Ја оправдувате ли пиратеријата?

Ја оправдувате пиратеријата?

• Да

Гласови: 238 70,4%
  • Не

Гласови: 24 7,1%
  • Не, но користам пиратски производи

Гласови: 76 22,5%

• Вкупно гласачи
    338

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Ah i da se dodadam da ne se zacudat onie koi go drzea mojot stav na pocetok:
Smeniv mislenje (samo vo odnos na Makedonija) bidejki zakluciv deka generalno i taka i taka se kupuva skart, i bljuvotini. KOga vekje se trosat pari na Bekvalac i Dan Brown, stvarno nema smisla da se trosat mnogu (stvar na vkus sekako, no i globalni vrednosti) - ako se trujat, neka pominat poeftino.

A za vrednostite spored moite vkusovi ne se plasam, bidejki nema covek koj ceni kvalitet koj bi sakal da go cita Kafka na a4 format od shugav printer, ili da go slusa Pogorelic na Dolby kaseta - kad tad ke si go kupi original.

Zatoa - neka slepaat - za 10 denari Bekvalac, belkim ko ke oseti deka nema pojke profit, ke prestane da pee :(

Tolku od mene.

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
OBDN напиша:
Ah i da se dodadam da ne se zacudat onie koi go drzea mojot stav na pocetok:
Smeniv mislenje (samo vo odnos na Makedonija) bidejki zakluciv deka generalno i taka i taka se kupuva skart, i bljuvotini. KOga vekje se trosat pari na Bekvalac i Dan Brown, stvarno nema smisla da se trosat mnogu (stvar na vkus sekako, no i globalni vrednosti) - ako se trujat, neka pominat poeftino.

A za vrednostite spored moite vkusovi ne se plasam, bidejki nema covek koj ceni kvalitet koj bi sakal da go cita Kafka na a4 format od shugav printer, ili da go slusa Pogorelic na Dolby kaseta - kad tad ke si go kupi original.

Zatoa - neka slepaat - za 10 denari Bekvalac, belkim ko ke oseti deka nema pojke profit, ke prestane da pee :(

Tolku od mene.
А да си ми жив и здрав (што би рекол дедо ми) :ne_zboram

RaGeAnGeL

KiCk AsS
Член од
23 јануари 2005
Мислења
930
Поени од реакции
7
zensko e be aman be ne praj taka be ahahahahahahaha
zivA i zdravA

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
RaGeAnGeL напиша:
zensko e be aman be ne praj taka be ahahahahahahaha
zivA i zdravA
Не само што е женско, туку женско ипол :))

Него да се вратам на темата, туку што си го купив најновиот албум од Frank Gambale од emule :)

Ефтино бе, се изненадив :)

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
OBDN напиша:
Lele moronshtina na kvadrat - maestro Tose be. a) maestro ne e titula za Pop muzika devojce. Vtoro pred da driblash topka koja e pogolema od tvojata glava, soberi si informacii i ne lupetaj.
Тешки зборови паднаа... Просто да се чуди човек...Сме го делеле наследството или сум ви јадела од манџата за да има вакви термини? Нема врска.Никој не спомна дека Маестро е титула за поп музика... Само Тоше ние во Македонија популарно си го нарекуваме маестро не како титула туку затоа што до скоро рекламираше Маестро кредитни картички (Читај реклама имаше по новини МАестро може:))...

OBDN напиша:
Vcera pisav, pa izbrisav, ama sea mi krenavte dzigeri. Koga Simon bi bil porealen -- kolku e CD-to na TrpceSKI vo Makedonija devojce? Ima CD na Simon vo Makedonija? Imashe edno - koe povekje ne se prodava jas ako ne se lazam, i bese izdadeno od nekoj drug, so simfoniski orkestar, znaci ne solo i ne negovo i cenata ne ja odreduva toj.
Vo Makedonija, CD-ata na Simon TrpceSKI gi NEMA!!! Veruvala ti cenitelu na maestra.
За тоа сте во право, јас не знам дали има сд на Симон во Македонија и само за потсетување не го дадов јас примерот со СИмон Трпчевски. Кој не верува може да провери. Значи за работи што не сум сигурна, не давам примери. ЈАс само го поддржав примерот од некој сигурен што мислел дека има цд од СИмон....

OBDN напиша:
biseru vardarski, cenitelu na maestra.

Ajt - ko shto bi rekol eden moj drag prijatel od Slovenija - MARSH NAZAD U 7mi RAZRED!!!
И мислам дека стварно нема потреба од иронии, сарказми, перифрази и не знам уште што ли... БАрем кога се работи за некоја личност како вас .... Според нивото на мојата култура кон постар човек , немам друг коментар...ТУка ќе прекинам
А факт е дека ни јас ни некој друг не може да го оспори квалитетот на Тоше ни на Симон ,лоша беше споредбата во секој случај, ама признале или не Тоше(барем кај нас) далеку е попопуларен од Симон и според мене постигнал многу повеќе...

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
moTaro напиша:
цената од 7 кома нешто долари за цд-то на симон е ок да се шитка у америка каде што само во Њујорк на пример има популација од 20 милиони жители. Каква разлика во куповна моќ а? Збориме само за еден град. Америка ако не се лажам има околу 300 милиони жители. Е па мои драги на толку маса јас моето цд можам и по ДОЛАР да го продавам !

Македонија е нешто друго, од тој аспект неможе да се споредуваат цените колку било на амазон а колку во Македонија. Стандардите не ни се исти, популацијата (куповната моќ) не е иста, и цените тогаш нема да бидат исти. Од тој аспект 50 денари за ЦД и ништо повеќе.
Епа некој заминал во странство и заборавил на се...На нашиот стандард...Потполно си во право...

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
OBDN напиша:
Suma Sumarum -- Piranterija DA! Smeniv mislenje.
Епа токму и јас тоа го кажувам цело време и мило ми е кога некој добро ги сфатил работите. Браво!

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Maestro kreditni karticki -- procitaj gi kapitalnite bukvi od mene uste ednash.

Ne gi povlekuvam, stojam pozadi niv. Ne sme jadele od ista mandza, ni nasledstvo isto nasledile sepak nemoj da me persiras; tolku stara ne sum, a dostojna za formalnosti uste pomalku.
Najpovekje, za raboti koi ne gi znaesh, ne zboruvaj, uste pomalku koristi neprovereni informacii od drug - da ne padnat uste mnogu poteski zborovi.

Kaj nas (kaj vas t.e. posto jas neli sum od onie zaminatite u stranstvo sto zaboraile se) i raperot od Strumica e po-popularen od Simon i "naprail povekje " za vas-- toa sepak ne e izgovor za 'maestra' i kreditni karticki; sepak veruvaj mnogu razbirlivo za ovoj moron ovde koj si trosi vreme a se prashuva zoshto.

Ti se divam na "kultiviranosta" - ti padnaa tesko zborovite od ovoj nistoznik ovde, a vo celiot svoj respekt za postari, se ispovrati pred velicinata na dostojnite i pred niv gi stavi minlivite.

Fascinantno!!!

"Licnost kako mene" za ovakvi raboti znae da se spusti daleku ispod nivo - pod zemja ako treba i rovovi da kopa - nema nivo za koe ke premizi pred grevovite.

Ostavi gi Simon i Tose na strana - iskluci TV, ukluci zici.

So long!

p.s. Nemoj nekoj da go izbrisal postot, i to kako ima vrska so piranterija, plagijati, imitacija i 'ne vrednosti.'

Го повратив твојот пост бидејќи сметам дека треба да го видат сите како одговор на небулозтите искажани досега. -Гарфилд

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Izbrisav moj post - nemoj nekoj da se cudi zoshto. Osetiv lesnotija.
Da Aurora losa sporedba, koja prodolzi da ja pravis. Zatoa moite golemi bukvi mozesh pak da gi preptocitash, ne gi povlekuvam - i nemoj da me persiras, nit tolku stara nit dostojna jas nistozna.

Aj nazad na temata sea.

p.s. Maestro MasterCard!!!!!

