Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Девојченце а колку години си ти? Дај малку опуштено. Многу се нервирам така кога некој сам се омаловажува.

М

Мартин^

Гостин
Незнам кој е искрено за омаложување, ама сигурно знам дека секој човек во некои моменти се чувствува обесхрабено и нерасположено, секако за тоа делува самата помисла дека во моментот е во неможност да смени некои работи за кој/а смета дека е неправедно итн...
Да, да.. јас исто така во повеќе пати си размислувам или пак ми доаѓа такво тешко размислување за моменталното однесување на машките и женските во кое што најголем удел има фејсбукот, којшто од ден ден почнува да расипува угледи, мислења и се останато.
ФБ-алкохолики, најновиот порок во 21виот век, којшто е најпознат и се шири насекаде низ светот. Денес сите зависници живеат од тоа дали дечкото/девојката ке ми стави лајк на статусот или на сликата или дали ќе ми искоментира, секако, денес е важно какво мислење ќе имаат другите, дали добро ќе се претставам, дали добро ќе ѝ се дигне егото или постојано некои заљубени типци да внимаваат кој и бутнал лајк или мавнал коментар за да се изнервират, од една страна да речат дали тој/таа си има врска со тој/таа или пак другата причина за нервозата е, таа повеќе е заљубена во него/неа отколку во мене. Денес преку фб се бараат дечко/девојка, се тагува за тоа што пропуштиле или пак добиле корпа, независно важно, љубовта денес е зацртана на интернет, однсоно преку фејсбукот, важно е да се има моментален љубовен статус, дали си слободен, во врска, среќно оженет/омажена, дали ќе има позитивни реакции на тоа, дали ќе ти посакаат подобро во иднина и постојана преокупираност околу туѓите мислења за тебе. Некои си ја бараат љубовта, некои љуѓе си запознаваат нови другарства, пред фб ќе речеш душа од љуѓе, ретки се вакви како што е тој/таа, во живо, ќе неможете ни да си кажете здраво од толку „убавите слики“ што ги има некој постирано на фејсбук па некој/а ќе се излаже.
Денес исто така е важно што коментар ќе му/ѝ дадеш, дали ќе изреагира добро или пак несовесно ќе го навредиш или пак ќе ти врати со некоја зафрканција, некои зависници постојано се радуваат од тоа што денеска мислат на фб завршиле огромна работа, што за нив претставува задоволство. Затоа гледам браковите од фејсбук многу долго траат, согласност до без граници, нема караници, совршенство.. Оној/онаа е многу убав/а мора да ја правам за мене, утредента наидеш на друг/а, си викаш во себе, уф глупав/а сум бил/а јас, цело време сум се замарал/а со овој/онаа, овој/оваа ми изгледа како попаметен/попаметна и поубав/а на сликите.
Ако сликите однсоно убавината во денешно време ја искажуваат твојата внатрешна особина, тогаш незнам како може да нема разочарани на овој свет, чим преку слики некој ти ја одредува добрината, секако дека сите ние сме родени грешни а и преку животот грешиме.
Еве, гледам оти народот, ептен успеа што се рекламира на фб, што станаа популарни помеѓу другарите на фб, гледам супер се издигнаа и успеа во своите животни цели, а тоа е, спротивниот пол да има убаво мислење за тебе.
:vozbud:

Се што ми дојде при рака си напишав, проштевајте ако на некој му згрешив при моето мислење, секако ако се пронајдел во него, па ако го ова смета за навреда.

