Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.785
Поени од реакции
12.132
Ај и јас да си го кажам проблемов... Ако можи некој совет ми дади оти работата е ужас..

Значи девојчево го свиѓам (сакам) веќе 3/4 месеци.. последниов месец се дружиме така повеќе.. Таа ме бара да излагаме ваму таму со друштво океј.. Арно ама таа веќе 2 месеци има "дечко" од друг град, скроз од другиот крај на македонија така да се имаат видено само 2/3 пати и тоа е тоа... Само си пишуваат си фантазираат ова она демек се сакаат највише на свет... Пробав прво да ја убедам дека не фунционира таква врска али не бидува.. Знае дека ја сакам, нонстоп јас и плаќам пијачки, јадења ова она излагања, па ајде ќе се возиме на мотор.. секогаш и одам по нејзиниот ќеиф.. на некој начин таа знае дека све ќе сторам на неа и сваќам дека ме користи... Веќе неколку пати сум пробал да останиме на само ама секогаш наоѓа излез од таа ситуација..
Првото кога и спомнав за нешто повеќе од пријатели ми рече дека не би имало ништо повеќе од тоа што сме
.. таа е од Прилеп а тој е од Струмица...
Значи многу е тешко, таа до мене (толку блиску а толку далеку) а ја најсреќен на свет што барем можам да ја видам да зборувам ова она...

