Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
--- надополнето ---

[/COLOR]

Прво:
Дали другарка ти знае дека и ти го сакаш ?
Ако незнае тогаш направете си отворен муабет, каква е ситуацијата и заемно одлучете дали вреди некој да проба и дали вреди да се жртвува вашето пријателство.

Ако знае, тогаш:

Второ: Чиј ќе биде Дон Жуан ?
Колку твојата другарка е блиска со Дон Жуан ?
Ако си ти поблиска јас велам ти да пробаш, бидејќи веќе имаш понуда и посигурно е.

Ако сте подеднакво блиски и ако другарка ти не се откажува од типот, значи ако има нешто против вашата идна врска тогаш: нека му даде до знаење дека и таа го сака и нека избере Дон која ќе биде неговата Дона Ана де Уола... - мада оваа комбинација е врло рискантна ![/QUOTE]

е вака сеа:она не знае дека го сакам,не ни претпоставува.
не е блиска со него,само не поздравуваат у образ а не напраеле ни еден асален разговор,поточно кажано не ни зборат,а јас со него сум другарка веќе 4 години.и да ти кажам право му го погоди прекарот Дон Жуан хаха,сите по него трчаат....фала многу за советот:smir:

--- надополнето ---

Може дефиниција за мување?:uvo:
Поради што би зезнала другарство? За некој "фраер" кој ти нуди да се мувате?:pos2:
Седни и поразговарај со другарка ти, искрено. Објасни и што и како се случило.
И запамти дека не е ни прв ни последен на светов. Башка и вистински фраер не нуди мување:toe:
Баталете го двете пошо типот има проблем со себе и најдете вистински мушкарци.

Што годинки имаш?
абе ок сеа кај повеќето врската почнува од мување,па можно е и да не остане само на мување туку тоа да прерасне во врска,али ипак ризик е:S...иначе глеам дека сите ми викате да разговарам со неа,али стварно ми е страв од нејзина реакција но и сепак ќе видам некако да зборам со неа...бај д веј иам 15ипол години,знам дека во животот ќе имам мноогу поголеми и посериозни дилеми од оваа али како што кажав до сега не сум била во поголема..офф лелее:(

--- надополнето ---

Да се смуваш со некого за кој не знаеш дали ке иде во ред или не,а притоа да ризикуваш другарство?
Не би играла на таа карта.
Да сум на твое место не би ризикувала со другарката за ништо на светот само заради мување...
Тешка работа.Размисли си убаво,батали го твојот сон мегувреме.
и тоа како тешка...нешто ме влече да пробам со него,можда на крај искочи некоја успешна врска само знам ако го направам тоа она нема да ме свати колку и да и објасувам,а колку и да размислувам не можам да дојдам до никакво решение...и двајцата многу ми значат:icon_neut

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Види butterfly-- во твоите одговори велиш дека секоја врска започнува со мување.А јас и не се согласувам толку многу,што ако останете само на мување?и на крај ке останеш без другарка која сигурно била со тебе во добро и лошо,ти си го чекала 3 години а на типацот сега му текнало.Де бе -.-
Ај ти лепо фино да си зборуваш со другарка ти и кажи и како стојат работите да не си маваш после главата од зид,зошто може да останеш сама.

И така.

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
Види butterfly-- во твоите одговори велиш дека секоја врска започнува со мување.А јас и не се согласувам толку многу,што ако останете само на мување?и на крај ке останеш без другарка која сигурно била со тебе во добро и лошо,ти си го чекала 3 години а на типацот сега му текнало.Де бе -.-
Ај ти лепо фино да си зборуваш со другарка ти и кажи и како стојат работите да не си маваш после главата од зид,зошто може да останеш сама.

И така.
ок сеа не баш секоја врска,али повеќето,барем тоа го имам приметено во друштвото кај мене...и да факт е дека го чекав 3 години,али немам право да се лутам што го чекав толку време затоа што он не знаел и не ни знае дека го сакам,па ок можда вредеше да чекам...само еве неочекувано искочи ова со другарками,она го засака и ај сеа -.-...мислев дека се е само заљубеност,а не љубов,пробував долго време да го заборавам,ама џабе,се повеќе и повеќе го сакам а неговата понуда уште повеќе ме збуни...а ја ќе гледам да зборам некако со неа,незнам како ќе го прифати тоа но ок,кога веќе нема друг излез:toe::icon_frow

Р

~~РубинРед~~

Гостин
ок сеа не баш секоја врска,али повеќето,барем тоа го имам приметено во друштвото кај мене...и да факт е дека го чекав 3 години,али немам право да се лутам што го чекав толку време затоа што он не знаел и не ни знае дека го сакам,па ок можда вредеше да чекам...само еве неочекувано искочи ова со другарками,она го засака и ај сеа -.-...мислев дека се е само заљубеност,а не љубов,пробував долго време да го заборавам,ама џабе,се повеќе и повеќе го сакам а неговата понуда уште повеќе ме збуни...а ја ќе гледам да зборам некако со неа,незнам како ќе го прифати тоа но ок,кога веќе нема друг излез:toe::icon_frow
Абе требало уште од пред три години да ги земеш работите во свои раце и да не чекаш на него,сега можеш и двајцата да ги изгубиш со еден погрешен чекор,али ете тоа е тоа,а сигурна си дека тој не знае дека другарка ти го сака?

Член од
10 јануари 2010
Мислења
136
Поени од реакции
25
Абе требало уште од пред три години да ги земеш работите во свои раце и да не чекаш на него,сега можеш и двајцата да ги изгубиш со еден погрешен чекор,али ете тоа е тоа,а сигурна си дека тој не знае дека другарка ти го сака?

сигурна сум...нема од кај да знае кога ни зборат ни ништо,само се поздравуваат,а нормално јас не сум му кажала дека го сака

Suvopi4est

The One & Only
Член од
4 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
18
најубаво напрај се на тошо и објасни и дека он ти понудил да се мувате ... и после со другаркати разговарај ...

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Ве молам за помош ....

Епа вака...ми треба ваша помош,ваше мислење,ваша гледна точка.....да го кажам проблемот.....имам муваторка 4 месеца....интересно е што пред да почнеме со мување,бевме бфф(најдобри пријатели)...сега имаме се:и другарство,љубов,ја имам и како сестра....значи и си помагаме и си се исповедуваме....ама настана еден проблем.... ја сакам врска,она несака...ми бара време и слобода....и дозволив 4 месеца,па одлучивме на 6 месеци да видиме на пто сме...кажете ми како да и дадам до знаење дека ја сакам,дека сакам врска со нејзе,дека ништо нема да се промени,дека се на старо ќе биде???..
Однапред благодарам :)

G

GucciMane

Гостин
Епа вака...ми треба ваша помош,ваше мислење,ваша гледна точка.....да го кажам проблемот.....имам муваторка 4 месеца....интересно е што пред да почнеме со мување,бевме бфф(најдобри пријатели)...сега имаме се:и другарство,љубов,ја имам и како сестра....значи и си помагаме и си се исповедуваме....ама настана еден проблем.... ја сакам врска,она несака...ми бара време и слобода....и дозволив 4 месеца,па одлучивме на 6 месеци да видиме на пто сме...кажете ми како да и дадам до знаење дека ја сакам,дека сакам врска со нејзе,дека ништо нема да се промени,дека се на старо ќе биде???..
Истово што го напиша, кажи и го на неа :smir:

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Пробав брат али неиде...сеа чекам мај да дојде,за да правиме муабет.......

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
6 месеци-или пола година како сме заедно,а воедно она дотогаш ќе заврши со школо ....

Член од
2 август 2006
Мислења
6
Поени од реакции
4
Да не те разочарувам !!!! - Ама ако женско рече дај ми време...ми треба време да размислам - значи нејке и сака да те откачи на фин и мирен начин. Па уште месеци барала!!!! :nenene:
Не си ставај сол на рана, потруди се да разговараш пред мај - не се измачувај и не ги број деновите до тогаш. Потруди се да ја зачуваш како пријателка, барем утре здраво да си имате...а ако е за да биди работата ке биди и после 3-4 години ...ама вака тешко :toe:

S

StormRage

Гостин
Да не те разочарувам !!!! - Ама ако женско рече дај ми време...ми треба време да размислам - значи нејке и сака да те откачи на фин и мирен начин. Па уште месеци барала!!!! :nenene:
Не си ставај сол на рана, потруди се да разговараш пред мај - не се измачувај и не ги број деновите до тогаш. Потруди се да ја зачуваш како пријателка, барем утре здраво да си имате...а ако е за да биди работата ке биди и после 3-4 години ...ама вака тешко :toe:
сакаш да речиш го чуват како златна резерва... да јбг можда мене истото ми се дешават, ама и ја се запнав со идиотка да се расправам кој е поголем идиот... така да Викац брате тебе добро ти трнало, сепак оди до крај... џа или бу :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Батали ја брат,не те заслужува...сакала да те откачи па затоа бара месеци демек потребно и е време,очигледно е,не сака да те повреди.Најди си друга која ке ја цени твојата љубов :helou:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.079

И сега вие 4 месеца се мувате? Значи ти сакаш сериозно, она сега за сега, додека не поминат тие 6 месеци, не сака. Па добро, си издржал 4 месеци, издржи уште два. Ништо нема да те кошта. Тоа дека сака време не мора да значи веднаш дека не ја интересираш и дека не сака да те повреди. И џабе ние тука ти солиме памет, кога штом ти е најдобра другарка, ти наубаво ја знаеш што и како може да размислува. Али пази, најубаво е кога од другарство настанува љубов, веќе доста се познавате и се тоа, но од љубов да се врати пак на другарство :nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom