Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Две години сме заедно и врската ни беше супер. Бараше некое време мир за да се сконцентрира на учењето и му го дадов, не му сметав. Ги падна испитите покрај сета надеж и сиот вложн труд. Се разочара, стана деуг човек. Почна слабо да пишува и му реков гледам дека си ладен ако ти сметам кажи ќе те оставам на мира и ми рече дека е нервозем и лут ама не на мене. Му реков да се видиме сабота, се видовме и многу смирен делуваше. Дури досадно како да му беше. После тоа ладни одговараше на моите пораки, едвај. Пак му закажав за сабота не можеше да дојт пијам беше, не можеше да возит ама пак дојде пошто јас сакав. Тогаш како деуг човек беше, намрштен некако. Му реков ќе одам на одмор другата недела, а пошто тој нема одмор ова лето, се слободни што имаше зеде за учење и испити, само сабота и недела има време и му реков следната сабота да се видиме рече ок. Петокот му пратив порака, ми одговори со каснење. Му реков зошто ме игнорираш? Работев. Ок. Му реков утре ќе се видиме ми рече не знам, му реков зошто ми рече не знам. Му реков ок како сакаш. Осетив дека е ладен према мене, мислев нема веќе интерес, му напишав десет пораки признај дека не сакаш веќе да се гледаме, ало одговори, дали смеам да го добијам твојот одговор од две секунди, признај нема да се налутам разбирам итд. 5 пораки прочита 5 не, а онлајн беше цела ноќ. Другиот ден му пратив уште неколку со извинување, му реков многу зборам не лути ми се, ми прати само ова ":)", му реков ова значи не си лут и гледам многу си зафатен. Ништо не ми одговори, океј. Ми дојдоа на гости роднини и со двајца машки братучеди од друга земја решив ќе одам во клуб. Го видов таму со другар. Се зачуди кога ме виде и тајно гледаше во братучедите а не ги познават. Јас лута што ме игнорира и плус се исплашив да не помисли сум со двајца машки излезена појдов кај него. Здраво, здраво. Ми рече кој е со тебе, братучеди му реков. Ми рече ок. И сега вака одеше муабетот ве молам анализирајте го кој што има време. Јас:Зошто не ми кажа дека овде ќе излегуваш, ти пишував толкку многу. Лут бев. На мене? Не на тебе, на се, преку глава ми е од се. Јас:Зарем за овие две години (готова да заплачам и тој осети) не заслужувам една порака од тебе. Заслужуваш. Па зошто не ми напиша? Па лут бев и нервозен, ми треба пауза од се. Од мене ли пауза ти треба? Да и од тебе. Немав волја да се видиме. Па така да кажеше му реков по порака. Не можев тоа да кажам ми вели. Му велам не сакаш повеќе да се гледаме? Не сакам ми вели, подобро така ама само моментално. Ама му велам што направив? Ми вели не знам ни јас. Јас му велам крај е ? Да ми вели ама само моментално и врати се сега кај братучедите. И со солзи во очите збореше. Се сокри ја да не го гледам во клубот, и после замина. Многу се напив и сакав многу нешта да му напишам ама немав мреѓа цела ноќ, сабајлето го сменив мислењето. Е сега она што ме мачи е следното:Солзите во очите му беа од жал да ме остави затоа измисли пауза да не ме повреди. Ама тогаш имаше шанса да ми каже ви очи дека е крај, покрај се што кажа немал воља и слично. Од саботата му немам пратено порака а умирам да му пишам. Се осеќам крива не го оставив на мира пијачка да испие со другарите, го спопадам по дискотеки ко мрдната, сигурно мисли одев да го фатам а случајно беше. Па да не долевам масло на огнот, да го остам на пауза ако му значам ќе напише. Заборавив са спомнам пред една недела ко ми напиша излезен бил му реков се палиш на други жени во диско и после ме бараш мене. Wtf??? Некогаш за медаља лупам. Второ:Можда е тој крив и се осеќа крив што ме игнорираше а ваму шета. Дали да се извинам или да го остам да ме побара, тој е многу егоист, ако се осеќа крив нема да напипе од страв да не го одбијам, не сака да си признае грешка а ако ме мисли мене крива онда никогаш нема да напише после сцените и глупостите што му ги направив. Да му дадам време? Пауза е или крај? Како се осеќа во моментов? Има шанси да ми напише? Да му напишам јас, како, кога, што??? Има шанси да ја поправам работава? Помогнете ве молам
Мој заклучок од машка страна. Ние машките сме кучиња, не викам не. Сакаме внимание и тоа ни годи ама ти многу си му дала на значење на пријателот. Си му ги дигнала акциите и затоа се понаша со тебе. Да пишувам на некој 10 пораки и да ми одговара ладнокрвно со смајлиња!? Па не трпам задња на светов да е. Треба да знаеш дека додека иде,иде...тебе ти е тешко ок разбирам ама има едно решение.
Крај со него и почни си живот како тебе што ти одговара. Вака површно мн си емоционална. Стисни заби и заборави. Не е само он машко на светов.
И не влегувај со мн емоции во работите, посебно не во љубовни. Секад ќе бидеш повредената ако не се смениш.
Кога е крај е крај. Со сила не бива :).

