Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Сексот каков ви е?

Подобрете го сексот (читај: зачестете го - 18 години имате, треба од соба да не излегувате) и би требало работите да се средат.

Значи, за викенд, затворање во соба и секс до бесвест.

Ако и тоа не ѝ се допаѓа, поздрав.

Со лесно.
Каков секс бе, не сме ни блиску до тоа. У поглед на што све може да се случи у иднина, ние може да се каже дека сме тек на почеток...
--- надополнето: 13 март 2013 во 19:27 ---
Те споредува со некој... најверојатно со бившиот и ги бара неговите карактеристики во тебе... а ти ги немаш (нормално не сме сите исти). Најверојтно тој и одговарал во целост карактерно, особини.... кај тебе не го наоѓа сето тоа и се труди да си најде ,,копија'' на она што поминало.... Залудно се трудиш во таква врска, и понатаму ќе зависиш од неа ( нејзиниот избор ), а кога и да е ќе те откачи, вака најубаво на време, ќе ти биде тешко ама подобро да живееш во реалност отколку во лаги и измислени приказни. Така да , ЗАЛУДНО се трудиш нема ништо да смениш....
Абе тоа е работата. Со него не и било убаво па му прекинала. Ја сум скроз различен од него и правам сосема различни ствари, али кај мене е бетер... не знам стварно... освен ако само така кажува дека не и се свиѓало што се гледале еднаш месечно, а уствари баш тоа највише ја пали, само тоа би било одговор зашто сака да ме споредува со бившиот и ко што викаш да бара ист како него...

А крај краева може и не е главен проблем бившиот... стварно не знам веќе што да мислам...

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Каков секс бе, не сме ни блиску до тоа. У поглед на што све може да се случи у иднина, ние може да се каже дека сме тек на почеток...
--- надополнето: 13 март 2013 во 19:27 ---

Абе тоа е работата. Со него не и било убаво па му прекинала. Ја сум скроз различен од него и правам сосема различни ствари, али кај мене е бетер... не знам стварно... освен ако само така кажува дека не и се свиѓало што се гледале еднаш месечно, а уствари баш тоа највише ја пали, само тоа би било одговор зашто сака да ме споредува со бившиот и ко што викаш да бара ист како него...
А имала ли секс со бившиот? Ако да, тоа ѝ фали и тоа го бара.

Залапај ја, со најмногу страст што можеш. И види како ќе реагира. Ако ти збори сè и сешто, ама не се опира, ѝ се сака ама е премногу горделива за да побара.

Можеш само да се обидеш. Ако ептен не сака и те оттурнува и слично, оди си со време.

Како и да е, мислам дека треба да се обидеш. Барем ќе знаеш и помирно ќе спиеш што и да се случи. Ова од искуство.

Поздрав и со лесно.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
А имала ли секс со бившиот? Ако да, тоа ѝ фали и тоа го бара.

Залапај ја, со најмногу страст што можеш. И види како ќе реагира. Ако ти збори сè и сешто, ама не се опира, ѝ се сака ама е премногу горделива за да побара.

Можеш само да се обидеш. Ако ептен не сака и те оттурнува и слично, оди си со време.

Како и да е, мислам дека треба да се обидеш. Барем ќе знаеш и помирно ќе спиеш што и да се случи. Ова од искуство.

Поздрав и со лесно.
Немала секс со никој досега. За другото ќе размислам, али не ми се верува баш дека тоа би помогнало. Баш тоа ми збореше дека секад у такви ситуации може она потсвесно се трга по малце, потсвесно иде наназад и такви ствари, заради тоа што не се осеќа како да има желба и волја да иницира нешто или да ме следи мене у моите чекори.

Фала у секој случај :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088

А крај краева може и не е главен проблем бившиот... стварно не знам веќе што да мислам...
Добро, а колку време одела со тој бившиот?
Зошто ако не и било убаво, ете, по некоја недела, две, месец, ќе му рекла и нему крај. Што ќе се мачела за џабе?
Нешто ја задржало кај него очигледно.

Еднаш месечно не пали кај никого, посебно не ако сакаш да бидеш стварно со некој. А за споредби, секоја што имала некој со наредниот прави споредби, за тоа ич да не се замараш.

