Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Па не очекуваме од машко да ја разбере сериозноста на ситуацијата.Машкото може да си ги собере парталите и да си продолжи а женското мора да си го носи и да си ја чука главата.Секогаш поголеми се последиците за женскоит пол во вакви ситуации.Прво за да се зачне тоа требаат двајца а после девојката е крива затоа што се грижи.....
Па стајте се малце во нејзина кожа.

И доста со правење паметни.Се е смешно додека не ни се случува нас.Доколку не прашувате за совет или не давате совет подобро и не пишувајте.
Никој не се прави паметен.
Тие се прават прости.
Како ке забремениш ако нема свршување внатре????

Инаку информација за сите што имале прв пат однос
може да ви касни 2-3недели и тоа е вообичаено за повекето девојки.

И памет у глава што правите наредниот пат:smir:

значи вака.. да бидиме искрени.. имав сексуален однос кој и беше прв пат на мојата девојка пред 4 дена и на женсками требаше да и дојди тие денови значи неплодни денови се... и прво бевме со кондом првот пат... потоа јас го фрлив и се избрисав.. потоа пробавме пак и на кај средината пробавме малце без кондом... само неколку пати... и потоа го ставив пак кондомот и завршивме со кондом 2та пати значи не сум сврил....но сеа и касни 5 дена значи уште кога го правевме тоа требаше да и дојди.. девојчето има нередовен циклус... и дали е можно да е бремена многу се плашам.... и таја е многу уплашена.. дали можете да ми кажете шансите и све... фала мн
Прва грешка-тие се најплодни денови баш кога ке треба да и дојди не се прават такви работи.
Не е бремена,не се секирај:smir:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Прва грешка-тие се најплодни денови баш кога ке треба да и дојди не се прават такви работи.
Не е бремена,не се секирај:smir:
Најплоден ден е 14 ден од циклусот,само доколку е редовен, т.е. бил редовен пред тоа 3-4 месеци.Во спротивно може да одреди само гениколог или со мерење на базална температура за што веќе е доцна.
Најдобро е да се направи тест.Можеме да погодуваме до утре ама факт е дека секој организам е различен,затоа доколку се сомневате 1 недела по односот во аптека и тест.

Член од
9 август 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
Ми треба совет! :smir:
Излегов неколку пати со еден тип.
За него имав претстава дека е женкар,бесен и сл... Се запознавме убаво, покажа дека е дете кое мн здраво рзмислува и не му најдов никакви замерки во поглед на тоа како гледа на работите воопшто, па и во љубовта. Покажа многу му значам, мегутоа не само за една ноќ или слично. Јасно ми нагласи дека е заинтересиран за сериозна врска со мене, меѓутоа само онака коментираше, рече убаво да размислам што сакам од љубовта...Затоа што јас пред него ете се правам малку и незаинтересирана и можеби се плаши да ме праша да имам врска со него за да не го одбијам или сл....Се плашам да не го отргнам од себе со таквото ладно однесување, кога и тој мене многу ми се свиѓа,а и јас сум за сериозна врска...
Што е тоа што треба да го променам во однесувањето???:toe:
Фала многу однапред:smir::smir::smir:

И извинете што упаѓам вака...:nesvest:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
За него имав претстава дека е женкар,бесен и сл... Се запознавме убаво, покажа дека е дете кое мн здраво рзмислува и не му најдов никакви замерки во поглед на тоа како гледа на работите воопшто, па и во љубовта. Покажа многу му значам, мегутоа не само за една ноќ или слично. Јасно ми нагласи дека е заинтересиран за сериозна врска со мене, меѓутоа само онака коментираше, рече убаво да размислам што сакам од љубовта...Затоа што јас пред него ете се правам малку и незаинтересирана и можеби се плаши да ме праша да имам врска со него за да не го одбијам или сл....Се плашам да не го отргнам од себе со таквото ладно однесување, кога и тој мене многу ми се свиѓа,а и јас сум за сериозна врска...

