Јане Сандански-Пиринскиот цар!

Boogie

no pain no game
Член од
4 декември 2005
Мислења
985
Поени од реакции
544
Бугари го убија, убаво пишува аџигогов, бугарски платеници за бугарски интереси.

A

anaveno

Гостин
3а Македонските револуционери кои си ги ваделе очите помеѓу себе може до утре да се раскажува.

Ho прашањето е: КАКВА БИЛА ТАА БУГАРСКА (ИРАЧКА) ДРЖАВА во која секој кој сакал си носел пушка и кубура, си правел чети?!?

И кој Македонски револуционер личи на Костов, Стојанов, кој имал КВРГАВА ГЛАВА како Божо Татарот???

Чии братучеди имале имиња ДА ИМ СЕ ЧУДИШ како тие на Божо???

Bо Бугарски пропагандни книги и весници ќе видите се и сешто, но никако пред 1850 г. кога пишувале на СРПСКИ и се СРАМУВАЛЕ "да се казват Блгари".

Прашајте ги за такви документи пред 1850 година ...

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
Ti ni gi pokazi tezi dokumenti stoto samo revete po forumite ama kato stane duma dokument da izvadite nikakvi vi nema

Osven rasistki podmiatania nisto seriozno

Zatova kak izgleezdat bulgarite vseki moze sam da si napravi izvod

Linkot po dolu generira proizvolna snimka na bg man

http://www.sladur.com/tools/cgi-bin/random.php?Sex=1

Vaprosat ne e da se rovish 1 chas da namerish nekoi po tamen stoto i v skopie gi ima dosta

A

anaveno

Гостин
Kаде ви се документите од пред 1850 г. ???

Eбате линкот, 100 пати сум бил во Бугарија, ти на други такви фори.

Eдно не ми е јасно: при толку ваша пропаганда, пушти на кабелска некоја БГ музикална и на најмутавиот ќе му стане јасно дека од таа страна на Пирин - ЖОЛТО цвеќе цвета.

Поздрав од АПРИЛОВ Гркот...

Член од
22 јуни 2007
Мислења
70
Поени од реакции
0
abe men tezi deto nai krivi sa im bulgarite sa mi jasni.Tuka ste edin dvama takiva.I drugi oponenti imame no samo ti vizdas izvora na vsi4ki zlini v Bulgaria.A pa srbite deto va e... 90 godini hubavo ti bese i togava si ia iztakvashe seksualnosta...nali.....naveden

PS abe anaveno dai edna snimka mnogo lubopitno mi stana sto za playboy si:) nie v pirinska makedonia imame edna prikazka Kuce deto mnogo lae ne hape:)

A

anaveno

Гостин
Исти ѓубриња со србетата сте.
И генетски е потврдено.
Само вие кажувајте си изреки и мрдајте си со опашките.
А од каде знаеш дека ти не си чедо на ВЕГЕТА?!
Ти реков дека си тотално неинтелигентен.
И не згрешив..

Член од
17 февруари 2005
Мислења
190
Поени од реакции
4
Sto e toa bugari postoji li takvo nesto , ili mislis na tatarite?

Член од
16 август 2007
Мислења
27
Поени од реакции
0
јане е труден за разбиране, но едно е јасно с'с сигурност.
Ако бе нужно за делото - да биде Македонија цела,
тој би станал ортак и с Дјавола.

Сега, след толкова години след като се лјушкахме в преценките
за него от "осанна" до "разпни го", може да кажем само едно -
јане отдаде целија си живот на делото на македонците
/ на всички, родени и живеешти в Македонија /.

paradigm

The one&only
Член од
11 јуни 2007
Мислења
379
Поени од реакции
5

Bez da iskam da se zaiajdam s nikoi,ke mi obiasni li nekoi zashto toa manifest e napisan na bugarski iazik?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Што има зборови што не ги разбираш на манифестот? Што е напишан на општото писмо што се користело тогаш...?

А ти прочита ли "штото пише там"? :tapp:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ti ni gi pokazi tezi dokumenti stoto samo revete po forumite ama kato stane duma dokument da izvadite nikakvi vi nema
:LOL:

Vo edno okruzhno pismo na serskiot revolucioneren komitet od 20. januari 1905 godina, podpishano od Jane Sandanski, se veli:

"...Личните завоjувачки апетити на соседните државички: Грциjа, Србиjа и Бугариjа, не можат да се смират и да jа примат девизата на Организациjата: Македониjа на Македонците.

Мислата дека Македониjа може еден ден да се jави како самостоjна единица ги ужасува. Секоjа од тие држави фрла милиони за поткупи, употребува и наjподли средства, први се' за да може да го привлече населението и Организациjата за своjата кауза и да го убеди надворешниот свет дека Македониjа е населена само со неjзини сонародници. ..."

(Реформи, 22. IV. 1905/VII, бр 19, стр. 2-3)

paradigm

The one&only
Член од
11 јуни 2007
Мислења
379
Поени од реакции
5
TpH_Bo_OkO: Jas razbrav sve sho e napisano,toa mi e maichin jazik na mene...

Kajgana Shop

На врв Bottom