Нема што да мислиш повеќе, едноставно ете, можеш уште еднаш сериозно да си направите муабет, да ти ја каже причината зошто не сака да е повеќе со тебе.
Ако е пак ами вака, ами онака и не ти дава посебна причина... Ќе си го примениш мојот совет и ќе си се тргнеш настрана и тоа без да ти е криво, зошто со девојка што очигледно си има хаос во главата не сакаш да си. :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Добро, а колку време одела со тој бившиот?
Зошто ако не и било убаво, ете, по некоја недела, две, месец, ќе му рекла и нему крај. Што ќе се мачела за џабе?
Нешто ја задржало кај него очигледно.

Еднаш месечно не пали кај никого, посебно не ако сакаш да бидеш стварно со некој. А за споредби, секоја што имала некој со наредниот прави споредби, за тоа ич да не се замараш.

Нема што да мислиш повеќе, едноставно ете, можеш уште еднаш сериозно да си направите муабет, да ти ја каже причината зошто не сака да е повеќе со тебе.
Ако е пак ами вака, ами онака и не ти дава посебна причина... Ќе си го примениш мојот совет и ќе си се тргнеш настрана и тоа без да ти е криво, зошто со девојка што очигледно си има хаос во главата не сакаш да си. :)
6 месеци одела, а преретко се гледала, и више и дошло преку глава и му прекинала. Бар така она вика.

Инаку точно тоа и планирав да го напраам. Се договоривме да размислиме убаво за ова и пак да збориме, па деновиве пак ќе седнеме на озбилен муабет, ја ќе бидам најискрен со неа, се надевам дека и она ќе биде со мене и ќе збориме за овие ствари. Ќе пробам уште нешто да и кажам зашто не би имало смисла сега да прекинеме, али ако видам дека е џабе ќе и кажам дека ја нејќам да прекинам со неа и никад нема доброволно да кажам "епа ајде, тогаш да прекинеме". Едноставно не можам тоа да го напраам. Ако она сака да прекинеме, ќе и кажам нека собере храброст и она мене нека ми прекине, иако ја нејќам. И стварно не можам да се сложам со неа, стварно не мислам дека вреди све да се отфрли и да прекинеме заради нешто што би можело да се смени. Ако сака да прекинеме, нека ми прекине, нема што ја да се слагам со нејзе. Тоа е тоа, крај краева не можам ја да и кажам како да се осеќа, како да и биде најдобро. Она го извади ова, она сака крај, она нека ми прекине. Мое е да си кажам све што мене ми лежи на душа...

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Епа веројатно нема врска ова со бившиот, таа раскинала, не ја третирал како што треба, би била глупа ако прекинува со тебе ради тоа што осеќа нешто уште кон него.

Те сфаќам и тоа ептен добро, за тоа дека мислиш дека работите можат да се сменат кон подобро, па дека ќе ви биде убаво, па дека и таа ќе стигне на тоа ниво на кое што си ти ... Сум била на твое место.
Само што во мојот случај, работите, да, се сменија на подобро, на многу подобро, па пак да се најдеме на истата позиција по година ипол. Пак истите муабети, пак истите глупости, а причина нема.
И штом таа не ти раскинала отпочеток, нема ни да го направи тоа, нема храброст, оти ти реков, не знае што сака. И сака да е со тебе, и е убаво, али као демек, не е тоа - тоа.
Ќе си чека и ти да се сложиш со неа.

Јас да се вратам назад, би го шутнала уште тогаш кога првпат го слушнав ова. Јас ќе раскинев, а не да зборам 100 пати истото.
Али не го направив тоа, се случија премногу работи, кои ти прават да ти е уште потешко да се оттргнеш од таа личност и еве, мојот хаос во главава не се намалува ни со време сега, ни со ништо.
Така да, не ти го посакувам истото. :)

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Немала секс со никој досега. За другото ќе размислам, али не ми се верува баш дека тоа би помогнало. Баш тоа ми збореше дека секад у такви ситуации може она потсвесно се трга по малце, потсвесно иде наназад и такви ствари, заради тоа што не се осеќа како да има желба и волја да иницира нешто или да ме следи мене у моите чекори.

Фала у секој случај :)
Немала секс со никого? Тоа ѝ фали толку многу, што вришти по тоа.

Го шутнала бившиот зашто 6 месеци оделе, а се гледале толку ретко, што ѝ дошло преку глава да има дечко којшто ниту не ѝ навлегува во оние малку моменти кога се заедно. Со тебе е исто: одите месец дена и гледа дека не сакаш да ѝ влезеш, т.е. не покажуваш иницијатива за тоа. Не е тоа тоа што таа го бара од врската - ете споредба со бившиот нејзин.