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Моментално работам на пиратски windows, користам пиратски антивирус, употребувам пиратски офис, пиратски корел, пиратски фотошоп, слушам пиратска музика, пијам пиратски сок, јадам пиратско чоколадо, ностам пиратска маица, кликам на пиратски маус, на главава пиратски слушалки... тоа моментално

инаку јас сум против пиратеријата

За албум на Тоше колку треба да платам - толку! Ако немам, не купувам. Јас многу работи сакам, па немам пари да ги купам.

Не ги вреднувајте работите едни во однос на други, ве молам
Тоше
Симон
Влатко
Мизар
Вања
Кирил
да не набројувам, сеедно...

зборот ми е, млатиме слама. Се вртиме во круг, се околу нас е пиратско. Сакале - неќеле
До некое друго време, поздрав

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
АуРоРа напиша:
Епа некој заминал во странство и заборавил на се...На нашиот стандард...Потполно си во право...
Мајко блажена што си ме родила, зошто си со татка легнала в ист кревет ноќта кога, грешнице небидна, сте ме зачнале та сал читам глупост до глупоста, пофалба на лудата и грешна дума преку туѓа беседа??

Симон великан Трпчески во кош фрлен со Тошета певец меански Проески!! Лудост до лудило безумам од пишан збор повтоен во безумие верувам искажан.

Ах, каде сте клети наречници, каде си Клото бедникава што не ја искина нишката моја на третата вечер пророчка ами ме проколна, клет да живеам, ваква дума да чујам, да прочитам???!!

Аурора, што има ѕвездено носиш виртуелно, мајка македонска што од себе те изнедрила, поклекни, врати се, во ум и разум поврати се, било , а како да не било ќе речеме, сите, чинам ќе се сложиме, за лудоста од тебе, испишана, реч речена непокаена.

Сал Симона виртуоз го имаме, херој на уметноста што Македонија бедна, предадена, на скоро плеќи превртена, да не претстави, да амбасадопрува дека и тука, како и на времето, сеште мајка јунак дои и доела, раѓа и родила.
Исто како Трајанов, глас, мил, милозвучен, запојал како славеј в вишна гора, крепост врати в тврдина мопже да разниша, од тука исто, мајка македонка роила, доела, за таму, по пустини и беспаќа, и горди, а на што незнам, по земји клети, далечни, за нас збор да рашири, понесе и глас за пуста гордост Македонска да понесе.

И вие, Ти, цвете убав што горчила со писание донесе, покај се, глава наведни пред земјата што те росдила оти Тоше певец меански, Тоше Крушеец Проески, вреден и милозвучен глас можеше, ама одби да разнесе, насекаде, сетики по фолкот балкански затера, избеган од умот, а можеше, тој, разочара.

Нема повеќе, сила немам да беседам, кажав речта и словото, од гочлива реч изблика, а ѕрцало скршив од вомјазот, кога се огледав, вчудоневиен, на се погоре од туѓ, а наш македонец испишано.
Нема да беседам на темава, само еднаш ќе повторам:
Чул, да е чуеан вековит зборот, појот македонски од нашите деца уметници, сал клет да е, клет да остане, пиратот, тој што пиратерија продава, и гробнина да не му се знае, прав и пепел името!

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Garfield,

Ова е дискусија и секој има право на свое мислење. Ако тоа не се совпаѓа со твоето не мораш да ги вреѓаш другите само затоа што не мислат како тебе. Пошто мене некако ова сакрастично ми звучи.

Коментирај без никакви навреди кон никого. Дури ни "поетски". Без разлика што си администратор, го немаш тоа право нели ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А каде ти мој форумски пријателе, ја вие саркастичната навреда до некого? Ако јас израз изразувам со дума беседна, дали тоа е навреда, ако се клетам себе си, што ме мајка, сега, во вакви условија и опкруженија, изнедри? јас само колнам пиратериај, што уметнота ја негира, бледи и унизува!

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Ја видов во цитатот што си го одвоил, и во првата твоја реченица. Али искрено, во вакви случаи да ти е мерак да си слеп.

Kajgana Shop

На врв Bottom