Зафркната ситуација ама мислам дека можи да има некој излез...
Мислам дека е јасно. Време е да ја баталиш. После тоа можи да не те побара што е ок, и да те побара па ти да си бидиш во пол позиција ;)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.443
Се најдов е една ептен глупа ситуација упм.
Почнува така што и двајцата се вработуваме во иста фирма надвор од нашите градови во Скопје,каде никој не знаеме ни таа ни јас. И така почнавме ептен да се дружиме, после работа на пиво или кафе, ептен се зближивме.
Двајцата имаме по 24 год, и двајцата бевме излезени од долги врски по 4 год имавме искуство со тоа како е да си со една личност постојано заедно. Просто е, кога си со некоја 24/7 и таа е ок како личност значи нормална, веќе почнуваш да имаш некои чувства кон неа. Се чувствуваше тоа и од нејзина страна, секој пат правеше дополнителен чекор или допир кога ќе се сретнеме. Го сетив тоа, ама глупо ми беше дека колеги да преземам нешто, а и девојчето е препреубо. Имаше таа некои мувачи што ги имав видено, во меѓувреме јас бев со други, со некои сексуално со други само онака, кратки видувања. И таа ги имаше видено. Ништо не ми рече, и пак продолживме да си се дружиме 24/7, јас ги баталив сите останати оти сакав да направам нешто со неа. И така 3-4 месеци бевме постојано заедно.
По одреден период ми скурчи од целата ситуација со неа и решив да расчистам со неа. И кажав дека ми се допаѓа, ама онака како во минато свршено време, не заради нејзе, туку јас да си се испразнам, да си видам на што сум па за да можам да продолжам. Ме корпоса тогаш или по ново ме френдзонира. Како и да е, си реков, баш подобро што расчистивме на што сне. Расчистувањето со неа беше со цел да знам што да правам со друго девојче со кое почнувавме нешто, ама не сакав да почнам ништо сериозно додека не расчистам со другарката. Откако се виде на што сум, почнавме со второво девојче онака лагано да си се дружиме секој ден, парк, зоолошка мување, така 2 недели, беше супер. Тогаш се јави другарка ми, таа што ме корпоса и ми рече да одиме да се видиме, ја одбив оти
веќе бев договорен со вторава. Ми падна глупо оти цело време претходно бевме заедно. По три-четири дена пак ме побара, знаев дека не требаше да појдам, ама ајде.
Зедов пиво во ранче чипс ау мау и право во парк. Таму муабети маубети, ми раскажа за се што било и како било и зошто ме одбила и дека згрешила, на крај се смувавме. Изгледа пивото играше улога. Ја испратив дома. Истата вечер расчистив со втората, глупо ми беше ама најдобро за сите. Со другарката ни тргна топ, на почеток уште решивме на никој да не кажуваме, ок бев со тоа. По некое време падна и секс, врската одеше нагоре. Така неколку месеци. По некое време таа се запиша на дообука тука во Скопје ама на друг крај на градот, одеше секој ден после работа до 10, и кога ќе се вратеше беше преуморна за излегување. Постепено почнавме поретко и поретко да се гледаме освен на работа. Дури и послабо комунициравме. Врската почна надолу да оди. Кријаше дека сне во врска и од нив. Сега излегува скоро секоја вечер со другарките и другарите од таму, комуникацијата ни е сведена на минимум, нема време за нас, викенди си оди дома, пак незнам на што сум.
Незнам дали да бидам онака ладен со се што се случува, па кога ќе може тогаш да се видиме, casual sex и такви работи, да не му се замарам многу или пак да зборувам со неа да расчистам на што сум, ако нема време за врска да ми ккажи, па да си тераме поразлични патишта. Не дека сум затрескан во неа, ама сакав да успее ова.
Ти го исчитав целиот проблем...
Поентата не е овде да ти увалиме куп филмчиња дали она има дечко, кој е типот, кога го запознала, туку да се соочиш со фактите.
Основниот факт е дека ви недостасува надворешна комуникација. Онаа внатрешната што ја имате и сте ја имале до сега можеби и совршено функционирала, но претставителноста во друштвото е од битен карактер, особено кога работите стануваат сериозни. Ти горе доле си целел на таа сериозност, после одредено поминато време. Но дали таа целела истотака? Мораш да бидеш малку покрут и попретставителен во овие барања, макар и да те чинеле крај на врската. Разговарај со неа за ова на билокаков начин, со околишење или директива, но поставувај ги прашањата околу тематиката - појавување во друштвото како пар, или не. Да си на чисто ако ништо друго. Пошо се` што било до сега било еден вид на сериозна врска во сенка. Ќе се повторам, меѓу вас владеело хармонија, но надвор од вас постои или некаков страв од неприфаќање во друштвото или и двајцата дувате во ладна маштеница (земено дека некогаш одмана сте се изгореле). "Us against the world" е само сторија пишана за романтичноста и скренување вон реалниот свет. Во реалноста работите се инакви - луѓето бездруго ќе говоркаат, особено ако се работи за мало место. Ова можеш да и` го поентираш на девојката, која можеби премногу и` е битна нејзината појава во друштвото. There`s no flawless personality and looks in front of everyone (не може сите подеднакво да те/ве/ја сакаат). Тешко е да се прифати тој факт но мора. Исто така говоркањето не треба да се сфати како најниското и најзлобоното нешто, тоа е едноставно човекова особина. Вие бидете одлични меѓу себе, секако дека ќе се одрази тоа понатака и во друштвото. Тоа е по мене единствениот совет што би ти го дал како да си ја спасиш оваа врска.
Но ако веќе е доцна, ако таа не сака да прифати нешто што е битно за секоја врска во иднина во која би се нашла, тогаш имаш проблем и со внатрешниот дел на комуникација за кој тек сеа допрва би дознал. Тогаш не можеш да смениш ништо, или ќе се адаптираш на „врска во сенка“ па држи воду док мајстори оду ќе биде работата. Осудена на пропаст.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ај и јас да си го кажам проблемов... Ако можи некој совет ми дади оти работата е ужас..

Значи девојчево го свиѓам (сакам) веќе 3/4 месеци.. последниов месец се дружиме така повеќе.. Таа ме бара да излагаме ваму таму со друштво океј.. Арно ама таа веќе 2 месеци има "дечко" од друг град, скроз од другиот крај на македонија така да се имаат видено само 2/3 пати и тоа е тоа... Само си пишуваат си фантазираат ова она демек се сакаат највише на свет... Пробав прво да ја убедам дека не фунционира таква врска али не бидува.. Знае дека ја сакам, нонстоп јас и плаќам пијачки, јадења ова она излагања, па ајде ќе се возиме на мотор.. секогаш и одам по нејзиниот ќеиф.. на некој начин таа знае дека све ќе сторам на неа и сваќам дека ме користи... Веќе неколку пати сум пробал да останиме на само ама секогаш наоѓа излез од таа ситуација..
Првото кога и спомнав за нешто повеќе од пријатели ми рече дека не би имало ништо повеќе од тоа што сме.. таа е од Прилеп а тој е од Струмица...
Значи многу е тешко, таа до мене (толку блиску а толку далеку) а ја најсреќен на свет што барем можам да ја видам да зборувам ова она...