Затоа, батали муабет. Кога ќе се најдете, залапај ја, задрапај ја и без многу муабети. Побарај ѝ секс, на кој начин и да сакаш (со провокативни зборови, со галење по коса или каде и да е - твој е начинот и ниту еден друг начин не е подобар од оној што ќе ти дојде во тој момент; како што мислиш дека треба да ѝ побараш секс, така треба). Ако прифати, врската ви оди еден чекор напред.

Ако одбие, заблагодари ѝ се, стани и оди си, колку и да ти е тешко, зашто девојка којашто не сака воопшто секс со тебе, не те сака.

Поздрав и со лесно.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како може да и фали нешто што никад го немала?
Тоа е како бурекот со циганите...Многу било убаво да се јади бурек со јогурт, оти му кажувал братучед му од Битола дека гледал некој човек како јадел.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Тоа е како бурекот со циганите...Многу било убаво да се јади бурек со јогурт, оти му кажувал братучед му од Битола дека гледал некој човек како јадел.
Не не, ова е повеќе Еј пак ми се јаде бурек! Е кога си јадел па ти бурек? Абе и вчера ми се јадеше, затоа.

B

black angel

Гостин
Јас имам ептен мутав проблем....
Се почна многу убаво , ме адна типот на Фб и јас прва му почнав муабет, и ја опраивме цела недела си пишувавме од сабајле до вечер , и тоа фини муабети , и покажа гоооолем интерес за мене , многу убави зборови паднаа и се останато.Арно ама еве денес цел ден го нема , гледам постирал некој објави и слично го нема да се уклучи.И се уклучив пред малку јас тој беше тука , арно ама во секоунда го снема се исклучи значи одма! Сеа незнам што да мислам? Да не му се досадив или слично?Обично јас прва му пишував. Гледав да не бидам нападна ептен опуштен муабет терав , вчера се беше ок , само вечерта не бев воопшто уклучена , па да не се налутил ? А и број ми даде се договоривме да се видиме све.Ми кажа дека сака да ме гушне и баци коа ќе ме види , а не е дете 26 ги има.

Не знам што да мислам, што да правам , ништо незнам ...... Совет ?

Член од
26 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
30
Се почна многу убаво , ме адна типот на Фб и јас прва му почнав муабет, и ја опраивме цела недела си пишувавме од сабајле до вечер , и тоа фини муабети , и покажа гоооолем интерес за мене , многу убави зборови паднаа и се останато.Арно ама еве денес цел ден го нема , гледам постирал некој објави и слично го нема да се уклучи.И се уклучив пред малку јас тој беше тука , арно ама во секоунда го снема се исклучи значи одма! Сеа незнам што да мислам? Да не му се досадив или слично?Обично јас прва му пишував. Гледав да не бидам нападна ептен опуштен муабет терав , вчера се беше ок , само вечерта не бев воопшто уклучена , па да не се налутил ? А и број ми даде се договоривме да се видиме све.Ми кажа дека сака да ме гушне и баци коа ќе ме види , а не е дете 26 ги има.

batali nema fajde

N

Nessa Alcarin

Гостин

Seriously?? Seriously??? А ти колку години имаш? 13?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Па и не мора ништо да значи, може да е случајност, а може и сака малку одмор од тие муабети. Тоа не мора да значи дека му снемало интерес, може само сака некое време да си биде онака, насамо. Не дека му здосадило туку може просто му притребало еден мал тајм-аут, секој некогаш го посакал тоа без разлика со кого бил во таква ситуација. Сеа ти ипак не претерувај со премногу муабети, чим викаш ти дал број за да излезете тогаш постои и можност да сака да намали со муабети преку фб, па кога ќе излезете да си имате муабет и во живо, да не ви влијае тоа психолошки како да сте се адаптирале дека муабет најдобро се прави преку фб.

Нормално ова се само погаѓања, али не би било лошо да почекаш следниот пат он да ти пише :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
.Ми кажа дека сака да ме гушне и баци коа ќе ме види , а не е дете 26 ги има.

Моме, типот можда има тактика, да почне да ти дава по малку од своето присуство и гледаш, има ефект, си се попалила по него.Опушти се и оди на кафе, заеби фб.

Годините не се важни. Има мажи и жени што се зелени набрани и засекогаш остануваат такви.

Kajgana Shop

На врв Bottom