Член од
31 јули 2009
Мислења
46
Поени од реакции
69
Мал совет ако може. Запознав девојка која дојде да работи овде (живеам во странство) како студентка на 2-3 месеци. После првата средба ме додаде на фејс и ми пиша да одиме на кафе некој ден, реков океј дај ми број па ќе се слушнеме. Ми даде број, после некој ден и пишав, но таа не ми врати ништо. Инаку по сликите препознав дека има дечко.

Што мислите, да ја барам пак или да баталам?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Мал совет ако може. Запознав девојка која дојде да работи овде (живеам во странство) како студентка на 2-3 месеци. После првата средба ме додаде на фејс и ми пиша да одиме на кафе некој ден, реков океј дај ми број па ќе се слушнеме. Ми даде број, после некој ден и пишав, но таа не ми врати ништо. Инаку по сликите препознав дека има дечко.

Што мислите, да ја барам пак или да баталам?
Aко има seen на пишаното а не ти врати ништо - батали

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.724
Поени од реакции
13.462
Две години сме заедно и врската ни беше супер. Бараше некое време мир за да се сконцентрира на учењето и му го дадов, не му сметав. Ги падна испитите покрај сета надеж и сиот вложн труд. Се разочара, стана деуг човек. Почна слабо да пишува и му реков гледам дека си ладен ако ти сметам кажи ќе те оставам на мира и ми рече дека е нервозем и лут ама не на мене. Му реков да се видиме сабота, се видовме и многу смирен делуваше. Дури досадно како да му беше. После тоа ладни одговараше на моите пораки, едвај. Пак му закажав за сабота не можеше да дојт пијам беше, не можеше да возит ама пак дојде пошто јас сакав. Тогаш како деуг човек беше, намрштен некако. Му реков ќе одам на одмор другата недела, а пошто тој нема одмор ова лето, се слободни што имаше зеде за учење и испити, само сабота и недела има време и му реков следната сабота да се видиме рече ок. Петокот му пратив порака, ми одговори со каснење. Му реков зошто ме игнорираш? Работев. Ок. Му реков утре ќе се видиме ми рече не знам, му реков зошто ми рече не знам. Му реков ок како сакаш. Осетив дека е ладен према мене, мислев нема веќе интерес, му напишав десет пораки признај дека не сакаш веќе да се гледаме, ало одговори, дали смеам да го добијам твојот одговор од две секунди, признај нема да се налутам разбирам итд. 5 пораки прочита 5 не, а онлајн беше цела ноќ. Другиот ден му пратив уште неколку со извинување, му реков многу зборам не лути ми се, ми прати само ова ":)", му реков ова значи не си лут и гледам многу си зафатен. Ништо не ми одговори, океј. Ми дојдоа на гости роднини и со двајца машки братучеди од друга земја решив ќе одам во клуб. Го видов таму со другар. Се зачуди кога ме виде и тајно гледаше во братучедите а не ги познават. Јас лута што ме игнорира и плус се исплашив да не помисли сум со двајца машки излезена појдов кај него. Здраво, здраво. Ми рече кој е со тебе, братучеди му реков. Ми рече ок. И сега вака одеше муабетот ве молам анализирајте го кој што има време. Јас:Зошто не ми кажа дека овде ќе излегуваш, ти пишував толкку многу. Лут бев. На мене? Не на тебе, на се, преку глава ми е од се. [2] Јас:Зарем за овие две години (готова да заплачам и тој осети) не заслужувам една порака од тебе. Заслужуваш. Па зошто не ми напиша? Па лут бев и нервозен, ми треба пауза од се. Од мене ли пауза ти треба? Да и од тебе. Немав волја да се видиме. Па така да кажеше му реков по порака. Не можев тоа да кажам ми вели. Му велам не сакаш повеќе да се гледаме? Не сакам ми вели, подобро така ама само моментално. Ама му велам што направив? Ми вели не знам ни јас. Јас му велам крај е ? Да ми вели ама само моментално и врати се сега кај братучедите. И со солзи во очите збореше. Се сокри ја да не го гледам во клубот, и после замина. Многу се напив и сакав многу нешта да му напишам ама немав мреѓа цела ноќ, сабајлето го сменив мислењето. Е сега она што ме мачи е следното:Солзите во очите му беа од жал да ме остави затоа измисли пауза да не ме повреди. Ама тогаш имаше шанса да ми каже ви очи дека е крај, покрај се што кажа немал воља и слично. [3]Од саботата му немам пратено порака а умирам да му пишам. Се осеќам крива не го оставив на мира пијачка да испие со другарите, го спопадам по дискотеки ко мрдната, сигурно мисли одев да го фатам а случајно беше. Па да не долевам масло на огнот, да го остам на пауза ако му значам ќе напише. Заборавив са спомнам пред една недела ко ми напиша излезен бил му реков се палиш на други жени во диско и после ме бараш мене. Wtf??? Некогаш за медаља лупам. Второ:Можда е тој крив и се осеќа крив што ме игнорираше а ваму шета. Дали да се извинам или да го остам да ме побара, тој е многу егоист, ако се осеќа крив нема да напипе од страв да не го одбијам, не сака да си признае грешка а ако ме мисли мене крива онда никогаш нема да напише после сцените и глупостите што му ги направив. Да му дадам време? Пауза е или крај? Како се осеќа во моментов? Има шанси да ми напише? Да му напишам јас, како, кога, што??? Има шанси да ја поправам работава? Помогнете ве молам
[1] Откако правиш некои сосема нормални испади во статускво ситуација, немаш никакви морални причини да му се извинуваш. Кога сте оделе подолго време, ненадејно без да ти каже дека е крај, сите твои реакции се сосема нормални.
[2] Ако смета дека заслужуваш, тогаш тој заслужува крај само со твое повлекување. Обично тие што ставаат крај без да го најават истиот, по одредено време ќе посакаат веќе бившата да им се јави и да ги праша ако ништо друго како се. Секое твое понатамошно комуницирање со него е по автоматизам твое трескање од земја, а негово полнење на его. Да те ценеше како личност, ќе ти кажеше ако ништо друго дека е крај и толку. Можеби се плаши човекот, не велам не, ама ако е долга врската, секако дека блискоста би го натерала барем да седнете да направите муабет. Вака наеднаш игнорирање... многу педерски.
[3]. Твоето „умирање да му пишеш“ е сосема познат дел од последниот чин на ставање на крај на врската. Но ај да се вратиме назад.
-Типот рекол дека му е доста од се`, па ете сепак отишол со другарчето во клуб. Значи очигледно не му е баш доста од се`, можеби само од одредени делови во кои си ти инволвирана.
- Ај да разберам дека доста му е од тебе, секој има свои желби во врските па му дошло крајот, но тоа што барем не сте седнале малку муабет околу тоа да направите, и што тој константно бега од истиот како сатана од крстена вода е голем дисреспект за тебе. Значи покрај тоа што е крај, тебе те става у статус кво ситуација самата да си пресметаш дали е крај - со тоа ти си губиш бреме и нерви, а тој си вртка по страна. И самата виде дека бил во клубот со другарчето, предтоа одбивајќи те тебе, лажејќи дека му било доста од се`.
Не се осеќај крива што си направила до сега, но не се труди понатаму да враќаш нешто што одново и одново би те треснало од земја. Оваа статус кво ситуација, самата со тек на време ќе ја осетиш дека е последната станица од вашиот заеднички пат до сега што сте го терале. Нема што понатаму. Бришеш секаков контакт од него, се изолираш едно кратко време да го исплачеш (ако до сеа го немаш сторено тоа), викаш другарки, братучеди да идете некаде, се журкаш, запознаваш некој нов. Тоа е тоа воглавном.

