи дека ова е ситуацијата кај тебе.

Член од
29 септември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
Imam seriozen problem :S .... veke sum vo vrska 2 ipol godimi. Mojot decko e premnogu ljubomoren ne se raboti za normalna ljubomora tuku za nesto mnogu poveke duri mi e nezgodno da gi nabrojuvam site ispadi i sramovi. Premnogu se sakame no pregolemoto kolicestvo na posesivnata ljubomora koja trae veke dolgo golgo vreme se poveke me odalecuva od nego ... naviistina nezz sto da pravam ... dali ja sum kriva sto toj taka reagira? Sto da pravam dali ima nekakov lek ili da pocnam odnovo so drug covek :S ve molam za sovet
--- надополнето: Sep 29, 2011 1:40 PM ---
Imam seriozen problem :S .... veke sum vo vrska 2 ipol godimi. Mojot decko e premnogu ljubomoren ne se raboti za normalna ljubomora tuku za nesto mnogu poveke duri mi e nezgodno da gi nabrojuvam site ispadi i sramovi. Premnogu se sakame no pregolemoto kolicestvo na posesivnata ljubomora koja trae veke dolgo golgo vreme se poveke me odalecuva od nego ... naviistina nezz sto da pravam ... dali ja sum kriva sto toj taka reagira? Sto da pravam dali ima nekakov lek ili da pocnam odnovo so drug covek :S ve molam za sovet

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
--- надополнето: Sep 29, 2011 1:40 PM ---
На еден начин и си виновна што допушташ. Разбирам компромис и све ама ако тој цело време те гази а ти му допушташ а притоа тоа те прави несреќна, вината е делумно твоја. Омаловажување и такви ствари не се ич у ред, речи му дека тоа така не иде. Ако продужи по старо, тури му пепел. Сфаќам љубав е тешко да се преболи, но мораш еден момент од животот да жртвуваш за да потоа испливаш на површината. 2ипол години се веќе сериозно, па ќе треба да се сконцентрираш на второто. Имаш блиски пријатели? тие ќе те разберат. Мајка татко истотака.
Со среќа:)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Епа како бе девојче многу се сакате а он има љубоморни испади коишто не се кажуваат. Или го прифаќаш начинот на којшто фунцкионира типот или го оставаш, многу е едноставно. Што очекуваш да ти напише некој тука, не се секирај ќе престане да те тепа? Нема да престане. Не се секирај, за твое добро е, коа ќе бидете у брак и имате две деца ќе престане да ти се дере по дома? Не, нема.

Зошто е љубоморен, ние можеме само да нагаѓаме и да не погодиме. Прашај го, речи му „Зашо си бе брат љубоморен, нити имам другари на коишто можеш да им бидеш љубоморен, нити се пуштам на момци коа сме искочени, нити сум ти спомнала некад за било кој друг дечко, за кој кур си љубоморен“. Е сеа, ако овие работи не можеш да ги кажеш, онда јебига, може има право да биде љубоморен, ама може и нема. Нормално е да имаш другари, другово не толку многу.

Ќе прекинам тука, иначе ќе се заглавам сам у муабетов. :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Љубомората потикнува од својата несигурност во самиот себе,па и од тоа дека дечкото неможе да прифати дека има конкуренција.Јас по природа не сум љубоморен тип,но се наседнувам на љубоморни девојки ух...Како и да е за да не биде љубоморен,тоа е тешко дека ќе му го промениш,но може прво да работи на себе психички,затоа што со љубомора ништо не се постига,тоа ја одалечува девојката,на дистанца од него и се замислува зашто е да со тој тип,кога има посигурни дечковци од него.Нека почне да ја најде причината зашто е љубоморен и што е проблемот што ти да се гледаш со другари или било кој.Како маж тој треба да е сигурен дека каде и да си,секогаш ти мислиш на него.

Член од
29 септември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
1
Епа како бе девојче многу се сакате а он има љубоморни испади коишто не се кажуваат. Или го прифаќаш начинот на којшто фунцкионира типот или го оставаш, многу е едноставно. Што очекуваш да ти напише некој тука, не се секирај ќе престане да те тепа? Нема да престане. Не се секирај, за твое добро е, коа ќе бидете у брак и имате две деца ќе престане да ти се дере по дома? Не, нема.

Зошто е љубоморен, ние можеме само да нагаѓаме и да не погодиме. Прашај го, речи му „Зашо си бе брат љубоморен, нити имам другари на коишто можеш да им бидеш љубоморен, нити се пуштам на момци коа сме искочени, нити сум ти спомнала некад за било кој друг дечко, за кој кур си љубоморен“. Е сеа, ако овие работи не можеш да ги кажеш, онда јебига, може има право да биде љубоморен, ама може и нема. Нормално е да имаш другари, другово не толку многу.

Ќе прекинам тука, иначе ќе се заглавам сам у муабетов. :)
Abe vrsi pregolema kontrola vrz mene saka da znae kade se dvizam, koga iskacam, koga se vrakam, so koj tocno sum, kade sum, zosto sum .......... nnikad ne krenal raka na mene problemite koi gi imam so nego se okolu ovie raboti ako ne mu se dopaga nekoj drugar ili drugarka so se druzam so nea ili nego togas ke mi pravi problemi so se druzam so nego ne e vazno dali ja sakam ili ne .......

S

Stef Bachatero

Гостин
Abe vrsi pregolema kontrola vrz mene saka da znae kade se dvizam, koga iskacam, koga se vrakam, so koj tocno sum, kade sum, zosto sum .......... nnikad ne krenal raka na mene problemite koi gi imam so nego se okolu ovie raboti ako ne mu se dopaga nekoj drugar ili drugarka so se druzam so nea ili nego togas ke mi pravi problemi so se druzam so nego ne e vazno dali ja sakam ili ne .......
Ти реков дека тоа е нездраво и мора да прекине,ако сакаш една врска да успее.Кој сака да биде контролиран,како еден тинејџер што повеќе му викаш не прави тоа,толку повеќе станува побунтовен.На крај ќе ти пукне филмот и ќе му раскинеш и ќе ти почне да плаче.Колку повеќе те контролира ти повеќе ќе му се одалечуваш.

Kajgana Shop

На врв Bottom