Сине, знаеш ли го онај клише маабет: "Има и други путкички, не е само она на овај сиви свет, заврти се малце само , сигурно некоја друга те чека."
Стварно е така мајке ми. ;) Пуфлето шо го опишуваш ги ги има сите знаци дека не ти го има мерако. Ем друга работа: На пуфле коа му одеш по гзето губе интерес за тебе. Коа го ингнорираш тогај и текне дека постоеш и занимаш ја. Јебига , женска психа. Али мал си вероватно, така да џабе ти се сите савети на свето. Додека не се изгореш нема да созрееш. Со тек на време сам ке научеш шо треба,шо не треба да праеш :P

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.374
Поени од реакции
1.241

Првото кога и спомнав за нешто повеќе од пријатели ми рече дека не би имало ништо повеќе од тоа што сме.. таа е од Прилеп а тој е од Струмица...

Врски на далечина НЕ ФУНКЦИОНИРААТ..Од сопствено искуство ти кажувам.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
@Dr.House има нешто да каже за врските на далечина, слушај што ќе ти каже и ти тоа кажи и го нејзе :D

Член од
25 септември 2015
Мислења
28
Поени од реакции
10

NE. SI dobar drugar

Член од
30 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
ПОМОШ

Пред десетина дена се смував со симпатијата,наредниот ден повторно.Потоа не се видовме 2-3 дена и ја викнав да правиме муабет што ќе правиме понатаму...таа ми кажа дека сака никој да не знае и да продолжиме да се гледаме(не сака озбилна врска).Кога сме у друштво се прави исто како да не ме познава,ако ја прашаш нешто одговара и толку ни трае муабетот(а за нас знаат сите што сме присутни).Два дена по ред и ѕвонам,и пишувам да се видеме и таа секогаш има нешто работа во моментот и вика дека ќе ме бара подоцна, а не ме бара....

Ако може мислење за тоа зошто ме одбегнува, а кога правевме муабет ми кажа дека сака да се гледаме ? :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
ПОМОШ

Пред десетина дена се смував со симпатијата,наредниот ден повторно.Потоа не се видовме 2-3 дена и ја викнав да правиме муабет што ќе правиме понатаму...таа ми кажа дека сака никој да не знае и да продолжиме да се гледаме(не сака озбилна врска).Кога сме у друштво се прави исто како да не ме познава,ако ја прашаш нешто одговара и толку ни трае муабетот(а за нас знаат сите што сме присутни).Два дена по ред и ѕвонам,и пишувам да се видеме и таа секогаш има нешто работа во моментот и вика дека ќе ме бара подоцна, а не ме бара....

Ако може мислење за тоа зошто ме одбегнува, а кога правевме муабет ми кажа дека сака да се гледаме ? :)

Зашо најверојатно има и трета страна у случајот.

Џ

ЏинЏер

Гостин
ПОМОШ

Отерај ја у курац додека е време. Не ти треба личност која се срами да биде со тебе во јавност. Освен ако ти одговара да се гледате како friends with benefits... во тој случај е скроз ок. :sneaky:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Врски на далечина НЕ ФУНКЦИОНИРААТ..Од сопствено искуство ти кажувам.
Врска на далечина ФУНКЦИОНИРА. Од сопствено искуство кажувам.

Него, не е тоа проблемот на младичот. Неговиот проблем се вика френдзоун. Мој совет е да ја батали.
Од френдзоун не се излегува. Друг пат нека гледа да не влезе таму уопште. Советите што му ги дадоа погоре би му помогнале во тоа.

I

INFECTED

Гостин
ВРСКИ НЕ ФУНКЦИОНИРААТ. Од сопствено искуство кажувам. :icon_lol:
Функционираат. Еден мој колега има девојка од 70км далечина, се гледаа 4-5 пати месечно. Седум години беа во врска сега се свршени, пред земање се. Врската функционира само ако не се забегува по туѓо. Е сега проблемов кај другарчево е што е заљубен, сѐ друго лесно би се решило.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Функционираат. Еден мој колега има девојка од 70км далечина, се гледаа 4-5 пати месечно. Седум години беа во врска сега се свршени, пред земање се. Врската функционира само ако не се забегува по туѓо. Е сега проблемов кај другарчево е што е заљубен, сѐ друго лесно би се решило.
Тешко приметуваш сарказам, а? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom