- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 12.774
- Поени од реакции
- 9.898
Курназлк е да се шверцаш.Моите импресии по првото возење со 9ка
1. Како во Авганистан
2. Плаќа ли некој карта уопште?
Курназлк е да се шверцаш.Моите импресии по првото возење со 9ка
1. Како во Авганистан
2. Плаќа ли некој карта уопште?
Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викашКурназлк е да се шверцаш.
Ти се погодиле така , сите шверцери у еден автобус Иначе све е поштено кај нас,без карта никој не се вози,свеста ќе ги јаде после зашто не платиле..Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викаш
Кога доаѓаат оние карти што бараат а ако немаш, лична карта ти земаат, е во скоро секоја 57 што сум се возел сум ја имал таа чест да само од мене да бараат. Баба уште од мал ми викаше дека сум убав ја и дека сите ке се лепат за мене.Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викаш
ДаНе дека е поврзано со проблемите со ЈСП, ама да си прашам: Дали важат слободните во автобусот што иде накај Средно Водно?
Чекај на рекорд или кај зелено пазарче, 5-ка, 3-ка, 15-ка (22-ка до железничка).Прашањево не е за темава, но не можев да најдам соодветна.
Кој автобус иде за населба Аеродром и на која постројка да го чекам во центар? Околу 10 и 30 треба да сум таму.
Можеш и седмица ама ама ќе те носи од кај Раде Кончар, Влахов средното, таа рута. На Рекорд а и на Партизанска можеш да ја фатиш неа.Прашањево не е за темава, но не можев да најдам соодветна.
Кој автобус иде за населба Аеродром и на која постројка да го чекам во центар? Околу 10 и 30 треба да сум таму.
Некни (вторникот) едни и јогуртче си отворија си го пиејаме напиња све пензионерско шо трча ко лудо по автобуси, а коа ќе влезе се преправа дека е стар и изнемоштен.... немора да појаснувам дека смрдат, некултурни се, кашлаат и киваат, летаат шлајмови насекаде.....
Потполно го разбирам твојот гнев, ми се има случено скоро истото!Моментот кога одиш трета смена на работа и моторот на „Ко то тамо пева“ почнува да трокира пред Градска болница како и наредбата на шоферот да слезеш се бесценети.Особено кога знаеш дека сето ова е придружено со десет проценти казна зошто си задоцнил на работа благодарение на нашето совесно Јавно сообраќајно претпријатие.Тогаш ти доаѓаат оние моменти да им влезеш во дирекција со ц-4 и да ја кренеш цела дирекција во воздух, или пак да го доведеш под нишан директорот на ЈСП лично кај тебе на работа за да те оправда и да го натераш да ти ја одработи цела месечна мизерна плата од двеста евра.
Ова сигурно им се случило на повеќето од нас.