ЈСП - случки, прашања, дискусии

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Курназлк е да се шверцаш.
Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викаш :icon_lol:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.898
Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викаш :icon_lol:
Ти се погодиле така , сите шверцери у еден автобус :icon_lol: Иначе све е поштено кај нас,без карта никој не се вози,свеста ќе ги јаде после зашто не платиле..

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Кога доаѓаат оние карти што бараат а ако немаш, лична карта ти земаат, е во скоро секоја 57 што сум се возел сум ја имал таа чест да само од мене да бараат. Баба уште од мал ми викаше дека сум убав ја и дека сите ке се лепат за мене.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не дека е поврзано со проблемите со ЈСП, ама да си прашам: Дали важат слободните во автобусот што иде накај Средно Водно?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Прашањево не е за темава, но не можев да најдам соодветна.
Кој автобус иде за населба Аеродром и на која постројка да го чекам во центар? Околу 10 и 30 треба да сум таму.

Член од
21 март 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
abe so se zezate saaaa vremeto e super zemajte po eden tocak a ne da vi se slosue u avtobus am karta skapa ko i sisa neka se tepat

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.997
Поени од реакции
74.161
Кој автобус иде за населба Аеродром и на која постројка да го чекам во центар? Околу 10 и 30 треба да сум таму.
Чекај на рекорд или кај зелено пазарче, 5-ка, 3-ка, 15-ка (22-ка до железничка).

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Можеш и седмица ама ама ќе те носи од кај Раде Кончар, Влахов средното, таа рута. На Рекорд а и на Партизанска можеш да ја фатиш неа.

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
ме напиња све пензионерско шо трча ко лудо по автобуси, а коа ќе влезе се преправа дека е стар и изнемоштен.... немора да појаснувам дека смрдат, некултурни се, кашлаат и киваат, летаат шлајмови насекаде..... :facepalm:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ме напиња све пензионерско шо трча ко лудо по автобуси, а коа ќе влезе се преправа дека е стар и изнемоштен.... немора да појаснувам дека смрдат, некултурни се, кашлаат и киваат, летаат шлајмови насекаде..... :facepalm:
Некни (вторникот) едни и јогуртче си отворија си го пиеја :pos:

B

Borg_Drone

Гостин
Моментот кога одиш трета смена на работа и моторот на „Ко то тамо пева“ почнува да трокира пред Градска болница како и наредбата на шоферот да слезеш се бесценети.Особено кога знаеш дека сето ова е придружено со десет проценти казна зошто си задоцнил на работа благодарение на нашето совесно Јавно сообраќајно претпријатие.Тогаш ти доаѓаат оние моменти да им влезеш во дирекција со ц-4 и да ја кренеш цела дирекција во воздух, или пак да го доведеш под нишан директорот на ЈСП лично кај тебе на работа за да те оправда и да го натераш да ти ја одработи цела месечна мизерна плата од двеста евра.
Ова сигурно им се случило на повеќето од нас.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Моментот кога одиш трета смена на работа и моторот на „Ко то тамо пева“ почнува да трокира пред Градска болница како и наредбата на шоферот да слезеш се бесценети.Особено кога знаеш дека сето ова е придружено со десет проценти казна зошто си задоцнил на работа благодарение на нашето совесно Јавно сообраќајно претпријатие.Тогаш ти доаѓаат оние моменти да им влезеш во дирекција со ц-4 и да ја кренеш цела дирекција во воздух, или пак да го доведеш под нишан директорот на ЈСП лично кај тебе на работа за да те оправда и да го натераш да ти ја одработи цела месечна мизерна плата од двеста евра.
Ова сигурно им се случило на повеќето од нас.
Потполно го разбирам твојот гнев, ми се има случено скоро истото!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
пред некој ден се качив во 47а (од Љуботен што иде) никогаш не сум се качил зошто тоа ти е како подвижна зоолошка. Знаете какви се во странство зоолошките така? Се возиш во бусче и гледаш околу тебе животиња, диви ѕверки, и сето тоа. Е па ова е обратно сите животиња се во автобусот и ти ги гледаш обично од надвор само што сега се качив (беше по празна). АУУУУ тој автобус усфари бил само за животните, не застанува на автобуските освен ако нема некој за симињање. А сите тие ни К од карта немаат. Контрола ?? хахахаха
па кој е луд да се стави кај лавот во кафезот хахаха.

А друо што ме курчи што пред некој ден ми одеше да ги отерам у пичку матер.. е дешавка во 8мица од кај Орце (гимназијата) станицата накај бутел, се качувам и ете ти ги контролорите на врата И ЗНААТ дека усфари имаат слободни средношколциве и пак ги малтретираат. Едно дете го засрами пред сите(гужва на влез) зошто не извадил слободната на време и го избрка да ја извади па последен да влезе. Како бе не се испречи некој со карактер, некој со здрав разум да се побуни да им рече АЛОООО у чаир НЕКА ПРАИ ТАКА ебате контролори и се.
Се каам како не го отерав у пичку матер да направам гомно од нив ебате системот ебате

Kajgana Shop

На врв Bottom