На тоа што имаше претстава дека е женкар не гледај како на негативно, туку на позитивно. Според мене, него му е преку глава дојдено од жени, и сега е во период каде што сака да се смири. Од лично искуство, мислам дека машкото сега можи да ти пружи многу љубов.Меѓутоа зависи од тоа како ќе постапиш. Гледам дека добро си почнала, само не претерувај со незаинтересираноста. Излези уште неколку пати, дај му знак дека и ти би сакала нешто посериозно,дека си зрела и дека би прифатила ризик да пробаш, и се ќе биди како што треба.
Па нека ви е со среќа, и кршете нога :):smir:

M

Mr.InF3ction

Гостин

Па најдобро би било да правиш тоа што ти се прави во тој момент... да не се каеш попосле зш не направив тоа зш не направив ова....
и ако бил женкар...како што кажа членот горе му се скурчич....знам зш имам таков братучед:XD: и тој исто сега бара нешто сериозно...
само биди тоа што си.. природна не се преправај ништо...ако имаш чуства кон него...покажи ги чуствата ... и уживајте си заедно:hihi:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.095
Поени од реакции
30.154

еден совет од мене
не гледај каков бил во минатото, тоа поминало. пробај каков е со тебе, ако вели дека сака со тебе да биде, а гледам дека и ти сакаш со него, пробајте си, ако не оди, кинете додека е рано.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451

Добри се и претходните 3 совета што ги доби од колегиве,и јас само би додала да бидеш умерена.Не е добро да бидеш премногу незаинтересирана,можеш да го збуниш.Но и да се отвориш веднаш ќе направиш грешка.Значи, излези со него пак,види како ќе одат работите,ако се е како што треба според тебе кажи му ги твоите размислувања.Тоа што имал лоша репутација нека не те загрижува многу(се мисли на репутацијата на женкар).Од секое правило има исклучок.:smir:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790

Не мора да значи дека ако е женкар дека автоматски дечкото само мува и ебе а не фаќа девојка. Кат тад мора да си најде некоја, еве те нашол тебе. А и ти се правиш до некој степен незаинтересирана дека мислиш да не те заебе како што им правел на останатите девојки. (вака заклучив читајќи го твојот пост)

Мој совет...

Пробај, види како ќе биде, не ти е нешто комплициран проблемов, ако воопшто може да се нарече проблем. :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308

Зашо бе луѓе не пишуете години? Како да ви дае чоек мислење свое кога нема да бие исто ако имаш 15 и ако имаш 25?! :toe:

Прво, мажите сакаат себе си да се претстават како женкари, тоа пали кај девојките, демек многу е искусен, поминал пуно девојки, знае како да се справи и со тебе. Вистината е дека 98% од оние кои ќе те убедат дека се players, пак ќе ги фати трема коа ќе треба да легнат со тебе.

Второ, како тоа се планира сериозна врска? Тоа ме наведува да мислам дека си малолетна, па ќе се дистанцирам од советување, туку само ќе ти речам, однесувај се онака како што сакаш и тој да се однесува кон тебе. Ако сакаш да бидеш покрај него, тогаш на прашањето што треба да смениш во однесувањето за да не изгледаш незаинтересирана... (внимавај добро сега, ова е ептен сложено), почни да бидеш заинтересирана. Проклето гушни го ако сакаш да го напраиш тоа.

Трето, не верувај во она кое го пишував под точка два. Партнерите се освојуваат со тактика и шаблон, но тоа не се советува, Hitch беше превара филм, додека не го осетиш на своја кожа, не се изгориш, нема да знаеш како се манипулира со спротивниот пол. Всушност прилично е лесно, но треба да имаш “фат“, осет за тоа, дарба. Мажите се егоистични стоки, кога ќе им покажеш дека си заинтересирана за нив, стануваат кретени кои мислат дека имаат право да се однесуваат со девојката како со предмет. Затоа сонце мое, однесувај се променливо, на моменти покажи му дека си смртно заинтересирана за него, на моменти исчезнувај, така ќе го одржиш балансот и кај себе, и кај него. Секако, рецепт за успех нема, само финти и финеси за да не бидеш премногу изиграна. А ќе бидеш...

