Јофе ќе сркне(л) ќотек?

Коментар:

• Ќе сркне ќотек кај и да е

Гласови: 177 52,5%
  • Греота е бе остајте го нека живее

Гласови: 81 24,0%
  • Супер е детето..само напред Јофе

Гласови: 79 23,4%

• Вкупно гласачи
    337

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Јофе ако е фраер, ќе дојде и сам ќе се брани на форумов.
Немој ти се молам, јавна и славна личност е Јофе!
Под чест му е да се брани сам, за тоа ќе се погрижат неговите агенти.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ако имаш апарат во рака, и сакаш да извадиш дикредитирачка фотографија, мораш малку а-у, ово-оно-она-ана :) Така беше на времето. Сега доволно е да пуштиш снимка од ЈуТјуб и се гледа се, фино-лепо. Ако некогаш ми дојде некој на гости, а сакам да го избркам ќе му пуштам снимки од Јофе на ЈуТјуб. Ете најдов и корисна страна на емисијата.

Магде, ајде да се вратам на емисијата, од конструктивен аспект.
ДИКЦИЈА, Јофе ја НЕМА!
Мафтање со раце, претерано е. Да беше физички покрупен, можеби и ќе му личеше, ама вака личи на вртимушка (оние што се паѓаа во смоки).
Правење муабет по телефон со замислено другарче. Таква финта правеше еден ром на времето кога се обидуваше да стане МК Талент во организација на М2. Колку лејм треба да бидеш за да копираш дечко што не успеал на избор за талент.
Додуша не е по телефон, туку мубет со замислено пријателче во публиката (од другата страна на ТВ екранот). Ама пак е лејм.
Кај си бе Tonchie, симпатијо моја :back:
Што си се закачил за чоеков? Све (скоро) е ко што викаш-превише гестикулира и брља малце коа збори, ама како ги ренда децана што си играат држава, свака част...баш ми е срцка детето, височок, црномањаст, слабичок, особено тоа што малце шушка коа збори делува као зачин...УФ!

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Ако имаш апарат во рака, и сакаш да извадиш дикредитирачка фотографија, мораш малку а-у, ово-оно-она-ана :) Така беше на времето. Сега доволно е да пуштиш снимка од ЈуТјуб и се гледа се, фино-лепо. Ако некогаш ми дојде некој на гости, а сакам да го избркам ќе му пуштам снимки од Јофе на ЈуТјуб. Ете најдов и корисна страна на емисијата.

Магде, ајде да се вратам на емисијата, од конструктивен аспект.
ДИКЦИЈА, Јофе ја НЕМА!
Мафтање со раце, претерано е. Да беше физички покрупен, можеби и ќе му личеше, ама вака личи на вртимушка (оние што се паѓаа во смоки).
Правење муабет по телефон со замислено другарче. Таква финта правеше еден ром на времето кога се обидуваше да стане МК Талент во организација на М2. Колку лејм треба да бидеш за да копираш дечко што не успеал на избор за талент.
Додуша не е по телефон, туку мубет со замислено пријателче во публиката (од другата страна на ТВ екранот). Ама пак е лејм.
ги има тие во смоките од хедис :pos2::pos2::pos2:
иначе јофе коа ќе го видам на телевизија ми се сере :toe:
меги подобро да се откажеш со бранењето на другарчето зошто се гледа дека скоро на сите освен на тебе им се гади од јофе :toe:
немој сега одма да го поврзеш ова со партија, бидејќи тоа е факт не измислувам...пролистај на предходните страни и ќе видиш...

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Ми се допаѓаа колумните што ги пишуваше во Сега и Шпиц (не знам дали уште има, не сум читал Шпиц кој знае од кога)... Ама мислам дека му е грешка што се појавува на телевизија, доволно ќе беше да остане во весник. Не ми се допаѓа начинот на кој ги интерпретира ТВ-колумните.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Шо му се замарам бе, клошар жив, исти фори праи секој емисија, па кој нормален ќе ти се смее на иста финта секоја емисија! Башка она гласчено му е ко на 10 годишно дете, посебно кога ќе го каже она Е ДА БЕ! Незнам, талентирано е глуп. А за тоа шо збори против власта, за тоа мисалам дека он не е крив, наложено му е од горе :)
Ама ко шо реков, шо ме боли мене цеф за него, го имам глеано некој 3 емисии и ми стана одбивен за цел живот!

Член од
24 септември 2010
Мислења
4
Поени од реакции
1
Изразувањето на Јофе е со таква дикција и лирика за кои ни Черчил не слушнал, а таква изведба на македонскиот јазик што би го натерало и Ристо Крле да се зачуди. А па едно држење и носење што има, самата појава предизвикува страхопочит. И за крај би ја спомнал таа интелигенција, па то една интелигенција, па то една суштина бре човече...

Член од
10 декември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
1
Колумнава излезе скоро по појавувањето на Јофе на ТВ, па еве да споделам во пдф формат да не излезе рекламираме други страници. Кој сака линк нека пише ПП.