М

Мартин^

Гостин
martin ne traskaj. izvini vaka izgleda me pogodi tekstot pa radi toa ti vrakjam.
Извини искрено ама незнам каде се јас трескам, дај кажи поопширно дека сум згрешил, нели е ова реалност, па денес не се живее од искрена љубов па тука си само закукала дека неможеш да си најдеш дечко, барем лесно е на фб, пишаш на машко слободно и после неколку дена може да се каже дека е твој, само ако убаво го затрескаш. Лајк, коментар, доволно. Кај гледаш нешто лошо напишано, па без фејсбук луѓето сигурно повеќе култура ќе имаа надвор подобро да имаат понашање неголи сега. Ако не е така или ако се трескам, слободно искажи си го своето мислење, сакаш совет, кукаш дека немаш дечко. Ако денес беше се мед и млеко, немаше овде да бараш совети со една реченица, како да си фанам дечко, помагајте итно е. Бутни на фб една убава слика, немај гајле, сите машки се твои, на тебе ти преостанува да бираш.

D

devojcence

Гостин
se sosema razlicni od zivo. sakas pak da se razocaram??[DOUBLEPOST=1393796156][/DOUBLEPOST]potocno ako stignes do zivo.

D

devojcence

Гостин
ok ke gi viknam da iskocime i da uzivam so pogresnite dodeka da dojde vistinskiot.[DOUBLEPOST=1393796845][/DOUBLEPOST]samo sto ne im stiska gzot i mi go gubat vremeto za gjabe. ali aj ke te poslusam kako postar i poiskusen od mene.

М

Мартин^

Гостин
Многу се разочаруваш, не треба толку песимистички да гледаш додека се нервираш за нештото што го немаш во моментот. Се ќе си дојде на свое место.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
kako da si fatam decko? se nesto polovicno zainteresirani ili zafateni. sovet?
trska 1.jpg zamka.jpg
избери еден од овие два начини ;)
се надевам дека не тролаш како прво.
иначе мала шала, ми изгледаш доста очајно, совет пробај да не пишуваш на сите во пораки и да не се пушташ на кој ќе стигнеш од форумов, излези малку прошетај и НЕ по секоја цена да се зацапаш со првиот што ќе ти обрни малку внимание туку во првиот кој сметаш дека е ОК.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
daj boze cul te gospod.
Za sto ti treba deckoto be?
Ke imas korist nekoja od nego?
Nema da imas. Ke zavrsi koga togas "vrskata", pa ke si placufkas na kraj.
I ispagja, kaj nemas korist nekoja, dobra investicija, uste pa i u minus ke bides, poloso nego pred da ti vleze doticniot u zivotot. Podobro sobiraj parite na smetka sekoj mesec malku po malku, pa plakjaj posle u kes, nego krediti da zimas sea, pa u minus da ides...
Mozda malce materijalisticki, ali toa sto ke napravi da se osekjas "sakana" doesn't worth a s**t. A nekoja druga korist (osven sto ke treba da isplakjas kreditot - da snosis posledici od vrskata i da "si ja naucis lekcijata") od decko nema.
Cuvaj se za nekoj sto ke vredi da mu isplatis u kes, pa i da utnes investicijata, pak da ne bides u minus :-D[DOUBLEPOST=1393809552][/DOUBLEPOST]
ne bidi prosta.. me imaat padeno od cas deka devojkata koja trebalo da i bide sram mi sedela u skut.. -.-:)
Ti ne bidi prost, na cas ti sedela u skut...selo! :-D

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.293
Прегледај го приврзокот 85736 Прегледај го приврзокот 85737
избери еден од овие два начини ;)
се надевам дека не тролаш како прво.
иначе мала шала, ми изгледаш доста очајно, совет пробај да не пишуваш на сите во пораки и да не се пушташ на кој ќе стигнеш од форумов, излези малку прошетај и НЕ по секоја цена да се зацапаш со првиот што ќе ти обрни малку внимание туку во првиот кој сметаш дека е ОК.
Мајмун па ако е толку очајна, за нејзе првиот што би и обрнал внимание би бил ОК.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Мајмун па ако е толку очајна, за нејзе првиот што би и обрнал внимание би бил ОК.
Јбг комар нека игра ко така, од нас толку, неможе да и го направиме другите изборот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom