devilko
♆ wicked one ♆
- Член од
- 28 август 2014
- Мислења
- 1.908
- Поени од реакции
- 6.210
И јас би те советувал да не го бараш и да чекаш. Но, знаејќи се самиот себе си, да сум на твое место не би го послушал тој совет и би го барал, би направил се да дојдам во контакт со него, па ако треба и да извршам притисок додека не дознаам што се случува и зошто таква нагла промена на понашањето, па макар и ризикувајќи да го изгубам. Барем ќе знам тогашЗдраво , потребен ми е совет . Почнав да се гледам со еден дечко што многу долго време ми се допаѓа ...Имав врска и тој имаше но двајцата раскинавме јас уште одамна а тој пред 2 3 месеци па конечно дојде до прилика да ми пише ..Почнавме да пишуваме се беше океј излеговме по 2 недели ...и така започнавме да се гледаме скоро секој ден , идеше кај мене во парк муабети зафрканции итн ...за кратко време ми кажа дека ме свиѓал уште од порано и дека конечно му излегла прилика да биде со мене , по извесно време ми кажа дека му е преубаво со мене , дека му одговарам со секаква смисла и мислел дека ќе можи да ме сака многу во иднина и сум му била битна ..се гледаме еден месец скоро и имавме и односи , после кои тој ми кажа дека тоа било последно нешто во кое очекувал да види како ќе му биде со мене па ми кажа дека сега е сигурен дека во се му одговарам иии несакал да ги брзаме работите за во врска ...сакал да си тече се спонтано да се запознаеме подобро итн...јас го споделив истото мислење со него помина извесно време си продолживме да се гледаме , споделивме многу тајни меѓусебно за мојот живот за неговиот итн ...пааа мислев дека е се во ред не ми даде до причина да се сомневам во него за нешто или дека не е нешто во ред со нас .Па одеднаш се случи еден ден да го снема , ми враќаше површно на разговорите на фб ...му се јавив му реков да не има некој проблем со мене со нас нешто да не грешам нешто јас итн па ми кажа дека нема ништо дека не бил добар во моментот и океј исклучивме ....Вечерта ми имаше оставено порака на фб дека не му е дојдено до муабет денес дека не е ништо поврзано со мене ама не би ни правел муабет со мене не бил нешто ко што треба...па јас одеднаш испаничив му пишав јас те разбирам ама се чувствувам дека грешам нешто јас тука сум за теебе ако треба муабет итн ..па ми пиша дека не сакал да влијае негативно на мене , нема врсска не сум ко што треба и тоа е и му пишав како тоа не си ко што треба ..нешто не сакаш да бидеш со мене или што и да е се чувствувам како да сум во неизвесност па ми пиша дека не е битно остави друпат ќе правиме муабет те разбирам се ама тешко дека ќе добиеш одговор денес ....ииии помина еден ден него го нема јас сум во некоја неизвесност нз што е проблемот дали има некоја друга итн нз што би можело да е мислам цело време на тоа па ....затоа тука се обратив за помош ако може некој совет како да постапам :/ Фала однапред
на што сум и ќе има некаков closure.
Доколку се испостави дека причината за промената на однесувањето не сум јас него некој приватен проблем (семеен, кариерен или било што), ќе бидам тука за него да му пружам емоционална потпора и на тој начин ќе станам поблизок со него. Ние мажите, знаеме понекогаш да се затвориме и оддалечиме од нашите партнерки кога имаме некој сериозен проблем за кој не можеме да најдеме решение и сме потиштени. Но, потајно сите бараме некоја потпора и рамо за плачење, без разлика колку глумиме недостапност.
И за крај... ако некоја особа ми е толку блиска како што опиша дека ти е он, јас не би ја пуштил тек така без "борба" и без обидувајќи се да ја задржам, па макар тоа значело и за миг да го изгубам селф респектот. А верувам и останативе тука, барем еднаш во животот го направиле тоа или ќе го направат иако не сакаат да признаат.
Се зависи од тоа колку ти е он вреден и колку вреди далеку да одиш за него.