„Сакам да бидам новинар“, „Сакам да ме има на телевизија“, „Сакам да бидам славен! “

И би новинар...

Пред мал милион години, Господ создал светлина, пред стотици години Тесла ја создал струјата, за таа истата денес да служи како медиум (мала кутија модерно наречена ТВ приемник).

Е на тој мал приемник до пред дваесет години се презентираа луѓе кој од далеку беа нарекувани новинари, беа почитувани и уважувани како такви. Беа пример и репер за однесување на телевизија.

Денес на истиот тој ТВ приемник секојдневно гледаме парада на фаци, карневал презентиран од кич, комплекси и мизиерија.

Wanna be водители колку сакаш, ВИСТИНСКИ водители речиси и да нема (секако чест на исклучоците од постарата генерација).

Гледам едно прле на телевизија и се чудам. Си велам кога овој догурал до таму, веќе секој може. Повеќе не постои граница ниту морал.

Типчево, колку што сфатив, е дел од некој колажен експеримент вментнат меѓу одамна загубениот сјај на wanna be ексклузивната, кичерајска „забавна“ емисија на А1- Ексклузив.

И се враќаме на почетокот. Како се започна?!

„Мамо – Мамо, сакам да студирам новинарство, сакам да се изгубам од градов каде што сите ме исмејуваат и сакам да им докажам дека јас можам да направам револуција“- еден ден и рече провинцијалчето на својата мајка и таа пустата смогна сили, му ги закрпи чорапите и го прати детево на студии во големата метропола.

Тој малиот, еден таков никаков, со само голема желба за слава се упати кон рајските порти и затропа на вратата кај чичко Велија барајки дозвола за слава во неговата Мека.

И бидејки чичко ти Велија нели работи за народот, како можеше да го одбие ова сеуште неоформено момченце со глас како на закржлчавен тинејџер? Си рече човекот : „Ајде да му дадеме шанса на малиов да се искаже“ – од сожалување, де.

И така провинцијалецот (или детево од малиот град, да не се вреѓаме) стаса до пред камера или во нашите домови преку онаа магична кутија наречена екран (сега не се вреѓајте ако дома имате незнам колку инчен плазма ТВ)!

И така, детево го облекоа во првата продавница за одела, му дадоа три броја поголемо сако (најмалото кое го имаа секако) и го пуштија пред телевизија да пука сеир, да се ослободи од фрустрациите кои цело детсво го јаделе. Сега тој е оној кој го има клучниот збор, па ајде, повелеле, да чуеме што има малиов да каже!

И отвара уста...

Публиката на под!

Каков е тој глас? Дали сте слушнале нешто толку иритантно, што дури е проклето смешно?! Си вели гледачов: на што е селанчево? Хелиум?!

Не, не драги конзументи, малиот ни Јофе не е на никаква супстанца, едноставно тој така говори. Можеби смешно, да, можеби настрано и педерски, но тој е свој и тоа морате да му го признаете. Во најмала рака, па луѓе, момчето се труди.

Па што ако никому не му се смешни неговите шеги? Што ако тие истите (шеги де) се елоквентни за дете од предшколска возраст, што ако неговиот поглед е толку фиксиран во камерата што делува како да излегол од ботокс столче, што ако во минута може да направи стотици непромислени гестикулации со дланките? На крајот на краевите, никој не го слуша ни она што го говори, бидејки помеѓу неоформениот глас и акцентот кој е неизбежен, момчево и нема што да каже освен да прави магаре од себе.

Морате да му признаете на малиов дека воведе нов жанр и смеа во етерот.

Заборавете веќе на оние класични презентери со убави насмевки и средени од глава до петици.

Јофе донесе нов бран во етерот, нова свежина и нов начин на гледање на нештата.

Детето донесе надеж.

Го гледаш и си велиш, кога тој може... i can reach to the stars.

До следната колумна, ве оставам во добро медиумско здравје.​

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Колумнава излезе скоро по појавувањето на Јофе на ТВ, па еве да споделам во пдф формат да не излезе рекламираме други страници. Кој сака линк нека пише ПП.
http://www.tvpaket.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=2811:2010-08-31-14-28-27&catid=78:berger&Itemid=117

има луѓе кои знаат како работи гугл
И ставај следниот пат линк да не ставам јас :)

Патем - добра е :)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јака самореклама Бергер :) Како и да е добра е колумната барем кажува тоа што треба да се каже.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Чисто онака колку да забележам... Третата опција во анкетата е многу иронично поставена, па затоа не знам дали и гласовите за таа опција се иронични :)

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Чисто онака колку да забележам... Третата опција во анкетата е многу иронично поставена, па затоа не знам дали и гласовите за таа опција се иронични :)
Со оглед дека е од Македонец би требало да е ....

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ќе јаде ќотек овој кај и да е..

M

MacedoniaGirl

Гостин
Ќе сркне ќотек кај и да е
117 53.92%