Ех, ете пак искочи некој вид на совет. :kesa:

Член од
9 август 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
Прво, да ви се заблагодарам на сите што помогнавте околу советите: Dee Jay:smir:, Mr.InF3ction:smir:, Darling:smir:, Blackout:smir:, маарко:smir: & Викторгг:smir:!!!

Мене посебно ме мачеше фактот што " Мажите се егоистични стоки, кога ќе им покажеш дека си заинтересирана за нив, стануваат кретени кои мислат дека имаат право да се однесуваат со девојката како со предмет. Затоа сонце мое, однесувај се променливо, на моменти покажи му дека си смртно заинтересирана за него, на моменти исчезнувај, така ќе го одржиш балансот и кај себе, и кај него. Секако, рецепт за успех нема, само финти и финеси за да не бидеш премногу изиграна. А ќе бидеш... ", па затоа се однесував и ладнокрвно, во одредена мера. Сега само останува времето да покаже што ќе се деси...

*BY THE WAY-полнолетна сум(скоро 19), само со скромно искуство на љубовно поле:wink::wink:!!!
ПОЗДРАВВВВВВВВВ!!!:angel1:

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Прво, да ви се заблагодарам на сите што помогнавте околу советите: Dee Jay:smir:, Mr.InF3ction:smir:, Darling:smir:, Blackout:smir:, маарко:smir: & Викторгг:smir:!!!

Мене посебно ме мачеше фактот што " Мажите се егоистични стоки, кога ќе им покажеш дека си заинтересирана за нив, стануваат кретени кои мислат дека имаат право да се однесуваат со девојката како со предмет. Затоа сонце мое, однесувај се променливо, на моменти покажи му дека си смртно заинтересирана за него, на моменти исчезнувај, така ќе го одржиш балансот и кај себе, и кај него. Секако, рецепт за успех нема, само финти и финеси за да не бидеш премногу изиграна. А ќе бидеш... ", па затоа се однесував и ладнокрвно, во одредена мера. Сега само останува времето да покаже што ќе се деси...

*BY THE WAY-полнолетна сум(скоро 19), само со скромно искуство на љубовно поле:wink::wink:!!!

болдираниот е делот поради кој нема да успее сериозна врска

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
болдираниот е делот поради кој нема да успее сериозна врска
Се согласувам.
Од сериозна врска ако исчезнеш-тешко да се вратиш.
Значи не изчезнувај-туку биди малку ладнокрвна и недофатлива.

M

Mr.InF3ction

Гостин

Што знам можеби си у право... ама можеби и ќе му дадеш лошо чуство .. и он ќе рече: што бе она еден ден вака еден ден така...со мене нашла да игра курташак? сеа ќе види!!! ... и на крајот ти ќе бидеш left and hurt ... зш само си сакала да одржиш баланс.. и скоро кај сите машки таквото однесување дава чуство на сомневање дека си заинтересирана за некој друг и нема да ти верува воопшто.....
-ако е вистинскиот...ако е добар човек.. нема да ја злоупотреби твојот лубов..добрина..заинтересираност за него... а да ги кажам право 70% од машките злоупотребуваат па сеа ти види :XD:

Член од
9 август 2009
Мислења
46
Поени од реакции
1
Сума сумарум, ќе бидам колку што можам умерена, па ќе се однесувам така како што ми налага самата ситуација...:jaj:
Околу тоа и нема баш некои пишани правила:tapp:
Позз:smir::smir:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Сума сумарум, ќе бидам колку што можам умерена, па ќе се однесувам така како што ми налага самата ситуација...:jaj:
Околу тоа и нема баш некои пишани правила:tapp:
Позз:smir::smir:
You Make The Rulz

пс: има три непишани правила:
1.
2.
3.

:ha:

Kajgana Shop

На врв Bottom