Јован Манасиевски - нов лидер на ЛДП

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098

Јован Манасијевски
Јован Манасијевски, екс министерот за одбрана, е новиот лидер на либералдемократите чиј против кандидат, по оваа трка, беше Стевче Јакимовски, поранешниот министер за труд и социјална политика, кој освои 17 гласови помалку.
ЛДП со новиот лидер ќе го гради новиот лик на партијата, кој на следните локални избори ќе се подготвува за самостоен настап на партијата, а не како досега, како приврзок на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ.
„Ќе го вратиме идентитетот на партијата”, им рече Манасијевски на делегатите, ветувајќи им дека веќе на наредниот конгрес, новиот лидер на партијата ќе се избира на непосредни избори од страна на сите членови.
Конгресот го отвори досегашниот лидер Ристо Пенов, кој беше самокритичен, но и ја критикуваше владата.
„Кога ги добивавме изборите, заслугата беше на сите, кога ги изгубивме последните два изборни циклуса, одговорноста ја превземам врз себе”, рече Пенов самокритично, коментирајќи го своето повлекување.
Правдајќи го нискиот рејтинг на партијата, тој рече дека тоа се должи на Европската агенда, зад која застанала ЛДП, но тоа не го правеле заради краткорочни цели, додаде Пенов и притоа ја искритикува актуелната власт.
„Ние, во интерес на остварувањето на Европската агенда во која успеавме, го ризикувавме нашиот рејтинг и бидејќи чувствувам дека се уште многумина имаат дилема дали вредеше сето тоа, јас уште еднаш ќе повторам, вредеше, затоа што државата ја поставивме на вистинскиот колосек”, изјави Ристо Пенов, екс лидер на ЛДП.
Новиот генерален секретар на ЛДП е Дуфе Куковски, поранешен директор на „Македонија пат”.
Пред делегатите Јован Манасијевски ќе го предложи новиот состав на Централниот одбор.

А1

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Мистичен напиша:

Ќе го вратиме идентитетот на партијата”, им рече Манасијевски на делегатите, ветувајќи им дека веќе на наредниот конгрес, новиот лидер на партијата ќе се избира на непосредни избори од страна на сите членови.
---------------------
Правдајќи го нискиот рејтинг на партијата, тој рече дека тоа се должи на Европската агенда, зад која застанала ЛДП, но тоа не го правеле заради краткорочни цели, додаде Пенов и притоа ја искритикува актуелната власт.
„Ние, во интерес на остварувањето на Европската агенда во која успеавме, го ризикувавме нашиот рејтинг и бидејќи чувствувам дека се уште многумина имаат дилема дали вредеше сето тоа, јас уште еднаш ќе повторам, вредеше, затоа што државата ја поставивме на вистинскиот колосек”, изјави Ристо Пенов, екс лидер на ЛДП.
Новиот генерален секретар на ЛДП е Дуфе Куковски, поранешен директор на „Македонија пат”.
Пред делегатите Јован Манасијевски ќе го предложи новиот состав на Централниот одбор.

А1
Хм..се прашувам за кој идентитет реферира Манасиевски, на времето на ”чистите раце” или на она пост-модерно преобразување? :uvo: Ако некоја партија немала идентитет, за мене тоа е ЛДП, успеале тоа да го покажат во повеќе наврати. Оваа партија досега не доживеала привилегија на политички фактор. А ова за нивната Европска агенда? - Pure Crap! Па самиот збор Европа во нашата политичка сцена стана синоним за демагогија, која тешко да поверувам дека успешно им функционира кај мнозинството.ЛДП е уште една структура која се обидува да го прикрие својот неуспех зад оваа излитена фраза.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Fantom_oh напиша:
Јас за Стефче бев :(
Очигледно не знаеш како изгледа да го имаш стевче за градоначалник на твојата општина.

Него ќе видиме, во секој случај подобро помлад да е лидерот, шансите им се поголеми навистина да се оттргнат од дбелата ореова сенка на СДСМ, и да ис се издигнат како партија со респектибилен број на гласачи со што би им дале малку контретежа на двете големи партии.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Можит не знам како е да ти е градоначалник, ама многу добро знам шо љуѓе се и двајцата, и појќе го поштувам Стефче

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Fantom_oh напиша:
Можит не знам како е да ти е градоначалник, ама многу добро знам шо љуѓе се и двајцата, и појќе го поштувам Стефче
Тоа онака, од муабет со чичко ти знаеш? :)
Од мемоарите... "Еих, со Стефче на времето коа ебевме од Вардар до Триглав, а Манасиевски уште беше невин..."

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ако толку треба да знајш, тато е во ЛДП, и е еден од основачите на охридското лоби, па знам доста работи шо ти не ги знајш :wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Fantom_oh напиша:
Ако толку треба да знајш, тато е во ЛДП, и е еден од основачите на охридското лоби, па знам доста работи шо ти не ги знајш :wink:
Тато, тато... купи ми крем банани...
Можеби јас знам многу работи кои татко ти несмее да ти ги каже, си помислил на тоа?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Мистичен напиша:
Тато, тато... купи ми крем банани...
Можеби јас знам многу работи кои татко ти несмее да ти ги каже, си помислил на тоа?
Првата реченица не ти ја сватив, можда ќе бидиш љубезен да ми ја објасниш.
за втората: Вмешан сум во политика појќе од шо мојш да си замислиш, а и сум присуствувал на состанок во партијата во Охрид. Така да, све си знам :hihi:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Fantom_oh напиша:
Вмешан сум во политика појќе од шо мојш да си замислиш
Искрено, не можам да замислам индивидуа на твоја возраст освен во лепење (и кинење противнички плакати), делење флаери, врбување маалски и школски другари и нивно организирано носење на селски митизни и слично, колку многу може да биде вмешан во политиката. Ќе ми кажеш конкретно за да можам да ја добијам вистинската претстава?
Fantom_oh напиша:
а и сум присуствувал на состанок во партијата во Охрид. Така да, све си знам :hihi:
Ух, тоа е врхунац више. Духовен оргазам а?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Приготвување програми за локалните избори, киснење во штаб нон стоп и тн... се учи по нешто, знаеш
за „врхунацот” - беше само да ти кажам дека не зборвам само за приказни пред спиење.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Хм...многу смешна партија ми е ЛДП, посебно последниве две-три години.Да не беше во коалицијата со СДСМ, незнам дали ќе собереа 5 пратеника во Собранието на Македонија како што имаат моментално.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
И ти си ми смешен мене, демек мразам СЕ шо е српско, а на аватар Тома Здравковиќ го имаше ставено :tapp:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
ЛДП отсекогаш била сателитска партија, привезок. Ќе лапнат неколку пратенички места, по некој министер и заменик, и ќе се дограбаат за директорски места во јавни претпријатија и установи како паразити. Партијата нема никаков политички идентитет. Како дува ветерот...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ЛДП си беше а и ќе си остане таква политичка структура конструирана по теркот познат кај народната маса(или непознат) КДВ т.е. Кај Дувне Ветрот...Пошто ваква партија сама од себе неможе да опстои...ја нема таа сила и поддршка од народот...

Сите знаеме убаво дека секоја политичка партија си го носи проклетието или благодетот на првиот лидер од нејзиното основање и тоа трае минимум 3-4 генерации...Перето ја мркна оваа партија....Пенов ја докусури....Манасијевски ќе ја распадне поспоро отколку да беше на чело Јакимовски...Типот го мразам дури и сопствените следбеници...Поантипатичен човек немало од него на политичката сцена...

Kajgana Shop

На врв Bottom