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Здраво на сите на форумов :)
Вака, не би рекла дека ова што ќе го напишам е некој проблем, но сепак сакам да се консултирам и со други чисто да видам дали би постапиле исто како и мене во оваа ситуација. :)
Пред 2 дена во дискотека се запознав со еден дечко кој покажа интерес за мене ( така и се запознавме, тој ми пријде )..но беше премногу пијан се познаваше и во неговиот поглед и ништо не се случи таа вечер, односно го одбив. И цела вечер се обидуваше да направи нешто, но јас сум таков тип на личност и не сакам да направам нешто со некој што откако ќе се отрезни можеби нема ни да се сеќава на мене, затоа ништо не се случи.
Но, размислував овие 2 дена и не се каам што ништо не направив, но дечкото е симпатичен и убав па си викам ако имам некоја наредна прилика со него зошто и да не би направила нешто, но работата е што немаме никаков контакт. Логично е по одбивањето да не очекувам да ме додаде на фб, што мислите да го додадам јас или можеби ќе помисли пред 2 дена ме одби, а сега ќе трча по мене и да "му се кренат акциите" на некој начин и да испадне грдо..
Не е некој проблем работава, ама чисто онака колку за некое мислење..:)
Поздрав :):)

The Love Doctor

Необичен љубовен доктор
Член од
11 јануари 2015
Мислења
957
Поени од реакции
1.290
Вака, не би рекла дека ова што ќе го напишам е некој проблем, но сепак сакам да се консултирам и со други чисто да видам дали би постапиле исто како и мене во оваа ситуација. :)
Пред 2 дена во дискотека се запознав со еден дечко кој покажа интерес за мене ( така и се запознавме, тој ми пријде )..но беше премногу пијан се познаваше и во неговиот поглед и ништо не се случи таа вечер, односно го одбив. И цела вечер се обидуваше да направи нешто, но јас сум таков тип на личност и не сакам да направам нешто со некој што откако ќе се отрезни можеби нема ни да се сеќава на мене, затоа ништо не се случи.
Но, размислував овие 2 дена и не се каам што ништо не направив, но дечкото е симпатичен и убав па си викам ако имам некоја наредна прилика со него зошто и да не би направила нешто, но работата е што немаме никаков контакт. Логично е по одбивањето да не очекувам да ме додаде на фб, што мислите да го додадам јас или можеби ќе помисли пред 2 дена ме одби, а сега ќе трча по мене и да "му се кренат акциите" на некој начин и да испадне грдо..
Слободно додај го. Нема што да изгубиш. Можеш само да имаш уште едно познанство плус.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
јас кога сум премногу пијан покажувам интерес и кон жената која наплаќа користење на ВЦ во дискотека

The Love Doctor

Необичен љубовен доктор
Член од
11 јануари 2015
Мислења
957
Поени од реакции
1.290
Тоа е таа женска логика - Убав е па све му се прашта :icon_lol::icon_lol:
Кој не е убав, ќе си седи сам дома и ќе биде тажен зошто ниедна не го сака - сурова вистина.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ајде тогаш вака помогнете ми на мене, зашто ептен сум разочарана од маж ми ! Пред неколку години му прочитав случајно некои муабети како и се пушта на некоја девојка после тоа он бешњ толку разочаран од самиот себеси зашто јас бев толку рамнодушна према него, али до тогаш сум му верувала за се 100 проценти а сега дали имам 20 посто доверба во него се измачувам со самата помисла дека би можел да биде со друга и покрај тоа што ми се заколна дека ништо не се случило и дека само се допишувале незнам толку сум разочарана а претходно беше се толку убаво ама баш се, иако се труди се да ми удоволи и се да биде пак ок.........
духовно изневерување некогаш е потешко од телесно.
телесно, може да речеш дека бил момент на слабост на страст или желба физичка која не можеше да се совлада, то е 15 минути или пола сат и после тоа може да се каеш, али допишување, кажување емоции,.... то е веќе за мене поинтимно попредавнички потешко и подлабоко изневерување

Член од
13 февруари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
161
Кој не е убав, ќе си седи сам дома и ќе биде тажен зошто ниедна не го сака - сурова вистина.
Нема правило тука, имам сретнато повеќе грди девојки/момци што се во врски, додека оние убавите се обично сами.

Kajgana Shop

На врв Bottom