Ѓорге Иванов со доверба од 2,9%

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување
Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
Факултетот тогаш бил бесплатен за секого односно факултетот како и фабриките биле на народот,државата, такво било уредувањето.

И кај нас левицата и десницата ми изгледаат како со превртен компас (зборам за идеологиите).
Да, да.
Учителите и професорите работеа без плата и живееја од љубов и разбирање.
Струја и вода не се наплаќаа, огревни дрва имаше да се наберат на секое ќоше.
Училиштата и факултетите никнеа само ако еднаш се залие семето со водичка.
Весниците „Наш свет“, „Млад борец“, „Студентски збор“,... се делеа „бесплатно“.
Ужинките за децата ги делеа „бесплатно“.
Учебниците и екскурзиите беа „бесплатни“....
...како и денеска...

Абе ајде, приказни за мали деца - „бесплатно“.
:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Факултетот тогаш бил бесплатен за секого односно факултетот како и фабриките биле на народот,државата, такво било уредувањето.

И кај нас левицата и десницата ми изгледаат како со превртен компас (зборам за идеологиите).
Точно е дека се беше релативно ефтино но само за оние кој соработуваа со режимот,другите немаа ни шанса да одберат факултет за кој имаа навистина талент,практично беа “убивани во поим“ за да не помислат на некаков напреден капитализам.:toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
идеологија...демагогија елитистички општества...

него за Хорхе јас гласав за него....чисто кажувам односно немама партиска книшка туку и ја ко реалниот он СДС-light ја може и вмро и СДС ultralight е сега гласав за овој пошто е чист неизвалкан и мислам за 6 месеци ке можеме и да го фалиме и да плукаме...сега некој вика име ке сменел...јас не мислам така:kesa:

Член од
25 март 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
А
Да, да.
Учителите и професорите работеа без плата и живееја од љубов и разбирање.
Струја и вода не се наплаќаа, огревни дрва имаше да се наберат на секое ќоше.
Училиштата и факултетите никнеа само ако еднаш се залие семето со водичка.
Весниците „Наш свет“, „Млад борец“, „Студентски збор“,... се делеа „бесплатно“.
Ужинките за децата ги делеа „бесплатно“.
Учебниците и екскурзиите беа „бесплатни“....
...како и денеска...

Абе ајде, приказни за мали деца - „бесплатно“.
:pos2:
Дааааа,факултетот беше бесплатен ,а ти ако не знаеш поарно ќути си.А ти изгледа си навистина мало дете па тресеш.

Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
А
Дааааа,факултетот беше бесплатен ,а ти ако не знаеш поарно ќути си.А ти изгледа си навистина мало дете па тресеш.
:vozbud:
А ќе ми ги наведеш ли бесплатните факултети од тоа време - да речеме некаде од 1982/83-та, па натаму? На универзитетот „Кирил и Методиј“ бидејќи тогаш го немаше „свети“?
Па да зборуваме на друга тема колку навистина се плаќаше за запишување на семестар, за да не забегуваме на оваа офтопик?
:duel::smir:

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
А ќе ми ги наведеш ли бесплатните факултети од тоа време - да речеме некаде од 1982/83-та, па натаму? На универзитетот „Кирил и Методиј“ бидејќи тогаш го немаше „свети“?
Па да зборуваме на друга тема колку навистина се плаќаше за запишување на семестар, за да не забегуваме на оваа офтопик?
Najzalno od se sto togasnite gomnari imaat dobri naslednici vo denesnive gomnari koi ne dovedoa do ova deredze.
Sekogas si imalo nekoi nepravdi vo sekoe opstestvo no ova sto denes se slucuva vo Makedonija gi nadminuva site moralni i site drugi normi koi go krasat edno normalno kulturno,racionalno opstestvo.
Nikoj ne moze da mi kaze deka denes imame pogolemi slobodi i demokratija vo Makedonija odkolku pred samo dvaesetina godini koga navistina si bevme svoi na svoe vo sekoj smislol za razlika od denes koga sme zagrozeni vo sekoj smisol.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Najzalno od se sto togasnite gomnari imaat dobri naslednici vo denesnive gomnari koi ne dovedoa do ova deredze.
Sekogas si imalo nekoi nepravdi vo sekoe opstestvo no ova sto denes se slucuva vo Makedonija gi nadminuva site moralni i site drugi normi koi go krasat edno normalno kulturno,racionalno opstestvo.
Nikoj ne moze da mi kaze deka denes imame pogolemi slobodi i demokratija vo Makedonija odkolku pred samo dvaesetina godini koga navistina si bevme svoi na svoe vo sekoj smislol za razlika od denes koga sme zagrozeni vo sekoj smisol.
свои на свое?
кога бевме под надзор на белград ?
кога гледавме ТВ на српски и превод на странски емиссии на српски?
за тоа ли време зборуеш кога газот под кирија ни беше .?
не заебавај другар ..
наместо сега да се обединиме околу Македонија ние внатрешно се делиме и си наоѓаме замерки ...

Член од
25 март 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
свои на свое?
кога бевме под надзор на белград ?
кога гледавме ТВ на српски и превод на странски емиссии на српски?
за тоа ли време зборуеш кога газот под кирија ни беше .?
не заебавај другар ..
наместо сега да се обединиме околу Македонија ние внатрешно се делиме и си наоѓаме замерки ...
А сега гледаме исклучиво емисии со македонски превод?Дај не заебавај.Од 30-на странски канали 28 ги гледаме со српски или бугарски превод.Да не зборам кои телевизии доминираат кај кабелските оператори.Ептен свои на своето.

Се до 1996 година студирањето на Економски факултет беше бесплатно.За упис на семестар не се плаќаше нити денар.Испит се прија вуваше со таксена марка од 5 денари.Да ,5 денари.Ова како за пример оти бараш да ти наведам.А сега ти кажи ми како е сега?

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Luge,ova i se ocekuvase!Pa kako stana Gorge Pretsedatel?Slusam vcera,po ucenite od koalicioniot partner na Vladata,Pretsedatelot ke bide zrtvuvan,sto megu narodot se veli ke odi Kurban.Golemiot Pretsedatel na Vladata saka da si go socuva rejtingot i seta odgovornost da mu ja nametne na Pretsedatelot na Republika Makedonija.zatoa li seta propaganda i site potroseni pari?Do koga vaka?

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Жално е што некој сеуште на политиката и на состојбите во државава гледа како на фудбалски натпревар.
xaxaxaa

Luge,ova i se ocekuvase!Pa kako stana Gorge Pretsedatel?Slusam vcera,po ucenite od koalicioniot partner na Vladata,Pretsedatelot ke bide zrtvuvan,sto megu narodot se veli ke odi Kurban.Golemiot Pretsedatel na Vladata saka da si go socuva rejtingot i seta odgovornost da mu ja nametne na Pretsedatelot na Republika Makedonija.zatoa li seta propaganda i site potroseni pari?Do koga vaka?
Додека има"слепи" верувачи.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
2,9 % Затоа ли блане се пласесе да искочи на избори. Галант има помал :baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom